به گزارش گروه علمی ایرنا، حسین افشین امروز (سه شنبه) در آیین اختتامیه همایش پتروفن ۱۴۰۳ در محل مرکز همایشهای کوشک وزارت نفت با اشاره به راه اندازی معاونت علمی و فناوری در سال ۱۳۸۵ گفت: این مجموعه به مثابه نوجوانی است که در آستانه جوانی قرار دارد و از این رو، در هر اقدامی در معاونت باید نگاهمان به آینده باشد.
وی ادامه داد: فرآیند دانشی ما در سیر تحول شرکتهای دانشبنیان، یک فرآیند در «گذر» است، «ایستا» نیست و سنجش و ارزیابی ما در معاونت علمی از این شرکتها نیز به تبع مبتنی بر کیفیت بوده و کمیت ملاک ما نیست. بر این اساس، دانشبنیان شدن یک محصول امری مانا نیست و چناچه شرکتها حرکت و توسعه نداشته باشند، از لیست دانشبنیانی حذف خواهند شد.
افشین همچنین به پندی از شیخ اجل ارجاع داد و گفت: در اندیشه سعدی سه چیز پایدار نمیماند؛ ثروتی که با آن تجارت نشود، علمی که با آن بحث نشود و حکومتی که سیاست نداشته باشد و من میخواهم مورد چهارمی را به این بحث اضافه کنم و آن صنعتی است که خود را مجهز به فناوری نکند.
به گفته وی، دانشبنیان شدن یک نقطه تولد دارد، رمز ماندگاری شرکتهای دانشبنیان، شبکهسازی است.
افشین در پایان از یک تولد خبر داد و گفت: برای شرکتهای دانشبنیان بزرگ که رشد پیدا کردهاند و به درجه ۱۸-۱۹ سالگی رسیدهاند، بهزودی بانگ ایجاد هلدینگ نوآوری و فناوری به صدا در خواهد آمد تا از رهگذر آن یک زنجیره شکل بگیرد و در مقابل ناقوس حمایتها برای این جنس شرکتها هم نواخته خواهد شد.
توسعه بیش از هر مقولهای، فرهنگی است
معاون پیشین علمی و فناوری رئیس جمهور نیز در این نشست اظهار کرد: یک زمانی توسعه را امری سختافزاری میدیدم، اما بعد از مدتی به این باور رسیدم که توسعه بیش از آنکه از جنس سختافزاری باشد، نرمافزاری است.
سورنا ستاری ادامه داد: اکنون پس از پشت سر گذاشتن تجارب مدیریتی به این باور رسیدهام که توسعه بیش از هر چیز مقولهای فرهنگی است و مادامی که فرهنگ توسعه در یک ساختار رخنه نکند، توسعه رقم نخواهد خورد و همه چالشهای ما در این مسیر، ریشه در فرهنگ ما دارد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود بر ضرورت مجهزشدن صنعت پتروشیمی کشور به فناوری روز تاکید کرد و گفت: ۷۰۰ شرکت دانشبنیان در دانشگاه صنعتی شریف مستقر هستند و تنها ۵ یا ۶ شرکت از بین آنها در حوزه پتروشیمی فعال هستند و این نشان میدهد با وجود تلاشهای صورت گرفته، هنوز این زیستبوم به درستی عمل نمیکند.
به گفته مشاور مدیرعامل در امور نوآوری و اقتصاد دانشبنیان گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس، هزینه حداقل ۴-۵ درصدی در بخش تحقیق و توسعه و همچنین توسعه صندوقهای خطرپذیر پیشنهاد من برای رونق این زیستبوم است.
به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در ادامه آیین اختتامیه سومین دوره برگزاری پتروفن از ۱۱ شرکت دانشبنیان تقدیر شد.