"رضا قاسم پور " روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این طرح با هدف سرشماری و ارزیابی جمعیت گونههای شاخص حیات وحش در مناطق حفاظتشده و آزاد استان البرز از جمله منطقه حفاظتشده البرز جنوبی، منطقه شکار ممنوع طالقان و منطقه آزاد سیرود به اجرا درآمده است.
وی یادآورشد: استان البرز با موقعیت جغرافیایی ویژه خود در دامنه رشتهکوه البرز و اقلیم متنوع، زیستگاههای کمنظیری را در اختیار گونههای جانوری مهمی مانند کل و بز، قوچ و میش، پلنگ، خرس قهوهای، گرگ و دیگر گونهها قرار داده است.
۱۳۰ هزار هکتار مناطق تحت مدیریت حیات وحش استان البرز است
قاسم پور گفت: این استان با حدود ۱۳۰ هزار هکتار مناطق تحت مدیریت حیات وحش ، یکی از مناطق کلیدی برای حفظ تنوع زیستی کشور به شمار میرود.
وی افزود: سرشماری زمستانه با همکاری محیطبانان، کارشناسان و همیاران محیط زیست انجام میشود و دادههای آن برای پایش وضعیت جمعیت گونههای جانوری و برنامهریزیهای حفاظتی مورد استفاده قرار میگیرد.
قاسم پور گفت: این دادهها میتوانند به مدیریت بهتر زیستگاهها، کاهش تهدیدها و تقویت اقدامات حفاظتی کمک کنند.
وی بر ضرورت همکاری دستگاههای اجرایی، نهادهای محلی و مشارکت جوامع محلی در اجرای هرچه بهتر این طرح تاکید کرد.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز تغییرات اقلیمی، تهدیدات انسانی و شکار غیرمجاز که حیات وحش این مناطق را تحت تأثیر قرار میدهند، از چالش های اجرای طرح سرشماری زمستانه حیات وحش عنوان کرد.
وی تاکید کرد: سرشماری حیات وحش یکی از اقدامات کلیدی در راستای حفاظت از گونههای ارزشمند جانوری و تضمین پایداری اکوسیستمهای طبیعی استان البرز است.