به گزارش ایرنا، علیرضا قادری روز چهارشنبه در نشست کشت پاییزه و جهش تولید در دیمزارها افزود: از این میزان، پنج هزار و ۱۷۵ هکتار آن به کشت گندم آبی، ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار به گندم دیم، ۱۷۸هکتار به کلزا در بخش رخ، سه هزار هکتار به کشت جو آبی و ۲ هزار و ۶۳۵ هکتار به جو دیم اختصاص یافت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تربتحیدریه کشت کلزا به میزان ۱۷۸ هکتار را در راستای تحقق اهداف اجرای الگوی کشت محصولات زراعی عنوان کرد و گفت: کشت این محصول به عنوان یکی از کشتهای پیشنهادی موجب پایداری تولید غلات به ویژه گندم میشود و مورد تاکید کارشناسان نیز هست.
قادری افزود: همچنین به شکلی برنامهریزی شده است تا بذر اصلاح شده گندم آبی به میزان ۵۲۰ تن شامل ارقام «میهن، پیشگام، حیدری، طلایی و رخشان» و نیز بذر اصلاح شده جو به میزان ۸۰ تن شامل ارقام «بهمن، ریحان، ارمغان و جلگه» میان کشاورزان توزیع شود.
وی در ادامه از کاهش میزان استقبال کشاورزان به کشت جو در سال زراعی جاری خبر داد و دلیل آن را قیمت پایین خرید تضمینی جو در سال زراعی گذشته عنوان کرد.
مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه همچنین به توزیع نهادههای کشاورزی اشاره و اظهار کرد: سه هزار و ۱۰۰ تن کود ازته، ۵۰۰ تن کود فسفاته و ۳۰۰ تن کود پتاس میان بهرهبرداران توزیع شد.
قادری افزود: در راستای ضدعفونی کردن بذرهای خودمصرفی، بذر گندم آبی به میزان ۹۰۰ تن و بذر جو به میزان ۵۰۰ تن، ضدعفونی شد.
وی همچنین از قطع مکرر برق چاههای کشاورزی به عنوان مشکل اساسی کشاورزان این خطه یاد و اضافه کرد: بهرهبرداران این روزها برای آبیاری کشت پاییزه، آبیاری مزارع زعفران و باغها با این مشکل مواجه هستند که تداوم آن موجب کاهش تولید و عملکرد در واحد سطح و نیز خسارت به تاسیسات و چاههای کشاورزی میشود.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.