به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی پلیس مازندران، سردار سید موسی حسینی روز چهارشنبه اظهار کرد: در اجرای طرح برخورد با ساخت و سازهای غیر مجاز در اراضی کشاورزی، ماموران با کسب خبری مبنی بر ساخت و سازهای غیرمجاز در بخشی از زمین های کشاورزی شهرستان محمودآباد، موضوع در دستور کار خود قرار دادند.
وی از شناسایی ۱۵ هزار و ۷۰۰ متر مربع از زمین زراعی با ۲۶ مورد تغییر کاربری که به صورت غیر مجاز با حصار کشی تغییر کاربری و اقدام به ساخت و ساز شده بود، خبر داد و افزود: ماموران انتظامی محمودآباد با همکاری کارشناسان امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی و با هماهنگی قضائی با تخریب دیوار زمین های زراعی و بناهای غیرمجاز، این زمین ها را به چرخه کشاورزی وارد کردند.
جانشین فرماندهی انتظامی مازندران ارزش زمین های رهاسازی شده در این عملیات را بالغ ۴۷۰ میلیارد ریال عنوان کرد و از تشکیل پرونده برای سه متهم از سودجویان که اقدام به احداث ساختمان و دیوارکشی در زمین های مذکور کرده بودند، خبر داد.
سردار حسینی با تاکید بر در برخورد قاطع و قانونی پلیس با و ساخت و سازهای غیرمجاز از مردم خواست برای جلوگیری از تضییع حقوق و زیان های مالی قبل از خرید ملک و هرگونه اقدام عمرانی نسبت به استعلام اصالت و کاربری ملک از ادارات مربوطه اقدام کنند.
استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند. در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالشهای مهم این استان محسوب میشود.