به گزارش ایرنا، محمد نوذری، استاندار قزوین در دولت چهاردهم پس از یک ماه فعالیت کاری در استان (از چهارم آذرماه سال جاری تاکنون) و در نشستهای متعدد از جمله شورای مسکن، شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی، ستاد تنظیم بازار و کارگروه امنیت غذایی با نکته سنجی و نگاهی تیزبینانه در خصوص برخی بی انضباطی های اداری به مدیران دستگاههای اجرایی تذکر میدهد.
صحبت کردنهای پنهانی با یکدیگر، مکالمه پنهانی با تلفن های همراه، حضور افراد غیرمسوول از دستگاه و غیبت مدیران کل از عمده مواردی هستند که از یک ماه گذشته تاکنون به صورت پشت سرهم از سوی استاندار قزوین به مدیران حاضر در نشستها تذکر داده می شود.
به عقیده نگارنده، اهمیت این تذکرات در نشستهای رسمی به مراتب مهمتر از صحبتها و مواضع استاندار قزوین نسبت به موضوعات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است، چراکه چنین موضوعاتی نشان از یک ضعف عمیق آموزشی در بین مدیران قزوین داشته که باید آن را میراث دولت گذشته و مسوولان سابق استان دانست.
متاسفانه چشم رسانهها به دنبال اظهار نظر استاندار در مورد سیاستهای اقتصادی و مدیریتی است، اما واقعیت آن است که صحبت در مورد استفاده از ظرفیت جوانان، بانوان و راهبرد شایسته سالاری در انتصابات از جمله مواردی هستند که بارها شنیده شده و توسط مسوولان و صاحبنظران دیگر نیز بیان میشود و مساله تازهای نیست، اما اینکه یک مدیر دستگاه اجرایی هنوز نمیداند برای حضور در یک نشست رسمی باید چگونه رفتار کند، تعجب برانگیز بوده و از نگاه رسانهها هم مغفول مانده است.
نوذری، از زمان حضورش در استان، بارها بابت حواس پرتی مدیران دستگاه های اجرایی، استفاد از تلفن همراه و صحبت مدیران با هم در جلسه به مدیران تذکر داده است، به مانند معلمی که در کلاس درس به دانش آموزان بی انضباط تذکر میدهد، اما متاسفانه این مساله مدام در نشستها تکرار شده و گوش شنوایی برای آن وجود ندارد.
استاندار قزوین از همان روز نخست تاکید داشتند که با توجه به اهمیت نشستها و مصوب کردن تصمیمات، لازم است که مدیران کل دستگاههای اجرایی در جلسات حاضر باشند و حضور نماینده و یا کارشناس از سوی دستگاه اجرایی به هیچ عنوان قابل قبول نیست، چراکه مصوبات لازم الاجرا بوده و مدیرکل دستگاه به عنوان متولی حوزه مربوطه باید مصالح و نظرات کارشناسی خود را قبل از اتخاذ تصمیم مطرح کند.
نوذری، دوم دی ماه سال جاری در آخرین نشست خود با موضوع ستاد تنظیم بازار و کارگروه امنیت غذایی نیز به غیبت مدیرکل آموزش و پرورش انتقاد کرد، گویا یکی از بانوان این دستگاه به نمایندگی از مدیرکل حضور یافته بود که پس از تذکرات، بلافاصله مدیرکل در نشست حاضر شد.
ناگفته نماند که حضور مدیران کل در نشستها سخت گیرانه نیست، به عنوان مثال در همین نشست به علت بیماری و کسالت مدیرکل تعزیرات حکومتی، معاون وی در جلسه حاضر شده بود و استاندار قزوین نیز این موضوع را پذیرفتند، به عبارت دیگر غیبت موجه مدیرکل قابل پذیرش است اما متاسفانه در بیشتر موارد به دلیل کم اهمیت دانستن نشستها، مدیران کل حاضر به حضور در نشستها نیستند.
این در حالی است که در کشوری همانند ژاپن یکی از راهکارهای مدیریتی برای انضباط بخشی به رفتار مدیران، عیان کردن مدیر بی انضباط بین سایر کارمندان و مدیران است، به عنوان مثال اگر کارمند یا مدیری در نظافت محل کار خود سهل انگاری کند، نام او در تابلوی اعلانات برای سایر مدیران به نمایش گذاشته خواهد شد و همین موضوع باعث بازدارندگی و اصلاح رفتاری مدیران میشود.
به نظر ضروری می رسد که برای مدیران دستگاههای اجرایی استان قزوین دورههای ضمن خدمت نظم و انضباط اداری برگزار شود تا علاوه بر افزایش راندمان جلسات، خروجی بهتری را در تصمیمات و مصوبات استان قزوین شاهد باشیم.