حسین یونسی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت: از فرودین تا پایان آذرماه حدود ۵۰ هزار تن کالا اعم از غلات، سوخت، ماشین آلات و خودرو از این بندر به سایر کشورها ترانزیت شده است.
وی اضافه کرد: در این مدت حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن کالا در مجتمع بندری انزلی تخلیه و بارگیری شده است. همچنین ۵۱۹ فروند کشتی و ۳ هزار و ۴۸۹ TEU کانتینر به این بندر وارد و تخلیه و بارگیری شده است.
این مسئول؛ به رشد ۵۱ درصدی صادرات کالا در بندرانزلی اشاره کرد و افزود: بیش از ۳۷۶ هزار تن کالای نفتی و غیرنفتی از مجتمع بندری انزلی شامل؛ مواد پتروشیمی، مصالح ساختمانی، مواد معدنی، کنسانتره و آهن آلات صادر شد.
یونسی اظهار کرد: حدود ۴۴ هزار تن سیمان نیز در این مدت از بندرانزلی به کشورهای حاشیه دریای خزر صادر شده است که نسبت به سال قبل ۴۵۷ درصد رشد دارد.
مجتمع بندری انزلی با سابقه ۳۰۰ ساله در عرصه حمل و نقل دریایی همواره مورد توجه بازرگانان و تجار کشور بوده است و امروز با ۱۷ پست اسکله و امکان تخلیه و بارگیری ۱۰ میلیون تن کالا در سال بزرگترین و مجهزترین مجتمع بندری ایرانی حاشیه دریای خزر محسوب می شود.
این مجتمع بندری یکی از پرسابقه ترین بنادر ایران و از مهمترین و بزرگترین بنادر شمال کشور محسوب می شود که با قرار گرفتن در گذر تجاری بینالمللی از قبیل کریدور ترانزیتی بین المللی شمال - جنوب و تراسیکا و غیره از دیرباز عهده دار نقش برجسته در صنعت حمل و نقل دریایی با کشورهای حاشیه دریای خزر و اروپایی بوده است.
بندر چند منظوره آستارا نیز با ۶۰ هکتار وسعت نخستین بندر بخش خصوصی کشور و نزدیک ترین و مقرون به صرفه ترین مسیر تجارت و حمل و نقل کالا بین آسیا، آفریقا و اروپا برای تخلیه و بارگیری کشتی های ۲ هزار و ۵۰۰ تنی طراحی شده است.