قم - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در راستای اجرای برنامه الگوی کشت استان، جشنواره‌های ترویجی به صورت مستمر با هدف انتقال تجربه و بیان راهکارهای موفقیت کشاورزان نمونه به سایر بهره‌برداران در قم برگزار می‌شود.

محمد رضا حاجی رضا روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ بیان کرد: برگزاری جشنواره‌ها به عنوان یکی از شیوه‌های آموزش و ترویج کشاورزی با هدف ایجاد انگیزه در کشاورزان، ترویج روش‌های نوین و ارائه آخرین دستاوردها و تجارب علمی و فنی به جد مورد توجه سازمان جهاد کشاورزی قم قرار گرفته‌است.

وی افزود: در جریان برگزاری این جشنواره‌های ترویجی همچنین فرصت مناسب برای ارتباط و تبادل نظر بین کنشگران مختلف بخش کشاورزی استان از جمله محققین، کارشناسان، مروجان و بهره برداران پیشرو فراهم می‌شود که این بستری مهم برای ارتقا کمی و کیفی محصولات است.

وی ادامه داد: در همین راستا مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی قم در طی سال‌های اخیر جشنواره‌های متعددی‌ را تحت عناوین جشنواره پسته، انگور، گیلاس، انار، گل محمدی و طبخ آبزیان برگزار نموده که با استقبال کشاورزان و روستاییان استان روبرو شده‌است.

به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی قم در زمینه‌های مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن می‌توان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخم‌گذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبه‌های ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.

این بخش ۶ درصد از ارزش‌افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش‌از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.