سمنان - ایرنا - طبق پیش‌بینی‌های هواشناسی احتمال تکرار سرمای غیرعادی در زمستان ۱۴۰۳ در استان سمنان وجود دارد. انتظار می‌رود از هم اکنون برای مدیریت مصرف انرژی در روزهای سرد سال برنامه‌ریزی و تمهیدات اندیشیده شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، استان سمنان همچون دیگر نقاط کشور روزهای پایانی آذر ۱۴۰۳ را با سرمای غیرعادی گذراند و اکنون طبق پیش‌بینی‌های هواشناسی استان سمنان در بررسی آخرین نقشه‌های پیش‌یابی و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای و مدل‌های پیش‌بینی، احتمال تکرار کاهش دما و سرمای غیرعادی در زمستان وجود دارد.

انتظار می‌رود بخش‌های مختلف هشدارها را جدی بگیرند و تمهیدات احتمالی برای عبور از سرما را در نظر داشته باشند.

مدیرکل هواشناسی سمنان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: احتمال تجربه سرمای غیرعادی در زمستان ۱۴۰۳ در این استان دور از انتظار نیست.

ایرج مصطفوی افزود: مسوولان مدیریت انرژی و بخش کشاورزی اقدام‌های پیشگیرانه را برای جلوگیری از سرمازدگی در زمستان امسال مدنظر قرار دهند.

وی اضافه کرد: پرهیز از سفرهای غیرضروری به ویژه از مسیر گردنه‌های برف‌گیر، مجهز بودن خودروها به وسایل زمستانی به ویژه در نواحی سردسیر و پرهیز از توقف و اتراق در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، تمهیدات برای تامین گرمایش خانه‌ها، تامین سوخت گلخانه‌ها و بخش کشاورزی، از جمله توصیه‌ها در روزهای سرد امسال است.

مدیرکل هواشناسی سمنان گفت: سوخت و تنظیم حرارت گلخانه‌ها، کنترل استحکام سازه‌های سالن‌های پرورشی، هوادهی استخرهای پرورش ماهی، مهار سامانه‌های آبیاری بارانی، استفاده از قیم برای نهال های جوان و خودداری از چرای دام در ارتفاعات، مهمترین توصیه‌ها برای کشاورزان و بهره‌برداران در روزهای سرد غیرعادی زمستان ۱۴۰۳ است.

به گزارش ایرنا، استان سمنان سالانه در مجموع بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی شامل زراعی، باغی، دام و طیور و آبزیان تولید می‌کند که بخش عمده‌ای از این تولیدات مازاد بر نیاز مردم استان است.

از کل گستره بخش کشاورزی استان سمنان ۸۷ هزار هکتار بخش زراعی، ۷۰ هزار هکتار باغ و ۴۰ هزار هکتار آیش است.

تولیدات بخش زراعی استان سمنان سالانه ۹۲۰ هزار تن و میزان محصولات باغی سالانه ۴۸۰ هزار تن است و سالانه بیش از ۲۹۰ هزار تن نیز انواع محصولات دامی در استان سمنان تولید می‌شود.

کاهش محسوس دما و ضرورت کنترل مصرف انرژی

به گزارش خبرنگار ایرنا، مردم برخی مناطق استان سمنان در روزهای پایانی آذر ۱۴۰۳ سرمای هوا تا دمای ۱۸ درجه سانتیگراد زیر صفر تجربه کردند.

در آن روزها از مردم سراسر استان و کشور خواسته شد با مشارکت در پویش صرفه‌جویی انرژی و دست‌کم کاهش یک تا ۲ درجه دمای خانه و خاموش کردن یک چراغ اضافی، به پایداری شبکه توزیع انرژی کمک کنند.

محمدجواد کولیوند استاندار سمنان نیز با اشاره به توصیه‌های رییس جمهور در زمینه مدیریت مصرف انرژی از شهروندان خواست با صرفه‌جویی در مصرف گاز و برق به پایداری شبکه توزیع انرژی همراهی کنند.

وی با بیان اینکه ستادهای نماز جمعه نیز بر صرفه‌جویی در مصرف انرژی تاکید کردند، یادآور شد: دکتر مسعود پزشکیان رییس‌جمهور پویش صرفه‌جویی در مصرف انرژی را از منزل خود آغاز کرد و انتظار می‌رود شهروندان نیز در این پویش مشارکت داشته باشند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ۲ درجه کاهش دمای خانه از ۲۲ به ۲۰ درجه و خاموش کردن یک یا ۲ چراغ خانه از سوی خانوارها در عبور از توده هوای سرد با آرامش در سایه پایداری شبکه توزیع انرژی موثر است.

طبق اعلام کارشناسان هر یک درجه کاهش دمای خانه با مدیریت مصرف انرژی در سراسر کشور موجب ۲۵ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی می‌شود که این میزان حجم بزرگ و چشمگیر است.