تهران- ایرنا- نفر سوم مسابقات جهانی دسته ۱۰۹ کیلوگرم در تمجید از اقدامات فدراسیون وزنه‌برداری برای تجهیز کمپ تیم ملی گفت: شرایط اردوها بسیار عالی و کمپ تیم ملی در حد هتل مجهز شده است.

به گزارش ایرنا، داستان وزن ۱۰۹ کیلوگرم برای پولادمردان ایران بسیار جالب است این دسته از سال ۲۰۱۸ به مسابقات جهانی و المپیک اضافه شد اما تا سال ۲۰۲۴ هیچ ایرانی نتوانست مدال مجموع آن را کسب کنند. تنها افتخار ایران در این دسته مدال نقره یکضرب مهدی کرمی بود که در جهانی ۲۰۲۲ کلمبیا به دست آمد. در این دسته ابرقدرت‌هایی مانند سیمون مارتروسیان، اکبر ژورائف و روسلان نورالدین‌اف حضور داشتند.

در المپیک توکیو نیز علی هاشمی در این دسته نماینده ایران بود که نتوانست مجموعی را به نام خود ثبت کند.

آخرین رقابت این دسته آذرماه امسال در شهر منامه برگزار شد تا رکوردهای آن از سال ۲۰۲۵ به بایگانی سپرده شود زیرا قرار است دسته ۱۰۲ کیلوگرم حذف و دسته ۱۰۹ به ۱۱۰ کیلوگرم ارتقا پیدا کند. در این مسابقات مهدی کرمی توانست به ۶ سال ناکامی ایران در پیکارهای جهانی خاتمه دهد و به عنوان سوم دسته ۱۰۹ کیلوگرم رسید.

کرمی در بازگشت به ایران رقابت‌های دسته ۱۰۹ کیلوگرم را فراتر از جهانی دانست و به خبرنگار ایرنا گفت: در این دسته همه خوب بودند و من نیز تمام تلاشم را کردم تا در جمع خوبان این دسته قرار بگیرم.

متن کامل این مصاحبه به شرح زیر است:

آقا مهدی موهاتو کوتاه کردی جریان چیه؟

جریان خاصی نداره فقط کوتاه کردم تا کمتر شناخته بشم. دلیل خاصی ندارد. خواستم مو کوتاه را هم تجربه کنم.

مو کوتاه در طلسم‌شکنی تاثیر داشت؟

فکر نمی‌کنم، چون رقابت بسیار سخت بود. دسته ۱۰۹ کیلوگرم بیشتر مدعیان را در دل خود داشت. بهترین‌ها در این دسته بودند و من نیز تلاش کردم تا در جمع بهترین‌ها باشم که خدا را شکر موفق شدم به عنوان سوم مجموع جهانی برسم.

و این اولین و آخرین مدال مجموع ایران در دسته ۱۰۹ کیلوگرم بود.

من پیش از این در مسابقات جهانی ۲۰۲۲ کلمبیا مدال نقره یکضرب این دسته کسب کرده بودم اما متاسفانه نتوانستم به مدال مجموع برسم و در جهانی بحرین بالاخره توانستم مدال مجموع بگیرم و اتفاقات بسیار خوبی برای من رخ داد.

چه اتفاقی؟

من در یک‌ضرب توانستم ۱۸۳ کیلوگرم را مهار کنم و این بسیار عالی بود. در یک‌ضرب موفق شدم روسلان نورالدین‌اف قهرمان جهان و المپیک از ازبکستان را پشت سر بگذارم. حتی در تمرینات وزنه ۱۸۵ نیز مهار کرده بودم اما شرایط مسابقه بسیار متفاوت است.

چه تفاوتی، چرا وزنه‌برداران رکوردهای تمرینی را تکرار نمی‌کنند؟

تمرین شرایط بسیار متفاوتی دارد و ما می‌توانیم دفعات زیادی وزنه را امتحان کنیم اما در مسابقه سه فرصت بیشتر نداریم و حتی اوت یک وزنه شرایط را برای حرکت‌های بعدی سخت خواهد کرد. اگر دقت کنید روسلان حتی در تمرینات می‌تواند ۲۰۰ کیلوگرم یکضرب را مهار کند اما در مسابقه اینگونه نیست.

