تهران- ایرنا- «نشنال اینترست» با اذعان به بزرگی اقتصاد چین اما مدعی شد که سیاست های اقتصادی این کشور در سال های اخیر موفق عمل نکرده است و در آمادگی پکن برای روبه‌رو شدن با دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» ابراز تردید کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، «میلتون ازراتی» تحلیلگر ارشد این اتاق فکر و استاد اقتصاد در آمریکا معتقد است که تا مدتی قبل، مردم و شرکت‌ها در چین – و در واقع در جوامع تجاری سراسر جهان – به وعده‌های پکن برای اجرای سیاست‌هایی که حرکت اقتصادی این کشور را احیا کنند، امیدوارانه نگاه می کردند اما اکنون مشکلات اقتصادی و مالی چین تاحدودی موجب تغییر نظرات شده است.

در بخش دیگر این گزارش ادعا شده است واقعیت جدید اقتصادی برای چین در دهه ۲۰۱۰ آشکار شد. تا آن زمان، مقامات برای مدتی ساخت‌وساز مسکونی را با ارائه یارانه‌ها، تأمین اعتبارات آسان و حتی حمایت از دولت‌های محلی با سودآور کردن فروش زمین و تشویق آنها به مشارکت در پروژه‌های مشترک با سازندگان تشویق می کردند. اما با تغییر وضعیت و فراوان شدن مسکن، برنامه‌ریزان اشتباه و این سیاست‌ها را حفظ کردند.

در ادامه این گزارش آمده است: وقتی پکن بالاخره متوجه این مشکل شد، اشتباه دوم را مرتکب شد و در سال‌های ۲۰۱۹–۲۰۲۰، پکن به‌طور ناگهانی تمام حمایت‌های قبلی از بخش مسکن را کنار گذاشت. همین تصمیم به ورشکستگی سازندگان مسکن و بروز بحرانی بزرگ منجر شد.

این اتاق فکر آمریکایی سیاست های پکن در دوره مقابله با کرونا و پس از رهایی از آن را هم اشتباه ارزیابی کرد زیرا اعتقاد دارد موجب بروز وقفه‌ در جریان صادرات کالا شد و اعتبار پکن را که زمانی مورد تحسین قرار می‌گرفت، تضعیف کرد و خریداران را به سمت منابعی غیر از چین سوق داد.

بنا بر ادعای نویسنده این تحلیل، چین اکنون با زنجیره اشتباهات سیاست‌گذاری خود را در موقعیت اقتصادی ضعیفی قرار داده است به گونه ای که برای مقابله با تعرفه‌های جدیدی که رئیس‌جمهور منتخب وعده داده است، آمادگی ندارد.

نگارنده در پایان با اذعان به اینکه اقتصاد چین بزرگ است و می‌تواند حتی در برابر تعداد قابل‌توجهی از اشتباهات با بالا بردن رشد اقتصادی خود مقاومت کند اما این هدف را دور از دسترس ارزیابی کرد.