به گزارش ایرنا، علیرضا خسروپناه روز دوشنبه در نشست گرامیداشت روز جهانی داوطلب سلامت در سالن غدیر دانشگاه علوم پزشکی دزفول، با تاکید بر ضرورت مردمی سازی سلامت و استفاده از ظرفیتهای مردمی برای گسترش سلامت در جامعه بیان کرد: سواد سلامت ربطی به سواد دانشگاهی ندارد و همه قشرها نیازمند ارتقای سواد سلامت هستند.
وی گسترش سواد سلامت را مهمترین راه پیشگیری از بیماری ها دانست و ادامه داد: سازمان ملل در سال ۱۹۸۵ میلادی برای نخستین بار پنجم دسامبر(۱۴ آذر) را روز جهانی داوطلب نامگذاری کرد تا فرصتی برای ارج نهادن به فعالیت داوطلبان در عرصههای مختلف اجتماعی، سلامت و سوادآموزی در دنیا فراهم شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول برجسته بودن بعد انسانی را مهمترین مولفه داوطلبان دانست و گفت: داوطلبان عرصههای مختلف بدون چشم داشت و به دور از قومیت، مذهب و نژاد با نگاه انسانی به کمک نیازمندان میآیند.
وی با بیان اینکه مردمی سازی سلامت یکی از دستاوردهای اجرای طرح رابطان سلامت است،افزود: سه تا چهار درصد درآمد ناخالص ملی در ایران صرف سلامت میشود ولی تا زمانی که مردم در این بخش ورود نکنند، این هزینهها جوابگوی نیازهای سلامت جامعه نیست.
خسروپناه بیان کرد: داوطلبان بدون انگیزههای مادی و با نگاه معنوی و انسانی وارد عرصه سلامت میشوند که نامگذاری روز جهانی به نام روز داوطلب، بسترسازی برای مردمی سازی سلامت است.
وی افزود: خیرین سلامت، رابطان سلامت و سفیران سلامت ارکانی است که برای گسترش سلامت در جامعه به کمک وزارت بهداشت آمدهاند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: سفیران سلامت به کمک مربیان بهداشت، آموزشهای لازم را طی میکنند و ضمن افزایش سطح سواد سلامت خانواده خود، به عنوان سفیر سلامت فعالیت میکنند.
وی افزود: شناسایی و پیشگیری از بیماریها، درمان به موقع و کاهش عوارض از جمله مسایل مهمی است که سفیران سلامت در آن نقش آفرینی میکنند.
انتقاد امام جمعه از وفور محصولات بی کیفیت غذایی، آرایشی و بهداشتی در دزفول
امام جمعه دزفول نیز در این آیین سلامت را جزو نخستین اولویتهای جامعه دانست و گفت: امنیت و سلامت ۲ نعمت بزرگ هستند که حفظ و ارتقای آنها نیاز به کار جمعی و مشارکت عمومی دارد.
حجت الاسلام مسعود بهرامپور با بیان اینکه سلامت یکی از مولفههای امنیت ساز است، ادامه داد: آموزههای اسلام بر بهداشت تاکید دارد و باید با ترویج آموزشهای بهداشتی در پیشگیری از بیماریها سرمایه گذاری کرد.
وی بیان کرد: ثمره گسترش زیرساختهای بهداشتی، شناسایی به موقع بیماران است و بهره گیری از ظرفیت داوطلبان مردمی، ارتقای سلامت جامعه را در پی دارد.
امام جمعه دزفول افزود: نهادینه کردن آموزشهای بهداشتی به مادران و زنان خانه دار و بهره گیری از آنها به عنوان رابطان سلامت در خانهها، اقدامی ارزشمند و بزرگ است.
وی بهداشت محیطی را یکی دیگر از ارکان بهداشت عمومی دانست و بیان کرد: یاوران سلامت دزفول در مسایل مرتبط با بهداشت محیط، غذا و دارو در این شهرستان ورود کنند.
وی گفت: دستهای آلوده در عرضه محصولهای غذایی، دارویی و آرایشی بی کیفیت در این شهرستان زیاد شده است که پاکسازی کردن بازار از این محصولات بی کیفیت نیازمند ورود مجموعههای مردمی و رابطان سلامت است.
به گزارش ایرنا، بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ رابط سلامت در دزفول فعالیت دارند. رابطان سلامت به سه دسته رابط بهداشت شهری، روستایی و تخصصی تقسیم میشوند.
انتقال مفاهیم آموزشی به خانوارهای زیرپوشش، پیگیری مادران باردار و واکسیناسیون کودکان، سرشماری و گزارش وقایع حیاتی مانند تولد، مرگ، مهاجرت و ازدواج، همچنین ترویج زایمان طبیعی، تغذیه انحصاری نوزاد با شیر مادر، جوانی جمعیت و فرزندآوری از جمله فعالیتهای رابطان سلامت است.
۱۴ آذرماه مصادف با پنج دسامبر روز جهانی داوطلب نامگذاری شده است. شعار امسال این روز «تاثیر کوچک و تغییر بزرگ» نامگذاری شده است.