از روسلان گفتید، این مرد در ۳۳ سالگی جادو می‌کند.

او یک استثنا است اما شکست ناپذیر نیست من در یک‌ضرب از وی عبور کردم اما او وزنه‌بردار دوضرب‌زنی است و در سن ۳۳ سالگی رکوردشکنی کرد. ازبک‌ها در وزنه‌برداری ستاره‌های خوبی دارند.

ستاره دیگر آنان نیز اکبر ژورائف است که سابقه قهرمانی در دسته ۱۰۹ کیلوگرم را دارد.

بله اکبر ژورائف در المپیک توکیو به مدال طلا رسید. بعد از آن به دسته فوق سنگین رفت و چند سال مسابقه داد و در نهایت به دسته ۱۰۲ کیلوگرم برگشت و نایب قهرمان المپیک پاریس شد. ژورائف با تغییر وزن‌ها نشان داد یک اعجوبه به شمار می‌رود و اگر دسته ۱۰۹ کیلوگرم المپیکی شود به این دسته خواهد آمد.

پس کار راحتی در این دسته ندارید؟

دسته ۱۱۰ کیلوگرم با تغییرات کنونی به یکی از شلوغ‌ترین دسته‌ها تبدیل خواهد شد. دسته ۱۰۲ کیلوگرم حذف شده و به احتمال زیاد قهرمانانی از این دسته به ۱۱۰ کیلوگرم خواهند آمد. من نیز تلاش دارم تا بتوانم در مسابقات جهانی ۲۰۲۵ نروژ و مسابقات قهرمانی آسیا در چین بهترین عملکردم را داشته باشم.

رقیبانت هم بیشتر آسیایی هستند؟

بله وزنه‌بردارانی از چین، ازبکستان، کره‌جنوبی و حتی قطر در سال آینده به این دسته خواهند آمد و این کار را بسیار سخت خواهد کرد و برای موفقیت باید نهایت تلاشم را به کار بگیرم.

کار با نواب نصیرشلال چطور است؟

من در این ۲ سال با او کار کردم که بسیار عالی بوده و این قهرمان المپیک به همراه سایر اعضای کادر فنی نهایت تلاش خودشان را برای پیشرفت جوانان به کار خواهند گرفت. افزایش رکوردهای خوبی داشتیم و این نویدبخش روزهای خوب برای وزنه‌برداری ایران در جهان و المپیک است.

تیم جوان شده و فکر کنم مسن‌ترین فرد وزنه‌برداری ایران هستید؟

بله من متولد ۷۷ هستم و کاهش میانگین سنی تیم یک نوید خوب برای آینده وزنه‌برداری ایران است. فدراسیون تمام تلاش خود را به کار گرفته تا برای جوانان و نوجوانان وزنه‌برداری بهترین شرایط را فراهم کند. شرایط اردوها بسیار عالی و کمپ تیم ملی در حد هتل مجهز شده است. باید از مدیریت کنونی فدراسیون نهایت تشکر را داشته باشم.

در بحرین و مسابقات یک‌ضرب حرکت آخر بسیار ریسکی زدید.

من بارها وزنه ۱۸۳ کیلوگرم را در تمرینات مهار کرده بودم اما واقعیت این است که فشار مسابقه زیاد بود و با تمام توان پشت این وزنه قرار گرفتم تا در جمع مدعیان بمانم. حتی تا کنار تخته آمدم اما وزنه را رها نکردم . بعد از این وزنه دستم دچار مصدومیت شد و این بر روی حرکات دوضرب من تاثیر گذاشت.

مصدومیت جدی است؟

بله، باید حدود چهار هفته استراحت کنم و کارهای فیزیوتراپی را انجام دهم و بعد از آن به شرایط تمرینات برگردم. برای کارهای درمان به تهران آمدم تا بتوانم سریعتر به جمع ملی‌پوشان اضافه شوم.

از استان زنجان به وزنه‌برداری جهان معرفی شدید این استان استعدادهای دیگری دارد؟

من و حسین سلطانی از زنجان به وزنه‌برداری آمدیم. حسین هم چندین عنوان بین‌المللی دارد. این استان استعدادهای زیادی دارد و بی‌تردید می‌تواند از استان‌هایی باشد که در آینده بیشتر از قهرمانان آن اخبار منتشر شود.