تبریز- ایرنا- استاندار آذربایجان شرقی گفت: در مورد نیروگاه‌های خورشیدی آخرین تصمیم هیئت دولت و ابلاغ رئیس‌جمهور به وزارت نیرو این است که ساخت این نیروگاه‌ها تابع مراحل و فرایندهای گذشته نبوده و باید مسیر آن کوتاه شود.

به گزارش ایرنا، بهرام سرمست روز سه شنبه در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در شهرستان شبستر افزود: نیروگاه‌های خورشیدی یا انرژی‌های پاک با هدف حفظ محیط‌زیست است و اگر بخواهیم در این جهت حرکت کنیم، باید نهضت ساخت نیروگاه خورشیدی در استان اتفاق بیفتد و این کار عملی خواهد شد.

وی از جذب سرمایه برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در آذربایجان شرقی خبر داد و اضافه کرد: در جلسه مشترک با صندوق توسعه ملی مقرر شد ۸۰۰ میلیون دلار تسهیلات برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی به استان اختصاص یابد.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین خطاب به مدیران اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان تأکید کرد: حداکثر تا پانزدهم دی‌ماه مجوزهای لازم برای ساخت نیروگاه خورشیدی در شهرک صنعتی کارآفرینان صادر شود.

سرمست تاکید کرد: باید در آذربایجان شرقی زمینه برای سرمایه‌گذارانی که با هدف ساخت نیروگاه خورشیدی وارد میدان شده‌اند، فراهم شود.

وی ادامه داد: احداث نیروگاه‌های خورشیدی برای رفع ناترازی، همراهی با صنعت، محیط‌زیست و صنعتگران در اولویت کار ما قرار دارد و سازمان‌ها باید برای تحقق آن همکاری و همراهی کنند.

سرمست اظهار کرد: بخش‌نامه رئیس‌جمهور به وزارت نیرو باید مبنای کار ما در استان قرار گیرد و این موضوع را به تمام دستگاه‌ها ابلاغ خواهیم کرد. ‌

استاندار آذربایجان شرقی به اهمیت جلسات کارشناسی کارگروه تسهیل و رفع موانع استان در اتخاذ تصمیمات درست تأکید کرد و گفت: جلسات کارشناسی محلی برای مباحث فنی و قانونی است که نتایج آن در کارگروه تسهیل و رفع موانع مطرح و مورد تصویب قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: شبستر باتوجه‌ به قابلیت‌ها و ظرفیت‌هایی که دارد، باید برای توسعه این شهرستان تصمیم هایی گرفته شود و در کنار آن شهرک صنعتی نیز مورد توجه قرار گیرد.

سرمست تاکید کرد: باید همه دست‌به‌دست هم دهیم و از واحدهای صنعتی حمایت کنیم.

استاندار آذربایجان شرقی اضافه کرد: احداث نیروگاه خورشیدی در تمام استان را یک فوریت و اولویت برای خودمان می‌دانیم و ضروری است از تسهیلات صندوق توسعه ملی استفاده حداکثری را برای این منظور ببریم.

سرمست تأکید کرد: مدیران حوزه انرژی با فوریت این مورد را پیگیری کنند تا بتوانیم از ظرفیت یاد شده استفاده کنیم.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین گفت: تعریض و بهسازی مسیر دسترسی به این شهرک و همچنین دیزج خلیل با کمک بخش خصوصی و دولت انجام شود.

سرمست به ظرفیت کشت گلخانه‌ای در استان اشاره و اضافه کرد: کشت گلخانه‌ای در استان در قالب سیاست‌های احیای دریاچه ارومیه توسط جهاد کشاورزی دنبال شود.

وی ادامه داد: باتوجه‌ به ظرفیت بالای شهرستان شبستر در حوزه مواد غذایی، راه‌اندازی نمایشگاه صنایع غذایی در شهرستان در قالب طرح‌های توسعه‌ای توسط فرماندار دنبال شود.

در سه‌شنبه‌های اقتصادی این هفته، استاندار آذربایجان شرقی از ۲ واحد تولیدی و همچنین شهرک صنعتی کارآفرینان آذربایجان خاوری بازدید کرد.

در جلسه امروز کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در چارچوب «سه‌شنبه‌های اقتصادی» استانداری آذربایجان شرقی در شهرستان شبستر، مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی استان در زمینه‌های تولید برق خورشیدی، تأمین گاز و آب، تسهیلات بانکی و مجوزهای زیست‌محیطی مورد بررسی و تصمیمات لازم برای رفع آنها اتخاذ شد.

در این جلسه پرونده ۱۱ واحد تولیدی و صنعتی مورد بررسی قرار گرفته و در حوزه طرح‌های توسعه، نقدینگی، محیط‌زیست، آب، برق، گاز، گردشگری مورد تصمیمات لازم برای تسهیل و رفع موانع تولید اتخاذ شد.

گزارش اخیر سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران نشان می دهد تا پایان مهر ماه ۱۴۰۳ ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر ایران به یک‌هزار و ۳۱۷.۱۲ مگاوات رسیده است. در این بین، سهم نیروگاه های خورشیدی با ۶۰۸.۰۳ مگاوات معادل ۶۰ درصد از کل است.

بر این اساس، طبق گزارش مرکز پایش منابع انرژی تجدیدپذیر و تولید پراکنده، نیروگاه‌های خورشیدی کشور در آذر ماه سال جاری بیش از ۸۱ میلیون کیلووات ساعت از سبد انرژی برق کشور را تامین کردند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۸ درصد رشد نشان می‌دهد.