به گزارش ایرنا، قطار تغییرات مدیریتی در مازندران طی روزهای اخیر شتاب بیشتری گرفته و در یکی از این تغییرات هم با حکم معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، «حسینعلی ابراهیمی کارنامی» به عنوان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران منصوب شد.
ابراهیمی کارنامی که قرار است امروز -سهشنبه- مسئولی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران را در اختیار بگیرد، ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ این مسئولیت را به عطاالله کاویان تحویل داده بود و حالا پس از ۹۸۱ روز بار دیگر قرار است در همین مسئولیت و کرسی حضور یابد.
عطاالله کاویان که در ۳۲ ماه اخیر مدیرکلی حفاظت محیط زیست مازندران را بر عهده داشت، اهل شهرستان محمودآباد و چهرهای دانشگاهی در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست است. او عضو هیئت علمی و استادتمام دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری است و پیش از اینکه در سال ۱۴۰۱ با حکم علی سلاجقه مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران شود، ریاست دانشکده منابع طبیعی و علوم کشاورزی ساری، نمایندگی انجمن آبخیزداری ایران در مازندران، دبیری انجمن آبخیزداری ایران و دبیرکلی پانزدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران را در کارنامه داشت.
او حالا باید پس از ۹۸۱ روز، کرسی مدیرکلی حفاظت محیط زیست مازندران را به حسینعلی ابراهیمی کارنامی تحویل دهد که این مسئولیت را از او تحویل گرفته بود.
کارنامه قابل توجه مدیریتی ابراهیمی کارنامی
حسینعلی ابراهیمی کارنامی متولد ۱۳۵۱ در بخش چهاردانگه شهرستان ساری و دانشآموخته مقطع دکترای برنامهریزی شهری است. مدرک کارشناسی ارشد را در همین رشته و مدرک کارشناسی را در رشته منابع طبیعی دریافت کرد. آخرین مسئولیت مدیریتی او جانشینی فرماندهی یگان حفاظت از منابع طبیعی و آبخیزداری حوزه شمال کشور بود که در ۲ سال اخیر و تا پیش از انتصاب مجددش به عنوان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در این مسئولیت حضور داشت.
این مدیر ۵۳ ساله از معدود چهرههای سازمان حفاظت محیط زیست است که نزدیک به ۲ دهه به طور مستمر و در دولتهای مختلف کرسی مدیرکلی حفاظت محیط زیست چند استان را بدون وقفه بر عهده داشت. نام ابراهیمی کارنامی با توجه به همین پیشینه و عملکردی که داشت از سوی کارگروه انتخاب رییس سازمان حفاظت محیط زیست دولت چهاردهم به عنوان یکی از گزینههای اصلی و جدی برای معاونت رئیسجمهور و ریاست این سازمان مطرح شده بود و در بین پنج گزینه نهایی معرفی شده به رئیسجمهور قرار گرفت.
نگاهی به کارنامه و پیشینه مدیریتی ابراهیمی کارنامی وزن بالای تجربه او در این عرصه را نشان میدهد. نکته قابل توجه هم در این زمینه حضور مستمرش در عرصه مدیریت حفاظت محیط زیست است.
او فعالیتش در ساختار اداری را با پست کارشناسی در شهرداری چالوس آغاز کرد و سپس به شهرداری سلمانشهر رفت. اما پس از این ۲ مسئولیت، به طور جدی و رسمی وارد عرصه منابع طبیعی و محیط زیست شد و اکنون ۲ دهه است که در این حوزه حضوری پررنگ دارد. به طوری که ۱۶ سال از این ۲ دهه را در جایگاه مدیرکلی حفاظت محیط زیست گذرانده است.
آغاز مدیریت در سمنان
اوایل دهه ۸۰ ابتدا به عنوان کارشناس اداره کل منابع طبیعی استان سمنان و سپس در جایگاه کارشناس محیط زیست همین استان مشغول به کار شد.
عملکردش سبب شد که سال ۱۳۸۴ ریاست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شاهرود به او واگذار شود و یک سال بعد، یعنی در سال ۱۳۸۵ و سن ۳۴ سالگی مسئولیت مدیرکلی حفاظت محیط زیست استان سمنان به او سپرده شد.
دوره مدیرکلی ابراهیمی در استان سمنان سال ۱۳۸۹ به پایان رسید. اما عملکردش سبب شد که معصومه ابتکار رئیس وقت سازمان حفاظت محیط زیست او را بلافاصله به عنوان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس منصوب کند.
