به گزارش ایرنا، یاسر خسروی روز سهشنبه در جمع نشست خبری به مناسبت هفته سواد آموزی افزود: پارسال سهمیه و تعهد آموزشی نهضت سوادآموزی استان هفت هزار و ۱۰۰ نفر در سه سطح تحصیلی سواد، انتقال و تحکیم زیرپوشش آموزش بود.
به گفته وی، هماکنون نرخ باسوادی گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال ۹۷ درصد است و نرخ باسوادی بالای ۶ سال بالاتر ۸۸ درصد است.
وی اظهار داشت: بر اساس آمار سرشماری سال ۱۳۹۵ در استان ۳۶ هزار و ۷۰۰ نفر از جمعیت گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال بیسواد بودند که این آمار معادل ۹۴ درصد جمعیت استان بود.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با اشاره به اجرای طرح محلهمحور برای شناسایی و آموزش بیسوادان در استان گفت: در این طرح نام و مشخصات افراد بیسواد در محلهها شناسایی میشوند و در اختیار آموزشدهندگان قرار میگیرد که مراجعه و وضعیت این افراد را رصد میکنند و آموزش آنها را پیش میگیرند.
وی در خصوص طرح شهید محمودوند مبنی بر حمایت از افراد بازمانده از تحصیل گفت: در این طرح بازماندگان از تحصیل با مراجعه به سامانه شهید محمودند میتوانند ثبتنام انجام دهند که برای هر منطقه یک نیرو مامور پیگیری شود.
به گفته وی، مشکلات اقتصادی، دوری راه، سختگذر بودن منطقه و دسترسی نداشتن به مدرسه، کوچکی جثه و مشکلات خانوادگی از مهمترین دلایل حضور نیافتن افراد در مدرسه و از دست دادن فرصت اولیه تحصیل است.
خسروی گفت: با اجرای این طرح و بازگشت کودکان بازمانده از تحصیل به مدرسه، تمامی ابزار و امکانات از جمله کتاب و نوشتافزار به صورت رایگان در اختیار این افراد قرار میگیرد و کلاسهای درس نیز در نزدیکترین مکان به فرد تشکیل میشود.
وی با اشاره به اینکه پارسال ۹۷۸ بازمانده از تحصیل در استان شناسایی شدند گفت: از این تعداد ۱۱۵ نفر با پیگیریهای انجام شده به تحصیل بازگشتند و وضعیت مابقی افراد مشخص شده اما وضعیت ۱۰۷ نفر همچنان نامشخص است.
خسروی گفت: نهضت سوادآموزی در این مدت در کنار آموزش، برنامههای فرهنگی متنوعی برای سوادآموزان پیشبینی و برگزار میکند.
به گزارش ایرنا، یکم تا هفتم دیماه به عنوان هفته سوادآموزی نامگذاری شده است.
چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.