همدان- ایرنا- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: ۱۶۸ مورد زایمان فیزیولوژیک (طبیعی) موفقیت آمیز در فضای خصوصی (تک نفره) بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکباتان ️از ابتدای فصل تابستان تاکنون صورت گرفته است.

به گزارش ایرنا، زایمان فیزیولوژیک، نوعی زایمان طبیعی محسوب می شود که در آن متخصص زنان هیچ مداخله ای در طول زایمان ندارد. در زایمان طبیعی گاهی ممکن است پزشک از روش های کاهش درد به منظور کمک به مادر استفاده کند ولی در این نوع زایمان متخصص زنان از هیچ مداخله یا روشی به منظور کاهش درد استفاده نمی کند و تمام روند زایمان طبیعی است.

دکتر رسول سلیمی روز چهارشنبه در کمیته ارتقا سلامت مادران اظهار کرد: بخش زایمان طبیعی مرکز درمانی اکباتان دارای فضاهای تک‌نفره و خصوصی، با هدف ارتقا کیفیت خدمات به مادران و نوزادان، ترویج زایمان طبیعی و فیزیولوژیک و همچنین انجام زایمان بی‌درد صورت گرفته است.

وی افزود: این بخش با حضور مامای همراه و همسر در کنار مادر، به ارتقای خدمات کرامت محور مادران کمک می‌کند و با توجه به مقیم بودن پزشک متخصص زنان در این مرکز زایمان ایمن تری در این مرکز انجام می‌شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: هفت اتاق اختصاصی در بیمارستان اکباتان به بخش زایمان اختصاص یافته است و محور اصلی این بخش، انجام زایمان طبیعی با همراهی همسر و مامای همراه است. ️

دکتر سلیمی بیان کرد: برنامه‌های دانشگاه علوم پزشکی همدان در راستای تضمین سلامتی مادران و نوزادان و ارتقای تجربه زایمان طبیعی در شرایطی آرام و خصوصی است.

وی با ضرورت تداوم برنامه‌های دانشگاه علوم پزشکی همدان برای تسهیل و ارتقا زایمان طبیعی گفت: توسعه و گسترش زایمان بی‌درد به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی کمیته ترویج زایمان طبیعی دانشگاه قرار گرفته و این اقدام با هدف حمایت از مادران و نوزادان، افزایش کیفیت خدمات بهداشتی و کاهش عوارض جسمی و روانی برای مادران در هنگام زایمان طراحی شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: یکی از نگرانی‌های اصلی زنان باردار، دردهای زایمان و ترس از تجربه‌ آن است بنابراین زایمان بی‌درد به عنوان یکی از گزینه‌های موثر برای کاهش درد و اضطراب مادران در هنگام زایمان، می‌تواند شرایط بهتری را برای این زنان فراهم کند.

سلیمی افزود: معاونت درمان دانشگاه، برنامه‌ریزی‌های ویژه‌ای را برای آموزش و آگاه‌سازی پزشکان و کادر درمانی در خصوص روش‌های زایمان بی‌درد در دستور کار خود قرار داده که برای نمونه "برنامه ایجاد توسعه خدمات مشاوره ای زایمان بی درد در مراکز درمانی" را می توان مثال زد.

وی تاکید کرد: با استفاده از تکنیک‌های بی دردی (اپیدورال و اسپاینال) و مشاوره‌های روان‌شناختی، مادران می‌توانند تجربه‌ای مثبت‌تر و کم‌دردتر از زایمان طبیعی داشته باشند این برنامه‌ها نه تنها به افزایش رضایت مادران کمک می‌کند بلکه موجب کاهش استرس و اضطراب آنها در طول فرآیند زایمان می‌شود.

️معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: برای تحقق این هدف، همکاری و هماهنگی نزدیک مراکز درمانی، بهداشتی و کلینیک‌های مشاوره ای زنان و مامایی در سطح استان و دانشگاه ضروری است. ️

سلیمی ادامه داد: این همکاری‌ها موجب می شود زایمان بی‌درد به عنوان یک گزینه ایمن و قابل اعتماد در همه مراکز درمانی دانشگاه فراهم شود.

بر اساس گزارش ثبت احوال هر ساعت، ۲ نوزاد در همدان متولد می شود.