کسب عنوان قهرمان ملی تالابها در فارس
ابراهیمی کارنامی در ۳۸ سالگی راهی شیراز شد و کارش را در ساختمان خیابان اردیبهشت آغاز کرد. او تا ۲ خرداد ۱۳۹۴ یعنی به مدت پنج سال مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس بود. دوره پنج ساله خدمت او در حافظه دوستداران محیط زیست استان فارس به دلیل اقدامات پایهای و تلاشهای مستمری که برای حفاظت از حیات وحش، تالابها و محیط زیست انجام داده بود به عنوان دورهای اثرگذار ثبت شده است.
ابراهیمی کارنامی سال ۱۳۹۲ و در میانههای دوره پنج ساله مدیرکلیاش در فارس، به دلیل تلاشهایش در مسیر انجام اقدامات حفاظتی مناسب و فراگیر مرتبط با تالابهای این استان، از سوی سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان قهرمان ملی تالاب معرفی شد.
پیگیری و اجرای برنامههای احیا و حفاظت در حوزه تالابهای استان فارس از جمله پیگیری حقابه تالابهای بختگان و طشک، جلب مشارکتهای مردمی برای حفظ و احیاء تالابها و حمایت از برنامههای تشکلهای مردمنهاد در حفظ و حمایت از تالابها، تعیین حدود تالابها و تثبیت آنها، لایروبی زهکشهای منتهی به تالابها، پیشگیری از اجرای طرحهای تهدیدکننده تالابها، جلوگیری از ساخت جاده در تالابها، انجام طرحهای پژوهشی در راستای احیای تالابها و معرفی یک تالاب استان برای تثبیت در کنوانسیون رامسر از جمله دلایل انتخاب ابراهیمی کارنامی به عنوان قهرمان ملی تالابها در سال ۱۳۹۲ بودند.
۱۹ ماه و ۱۳ روز مدیرکلی در استان مرکزی
دوره مدیریتاش در فارس خرداد ۱۳۹۴ به پایان رسید و باز هم با حکم رئیس وقت سازمان حفاظت محیط زیست، بلافاصله به عنوان مدیرکل استانی دیگر منصوب شد. این بار استان مرکزی محل جدید خدمت این مدیر مازندرانی در نظر گرفته شد. مراسم معارفهاش روز چهارم خرداد ۱۳۹۴ در اراک برگزار شد و به مدت بیش از ۱۹ ماه این مسئولیت را بر عهده داشت.
مدیرکلی ابراهیمی کارنامی در حفاظت محیط زیست استان مرکزی تا دی ۱۳۹۵ ادامه داشت و پس از آن بلافاصله با انتصابش به عنوان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران به زادگاه خود بازگشت و مسئولیت این دستگاه را بر عهده گرفت.
بازگشت به مازندران
ابراهیمی از ۱۶ دی ۱۳۹۵ و پس از پایان دوره مدیرکلی ناصر مهردادی مسئولیت این اداره کل را عهدهدار شده بود و تا ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ یعنی پنج سال و سه ماه و ۱۵ روز در این مسئولیت حضور داشت.
او مدتی پس از تحویل دادن پست مدیرکلی حفاظت محیط زیست مازندران به عطاالله کاویان، به عنوان جانشین یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری حوزه شمال کشور منصوب شد و تا پیش از انتصاب مجددش به عنوان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در این مسئولیت حضور داشت.
این چهره محیط زیستی حالا پس از ۳۲ ماه یک بار دیگر به مازندران بازگشت و قرار است سکان مدیریت حفاظت محیط زیست در یکی از پرچالشترین استانهای ایران را در اختیار بگیرد.
علاوه بر تجربه، تخصص و دغدغهای که میتوان به عنوان ویژگیهای مثبت و قابل اتکای ابراهیمی کارنامی مورد توجه قرار داد، امتیاز مهم او آشنایی کاملش با چالشهای محیط زیست و حیات وحش مازندران و اشراف بالا بر مسائل پیرامونی این حوزه پرمعضل استان است.
البته تردیدی نیست که مازندرانِ امروز از نظر چالشهای زیستمحیطی وضعیت به مراتب نامناسبتری نسبت به مازندرانِ ۱۳۹۵ دارد که ابراهیمی برای نخستین بار در آن مدیرکل شده بود. او حالا با توجه به چالشهای مهمی که در حوزه محیط زیست استان دیده میشود و به دلایل مختلف نیز حل نشدهاند، کار دشوارتری نسبت به دوره پیشین مدیریتاش در این استان دارد.
ابراهیمی کارنامی یک بار در ۴۵ سالگی و زمانی که ۱۰ سال تجربه مدیریت ارشد استانی در حفاظت محیط زیست را در کارنامه داشت مدیرکلی حفاظت محیط زیست مازندران را بر عهده گرفت و اکنون همین کرسی را در سن ۵۳ سالگی و به پشتوانه تجربه ۱۶ ساله مدیریت در چهار استان در اختیار میگیرد تا شاید بخشی از کارهای ناتمام و برزمین مانده حوزه محیط زیست این استان را به سرانجام برساند.