زنجان - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: کشت انتظاری از مناسب‌ترین روش‌های تولید کشاورزی در شرایط تغییر اقلیم و وضعیت کم آبی در استان است.

اکبر طیبی عصر دوشنبه در حاشیه همایش کشت انتظاری محصولات زراعی در زنجان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در روش کشت انتظاری کشاورزان در آخرین روزهای فرصت کشت پاییزه بذرها را زیر خاک می کنند و در این شرایط به علت رطوبت کم و همچنین سرما دانه های کست شده سبز نمی شود ولی با مساعد شدن آب و هوا از اواخر اسفند و شروع بهار ارقام کشت شده سبز خواهد شد.

وی با اشاره به مرسوم بودن کشت بهاره و سنتی حبوبات در استان زنجان، تصریح کرد: عملکرد حبوبات از جمله عدس و نخود در کشت‌های بهاره و سنتی به دلیل کوتاه بودن دوره رشد پایین است و بارندگی‌های پاییزه نیز در این روش از دسترس خارج می‌شود ولی در کشت انتظاری میزان بهره وری و افزایش تولید نیز محقق می شود.

طیبی با بیان اینکه حدود سه سال است که موضوع کشت انتظاری در استان به صورت جدی دنبال می شود، گفت: در مزارعی که کشاورزان برای کشت انتظاری اقدام کردند شاهد بهبود عملکرد بوده ایم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: توسعه کشت انتظاری به واسطه دیم خیز بودن اراضی استان از ضروریات در شرایط کنونی است.

همایش یک روزه آموزشی و ترویجی کشت انتظاری محصولات زراعی با حضور محققان موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، کارشناسان ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، کارشناسان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی، روسای ادارات و مراکز جهاد کشاورزی استان، کارشناسان طرح جهش تولید در دیمزارها امروز در سالن اجتماعات زیتون سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان برگزار شد.

حدود ۱۰۰ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی استان مشغول به کار هستند که سالانه حدود سه میلیون تن محصول تولید می کنند.

اراضی کشاورزی استان زنجان حدود ۷۵۰ هزار هکتار است که از این میزان ۴۷۰ هزار هکتار اراضی زراعی، ۶۵ هزار هکتار اراضی باغی و ۲۱۵ هزار هکتار آیش است.

حدود ۳۷۰ هزار هکتار از زمین های زراعی استان دیم و حدود ۱۰۰ هزار هکتار آبی است.

سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی استان، ۱۵.۳۱ درصد است.