به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، نصرالله زارعی روز سهشنبه در آیین راهاندازی از نخستین مرکز مدیریت همزمان چاه، مخزن و تأسیسات روسطحی ایران (WRFM) افزود: شرکت ملی نفت در کنار شرکتهای اکتشاف و تولید خواهد بود.
وی با یادآوری اینکه ظرفیت تولید نفت در برنامه هفتم توسعه باید افزایش یابد، ادامه داد: با توجه به شرایط موجود، نیازمند سرمایهگذاران بخش خصوصی و نهادهای نیمهدولتی و پیمانکاران قوی هستیم تا به اهداف پیشبینیشده در برنامه هفتم توسعه برسیم.
مدیرعامل شرکت متن خاطرنشان کرد: رویکرد وزارت نفت بر این است که از حضور سرمایهگذاران و پیمانکاران استفاده کند و زمینهسازی لازم را انجام دهد.
زارعی شرکت پاسارگاد را یکی از موفقترین شرکتهای اکتشاف و تولید ایران دانست و افزود: توسعه تعدادی از میدانهای نفتی ایران در قالب قرارداد آیپیسی برای نخستین بار از سوی این شرکت در میدانهای سپهر و جفیر انجام شد.
وی درباره راهاندازی نخستین مرکز مدیریت همزمان چاه، مخزن و تأسیسات روسطحی (WRFM) کشور در شرکت گسترش انرژی پاسارگاد گفت: انتظار این است که شرکت سرمایهگذار اصلی در فاز ۲ که شروع آن در ماه بعد خواهد بود، فعالانه حضور داشته باشد.
هدف گذاری افزایش تولید ۳۰ هزار بشکه در روزدر میادین سپهر و جفیر
احمد محمدی مجری پروژه میدان نفتی سپهر و جفیر نیز در این آیین گفت: بر اساس هدف گذاری صورت گرفته، باید در دو سال آینده روزانه ۳۰ هزار بشکه به تولید میادین سپهر و جفیر افزوده شود.
وی افزود: قرار بود پس از پایان فاز نخست و بعد از اجرایی شدن توسعه میدان، به تولید ۳۶ هزار بشکه نفت در روز برسیم اما با وجود حدود سه ماه تاخیر، به تولید روزانه ۴۰ هزار بشکه رسیدیم و اکنون ۵۰ هزار بشکه در روز از این میدان تولید نفت داریم.
وی خاطرنشان کرد: با آغاز اجرای فاز دوم میدان تا ۲ سال آینده به هدف گذاری تولید ۳۰ هزار بشکه در روز آن هم در یک میدان در حال توسعه می رسیم.
مجری پروژه میادین نفتی سپهر و جفیر ادامه داد: در فاز دوم پروژه باید طی ۱۰ سال به رقم تولید ۱۱۰ هزار بشکه در روز برسیم و اگر اتفاق غیرمترقبه ای رخ ندهد، ۲ سال زودتر از زمان بندی به سقف تولید خواهیم رسید.
به گزارش ایرنا، مرکز مدیریت همزمان و برخط عملیاتهای مرتبط با چاه، مخزن و تأسیسات روسطحی (WRFM) گروه انرژی پاسارگاد یک ساختار مدیریتی و فناورانه در بخش بالادستی صنعت نفت و گاز است که با استفاده از ابزارهای مختلف عملیات نظارت، انتقال، تحلیل و پردازش هوشمند دادهها را برای مدیریت همزمان و برخط عملیاتهای مرتبط با چاهها، مخزن و تأسیسات روسطحی بهعهده دارد.
این مرکز از فناوریهای نوینی نظیر حسگرهای پیشرفته سیستمهای مدیریت داده هوش مصنوعی و تحلیل دادههای برخط بهره میگیرد تا اطلاعات جامعی از وضعیت چاهها، جریان مخزن و عملکرد تأسیسات ارائه دهد.