به گزارش ایرنا به دنبال احداث خط شبکه گاز، سهمیه گاز مایع شهرستان می گویند در آستانه فصل سرد و در یک ماه پیش، از ۸۵۰ تن در ماه به ۶۰۰ تن کاهش یافت و این موضوع در کنار کندی لوله کشی منازل برخی از شهروندان، گاهی موجب افزایش صف ها برای دریافت سیلندر گاز شده است.
شهرستان جیرفت و برخی از شهرستان های دیگر جنوبی استان کرمان هر از چندگاهی شاهد شکل گیری صف های طولانی برای سیلندر گاز یا بنزین می شود و بعد از مدتی شرایط بهبود می یابد اما هنوز این مساله برای همیشه حل نشده است.
حال با سرد شدن هوا در روزهای اخیر باز هم شاهد تشکیل گاه و بیگاه صف در مقابل نمایندگی های توزیع سیلندر گاز مایع در جیرفت هستیم. خود شرکت جیرفت گاز به عنوان تنها عامل توزیع گاز مایع در جنوب کرمان به صورت تک فروشی به مردم سیلندر ارائه نمی دهد و مردم باید به نمایندگی ها بروند.
مشاهده شده البته یک کامیون هم در فاصله چند متری با جیرفت گاز با قیمتی کمی بالاتر از آن اقدام به فروش سیلندر گاز در فضای آزاد می کند.
احمد بلندنظر افزود: یک ماه است که سهمیه گاز مایع شهرستان از ۸۵۰ تن به ۶۰۰ تن کاهش یافته است و در اواخر سال گذشته هم از یک هزار و ۲۰۰ تن به ۸۵۰ تن در ماه کاهش یافته بود.
وی ادامه داد: این درحالی است که همه شهروندان به طور کامل در مناطقی که گازکشی شده اقدام به لوله کشی و دریافت اشتراک گاز نکرده اند و همچنان مصرف کننده گاز مایع هستند.
بلندنظر اضافه کرد: از ۲۰ آذر امسال میزان سهمیه گاز مایع کم شده و با سرد شدن هوا بسیاری هم برای گلخانه ها از سیلندر گاز استفاده می کنند که این موضوع نیاز به گاز مایع را افزایش داده است.
وی یادآور شد: به اندازه ای که علمک نصب شده است مردم از اشتراک گاز خانگی استقبال نکرده اند که یکی از دلایل آن هزینه زیاد لوله کشی گاز منازل بوده زیرا برخی از مردم توانمندی ندارند.
فرماندار شهرستان جیرفت افزود: بانک ها هم بدون گردش حساب، تسهیلاتی برای لوله کشی گاز نمی دهند.
اداره سرپرستی پخش فرآورده های نفتی جیرفت یک ساله شد
وی یکی دیگر از مشکلات در این حوزه را انتخاب نشدن مدیر پخش فرآورده های نفتی دانست و گفت: پخش فرآورده های نفتی جیرفت یک سال است که به صورت سرپرستی اداره می شود و بسیاری مواقع یک نفر برای یک ماه در این منصب می ماند و نفر دیگری جای او را به عنوان سرپرست می گیرد اما هنوز هیچکس به عنوان رییس منصوب نشده است.
مسئولان شرکت نفت مدعی هستند اشتراک گاز نهایت تا ۲ هفته انجام و کنتور مشترکان نصب می شود، اکنون نیز در کل شهرستان ۱۰ هزار مشترک گاز وجود دارد.
به گزارش ایرنا هرچند شهروندان باید نسبت به لوله کشی گاز در منازل خود اقدام کنند و طی چندسال اخیر نیز کم کاری کرده اند اما به نظر می رسد شرکت پخش فرآورده های نفتی نیز باید روند کند گازدار شدن منازل در شهرستان های جنوبی را در نظر بگیرد و با این سرعت از میزان سهمیه گاز مایع کم نکند تا برای مردمی که به هر دلیل از نعمت گاز خانگی محروم هستند مشکلات جدیدی ایجاد نشود؛ هرچند یکجا این مشکل باید حل شود زیرا اگر عده ای نخواهند لوله کشی کنند و همچنان درخواست کپسول داشته با شند، خود تابع شرایطی خاص است.