افشین یگانه سه شنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دلیل اصلی تعطیلات هفته گذشته در استان کرمانشاه و بیشتر نقاط ایران بحث ناترازی انرژی در حوزه گاز و برق بود.
وی ادامه داد: مطابق وضعیت دما طی سه روز اول تعطیلات هفته گذشته در بیشتر شهرستان های استان از جمله اورامانات، سنقر و دیگر نقاط شرقی استان دما تا منفی ۱۲ درجه و شهر کرمانشاه نیز تا منهای هشت کاهش پیدا کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه به سرمای حاکم این هفته و اعتراض برخی از شهروندان کرمانشاه برای تعطیل نشدن مراکز عمومی اشاره کرد و گفت: تعطیلی دستگاه های دولتی و مدارس نیازمند وجود یکسری پارامترهاست.
وی افزود: از جمله این پارامترها می توان به یخبندان شدید اشاره کرد اما سرما به تنهایی دلیلی برای تعطیلی نیست چراکه باید همراه با برف و دمای زیر صفر باشد؛ در هفته جاری و طبق آمار و اطلاعات سازمان هواشناسی وضعیت استان کرمانشاه غیر از روز شنبه که مدارس تعطیل شد؛ مناسب بود.
یگانه با بیان اینکه بر اساس گزارش پلیس راهور استان کرمانشاه وجود مه غلیظ و دید افقی هم طوری نبوده که رانندگی را مختل و موجب بروز سوانح جاده ای شود، ادامه داد: وجود مه شدید در سطح شهر کرمانشاه بویژه هنگام صبح نیز دلیلی بر تعطیلی ادارات و مدارس نیست.
وی همچنین گفت: وزیر آموزش و پرورش طی نامه به وزیر کشور درخواست تعطیل نشدن مدارس را داشته است چراکه امتحانات نهایی به صورت سراسری برگزار می شود؛ همچنین در این نامه آمده تعطیلی سایر مقاطع باید با نظر مدیرکل آموزش و پرورش باشد و البته مدیرکل یکی از اعضای اصلی ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه افزود: در جلسات ستاد مدیریت بحران استان در خصوص تعطیلی مدارس بحث شد که حاصل آن تعطیل نشدن مدارس به ۲ دلیل بود، دلیل اول همان نامه وزیر کشور و امتحانات دانش آموزان دوره متوسطه و دلیل دوم نیز در مورد دانش آموزان ابتدایی بود زیرا بیشتر والدین این بچه ها شاغل هستند و با تعطیلی مدارس؛ والدین برای نگهداری فرزندان خود دچار مشکل و دردسر می شوند.
کاهش ساعت کاری ادارات
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه در ادامه گفت: بر اساس مصوبه سراسری و کمک به ناترازی انرژی ساعت کاری تمام ادارات استان مانند تمام ادارات سراسر کشور تا تاریخ ۱۵ بهمن ماه به هشت صبح تا ۱۴ تغییر کرده است؛ تنها استان تهران در این بین صبح ها از ساعت هشت تا ۹ و از ۱۴ تا ۱۵ شناور است.
یگانه افزود: این مصوبه توسط حوزه معاونت پشتیبانی استانداری کرمانشاه به تمام دستگاهها ابلاغ شده و دستگاه ها موظف به اجرای آن هستند.
کرمانشاه در کمک به برطرف کردن ناترازی انرژی در کشور جایگاه خوبی دارد
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با یادآوری مطرح شدن بحث ناترازی انرژی و تشکیل کارگروه مربوطه به ریاست استاندار افزود: در این کارگروه دستگاه های ذیربط مانند شرکت برق منطقه ای و گاز حضور دارند و مقرر شد برق و گاز تمام دستگاه های پر مصرف قطع شود.
یگانه گفت: در روز اول بعد از جلسه این کارگروه انشعاب گاز بیش از ۹۰۰ اداره و سازمان دولتی پر مصرف کرمانشاه قطع و در برخی موارد نیز رگلاتورها جمع آوری شد؛ این آمار بعد از سه روز به بیش از یک هزار و ۳۰۰ دستگاه رسید.
وی افزود: گاز تمام استخرها، سالن های ورزشی پر مصرف، برخی مدارس که تعطیل بودند، بیش از ۸۰ ویلای خالی از سکنه و چند رستوران که برای گرم کردن مشتریان خود از گرماتاب در فضای باز استفاده می کردند و تمام اماکنی که مصرف گاز زیادی داشتند، قطع شد.
وی با بیان اینکه طی این مدت در حوزه برق روزانه بین ۲۷ تا ۳۰ مگاوات مصرف کاهش یافت، ادامه داد: کرمانشاه در ذخیره انرژی جزو استان های پیشگام این حوزه بوده است.
یگانه گفت: کرمانشاه مانند استانهای شمال و شمال شرقی کشور در وضعیت قرمز قرار ندارد و خطوط لوله گاز و برق ما (متصل به خط) سراسری است به همین دلیل می توانیم با کم کردن مصرف به دیگر هم وطنان کمک کنیم.
وی افزود: از هم استانی های کرمانشاه تقاضا دارم که دمای محیط زندگی خود را ۲ درجه کم کنند؛ طبق نظر کارشناسان دمای مناسب برای بدن بین ۱۸ تا ۲۱ درجه است و سعی کنیم که دما در این بازه باشد و اگر لازم شد به جای افزایش دما از لباس بیشتر برای گرم نگه داشتن خود استفاده کنیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه همچنین گفت: موضوع دوم در بحث برق است؛ شهروندان استفاده بی رویه از وسایلی مانند ماشین لباسشویی، ظرفشویی و مایکرویو را کنار گذاشته تا با کنترل مصرف به دیگر هم میهنان خود کمک کنیم.