رحمان ایمانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ایجاد اشتغال، افزایش امکانات رفاهی و توزیع عادلانه اعتبارات را از عوامل مهم در کاهش پدیده نگران کننده مهاجرت دانست و افزود: روستاییان منطقه در این زمینه به دولت چهاردهم چشم امید بستهاند.
وی اظهار کرد: از دلایل کاهش جمعیت میتوان به توزیع ناعادلانه اعتبارات به مناطق محروم، کمبود امکانات پزشکی و رفاهی و نبود شغل و درآمد اشاره کرد که در نتیجه با مهاجرت افراد جوان بارور، کاهش محسوس ولادت در گرمی مغان رقم خورده است.
وی در تشریح آمار زاد و ولد و مرگ و میر در گرمی مغان تصریح کرد: از اول سال جاری تاکنون ۴۴۰ فقره ولادت و ۳۲۰ فقره مرگ و میر ثبت شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ولادت ۱۶ درصد کاهش و ۹ مرگ و میر ۹ درصد افزایش داشته است.
ایمانی ادامه داد: در مقایسه آمار زاد و ولد در شهرستان گرمی مغان در سال ۱۴۰۲ با سال ۱۳۹۹ نیز کاهش ۱۰ درصدی زاد و ولد مشهود است و نگرانی کاهش جمعیت که بیشتر ناشی از مهاجرت است، بسیار جدی است.
ایمانی گفت: این دغدغه و نگرانی به تازگی در جلسه شورای هماهنگی ثبت احوال استان اردبیل مطرح شد و با توجه به امیدی که با استقرار دولت چهاردهم ایجاد شده است، انتظار میرود توجه دولتمردان به توسعه زیرساختها و امکانات رفاهی در گرمی مغان روز به روز بیشتر شود تا به تدریج شاهد توقف مهاجرت و حتی مهاجرت معکوس باشیم.
رئیس اداره ثبت احوال گرمی مغان به مرزی بودن این شهرستان اشاره کرد و افزود: مرزنشینان این منطقه در واقع مرزبانان این شهرستان محسوب میشوند و تداوم کوچ مردم و خالی شدن روستاها و سکونتگاههای مرزی از سکنه نگرانکننده خواهد بود.
ایمانی بیان کرد: احداث کارخانهای مثل شیرآلات بهداشتی و صنعتی قهرمان در روستای بیلداشی این شهرستان، باعث بازگشت جمعی از مهاجران و رونق ساخت و ساز ساختمان و علاقهمندی روستانشینان به زندگی در روستا شده و این بیانگر تاثیر بارز اشتغال و درآمد در ماندگاری جمعیت است.
او اضافه کرد: بیشک با توسعه کسب و کارهای محلی و اجرای سیاستها و راهبردهای اشتغالزا از سوی دولت وفاق، میتوان جوانان مستعد زاد و ولد و جویای کار را، از مهاجرت به خارج از گرمی مغان بازداشته و به ماندگاری و زندگانی شیرین و پرثمر در شهرستان امیدوار کرد.
شهرستان گرمی مغان با حدود ۶۰ هزار نفر جمعیت در شمال استان اردبیل واقع شده و ۹۳ کیلومتر مرز مشترک با جمهوری آذربایجان دارد.