گرگان - ایرنا - رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان گفت: با توجه به اهمیت جایگاه ارقام گندم در تولید این محصول، محققان این مرکز توانسته‌اند با تولید ارقام جدید و پرمحصول نزدیک‌به ۵۰ هزار میلیارد ریال صرفه‌جویی کردند.

به گزارش ایرنا، علیرضا صابری روز چهارشنبه در نشست با رییس سازمان مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کشور در گرگان، اظهار کرد: ۱۸ رقم گندم در ۳۸۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان، کشت می‌شود که تامین ۹۸ درصد آن با استفاده از این ارقام بوده و بقیه بذر موردنیاز هم از سوی کشاورزان تامین می‌شود.

وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری در زراعت گندم سبب شد عملکرد گندم، تولید پارسال ۸۲ هزار تن بیشتر از سال ماقبل باشد.

براساس گزارش مسوولان جهادکشاورزی گلستان، سال کشاورزی قبل حدود یک میلیون و ۴۵۰‌ هزار تن گندم در این استان تولید شد که یک میلیون و ۱۱۰ هزار تن آن به دولت فروخته شده است.

صابری با اشاره به اهمیت اجرای طرح کشاورزی حفاظتی در استان، گفت: در سال زراعی جاری ۷۰ هزار از زمین های کشاورزی استان به روش کشاورزی حفاظتی به زیر کشت رفت.

وی یادآور شد: فراهم کردن ماشین‌های کشاورزی موردنیاز اجرای طرح کشاورزی حفاظتی در استان بسیار ضروری بوده و باید بیشتر در این حوزه سرمایه‌گذاری شود.

وی ساماندهی توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی، اطلاع رسانی پر رنگ در انتقال یافته های تحقیقاتی به مزارع و تامین نیروی انسانی متخصص و کارشناس در مرکز تحقیقات و حمایت از واحدهای فناور دانش بنیان بخش کشاورزی و تامین زیرساخت‌های موردنیاز تحقیقی مرکز را از جمله مهم‌ترین نیازهای توسعه و سودآوری بخش کشاورزی استان گلستان برشمرد.

فعالیت مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان سال ۱۳۳۶ در گرگان آغاز شد و اکنون دارای ۶ ایستگاه تحقیقاتی و ۲ مرکز آموزشی است که سالانه تعداد زیادی طرح تحقیقاتی در حوزه های منابع طبیعی، آبخیزداری، آب و خاک، صنایع‌غذایی، تولید بذر، نهال، گیاه پزشکی و دامپروری از سوی ۶۰ محقق تهیه می شود.

در استان گلستان سالانه به دور از خشکسالی حدود پنج میلیون تُن انواع محصول تولید شد که شامل تولیدات زراعی،دامی، باغی،جنگل و مرتع و صید و ماهیان پرورشی است.

بهره برداران کشاورزی گلستان در تولید ۱۵ محصول راهبردی شامل تولید دانه های روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج) پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را در اختیار دارند.