سید محمد ارجمندزاده روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اهمیت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، گفت: سرمایهگذاری در انرژی خورشیدی برغم ظرفیت مطلوب قم، سنگین و هزینهبر است.
وی تأکید کرد: استان قم با بهرهمندی از بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در سال، ظرفیت بالقوهای برای توسعه انرژی خورشیدی دارد، این ویژگی اقلیمی، فرصت ارزشمندی را برای حرکت به سوی تولید انرژی پاک و پایدار فراهم کردهاست.
ارجمندزاده درباره وضعیت مصرف برق در قم اظهار کرد: در فصل تابستان به بیش از یکهزار مگاوات برق در این استان مصرف میشود، در حالی که این میزان در فصول سرد سال حدود ۶۰۰ مگاوات است.
وی افزود: یکی از اصلیترین معضلات در ناترازی برق، مشکلات مرتبط با ذخیرهسازی و تأمین سوخت است، با این حال ظرفیت نیروگاههای برق در سطح کشور در وضعیت پایداری قرار دارد.
به گفته وی، حدود یکسوم برق مصرفی استان در بخش صنعت و مابقی در بخشهای خانگی، تجاری و کشاورزی مصرف میشود.
ارجمندزاده با اشاره به تدابیر اتخاذشده برای مدیریت مصرف برق گفت: در حال حاضر، مدت زمان خاموشیهای برق در قم از یک ساعت و نیم تجاوز نمیکند. خاموشیهای بخش کشاورزی معمولاً بعد از ساعت چهار بعدازظهر و خاموشیهای بخش صنعتی نیز در شب اعمال میشود.
وی وجود ساختمانها و واحدهای تجاری با المانهای نوری پرمصرف و عدم توجه به استانداردهای مصرف انرژی را از جمله چالشهای اساسی برق در استان دانست.
ارجمندزاده در پایان بر ضرورت آگاهسازی عمومی و توسعه فرهنگ مصرف بهینه تأکید کرد و گفت: با استفاده از فرصتهای اقلیمی قم و بهکارگیری انرژیهای تجدیدپذیر، میتوان گامهای موثری در بهبود وضعیت انرژی استان و کشور برداشت.
مدیر بهره برداری شرکت توزیع نیروی برق قم اظهار کرد: در استان قم حدود ۶۴۰ هزار مشترک برق وجود دارد.