همدان-ایرنا- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان گفت: تعاونی های استان از ابتدای امسال‌ تاکنون ۴۰ میلیون دلار انواع کالا به خارج از کشور صادر کردند.

یوسف شعبانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تعهد ارزآوری صادرات تعاونی ها در سال جاری ۵۸ میلیون دلار بوده که تاکنون ۴۰ میلیون دلار آن محقق شده است،اظهار کرد: صادرات تعاونی های استان شامل انواع محصولات کشاورزی، کالاهای صنعتی، مواد معدنی، مواد غذایی، مصالح ساختمانی، ابزار و یراق و پوشاک به کشورهای همسایه به ویژه عراق و همچنین دیگر نقاط آسیا و اروپا بوده است.

تعاونی های همدان زمینه ساز اشتغال بیش از ۱۵ هزار نفر

وی همچنین از فعالیت هزار و ۲۹۳ شرکت تعاونی در حوزه‌های مختلف در این استان خبر داد و گفت: این تعاونی ها ۱۵ هزار و ۶۴۹ شغل در همدان ایجاد کرده‌اند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان گفت: این تعداد شرکت در بخش تعاون همدان در ۲۳ رشته از جمله کشاورزی و خدمات، صنعت، مسکن، دامپروری، مواد غذایی، صنایع ساختمانی, عمرانی فعالیت دارند.

شعبانی ادامه داد: ۷۲۸ تعاونی در بخش تولیدی، ۳۸۹ تعاونی در بخش خدماتی، ۱۶۰ تعاونی در بخش توزیع و ۱۶ تعاونی در سایر بخش ها در استان همدان فعال هستند.

وی، تعاونی‌ها را بسترساز مشارکت دادن مردم در رونق اقتصادی و شتاب دادن به توسعه دانست و افزود: تعاونی یکی از کارآمدترین الگوهای توسعه اقتصادی و اجتماعی برای تحقق اهدافی همچون مردمی‌سازی اقتصاد، توزیع عادلانه فرصت‌ها و منابع و امکانات، ایجاد اشتغال و بهبود معیشت و رفاه اقشار کم درآمد و متوسط جامعه است.

مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی همدان گفت: در راستای توسعه بخش تعاون، سیاست‌گذاری براساس محوریت سند توسعه بخش تعاون است و تلاش می شود با اجرایی سازی مفاد این سند، فرهنگ تعاون و اقتصاد بخش تعاون به عنوان یکی از اجزای سه گانه در قانون اساسی در استان ظهور و بروز یابد.

شعبانی اظهار کرد: شورای عالی سند توسعه بخش تعاون با محوریت استاندار همدان تشکیل شده است و اجرای این سند با مشارکت سایر دستگاه ها پیگیری می شود.

اختصاص ۲۵ درصد از تسهیلات اشتغالزایی به تعاونی ها

وی ادامه داد: در راستای توسعه فرهنگ تعاون ۲۵ درصد از تسهیلات اشتغالزایی در اختیار استان، به منظور توسعه تعاونی ها به این بخش اختصاص داده شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان گفت: تشکیل تعاونی های تامین نیاز برای کانون های کسب و کار روستایی در راستای کمک به مردمی سازی فعالیت های اقتصادی در دستور کار قرار دارد و این طرح در تعدادی از روستاهای کانونی استان با موفقیت اجرا شده و در حال پیگیری اخذ مصوبه از تهران هستیم تا این فرهنگ را گسترش دهیم.

شعبانی اظهار کرد: تعاونی های همدان نسبت به سایر استان ها در وضعیت بهتری قرار دارد و در سال جاری چهار تعاونی استان در سطح ملی برتر شناخته شد.

وی ادامه داد: در راستای کمک به رفع مسایل و مشکلات تعاونی ها و تسهیلگری در جهت رفع مسایل حقوقی تعاونی ها، کمیته ای در اداره کل تعاون کار و رفاه با عنوان کمیته بررسی مسایل و مشکلات تعاونی های مشکل دار استان تشکیل شده است و با محوریت این کمیته تلاش می شود نیازها و مشکلات تعاونی ها مطرح و از طریق مراجع مربوطه به آنها رسیدگی شود.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی همدان با بیان اینکه تلاش داریم سهم اقتصاد همدان را از تعاونی‌ها افزایش دهیم،گفت: متوسط بهره‌گیری از تعاونی‌ها در استان بیشتر از متوسط کشوری است.