شهرکرد- ایرنا- دبیر کنگره ملی "شهدای غریب اسارت" گفت: برای معرفی و شناسایی هر چه بهتر شهدای دوران اسارت ۱۸ رویداد فرهنگی هنری به میزبانی استان‌های کشور هدف‌گذاری شده است.

به گزارش ایرنا، محمد جواد زمردیان روز پنجشنبه در سفر به چهارمحال و بختیاری در حاشیه نشست هم‌اندیشی برگزاری رویدادهای هنری و ادبی ویژه شهدای غریب افزود: شهدای غریب دوران اسارت به شهدای گفته می‌شود که در سال‌های دفاع مقدس، غریبانه و مظلومانه توسط دشمن به اسارت درآمدند و در بند اسارت یا بر اثر جراحت و رسیدگی نکردن و یا بیماری‌های عفونی به درجه رفیع شهادت نائل شدند.

وی ادامه داد: پیکر برخی از این شهدا به وطن بازگشتند و برخی نیز مفقود هستند و با پیگیری‌های انجام شده در حال شناسایی این شهدا هستیم.

دبیر کنگره ملی شهدای غریب اسارت با اشاره به فعال‌سازی نهضت شناسایی شهدای غریب در کشور تصریح کرد: این حرکت به صورت خودجوش از درون جامعه ایثارگری شکل گرفت و در حالی که در ابتدای شکل‌گیری این حرکت ۱۵۳ شهید دوران اسارت در کشور شناسایی شده بود اما در حال حاضر این تعداد به ۲ هزار و ۴۰۴ شهید افزایش یافته است و روند شناسایی همچنان ادامه دارد.

زمردیان معرفی شهدای غریب اسارت را دومین گام این حرکت عنوان کرد و گفت: در همین راستا در قالب ۱۸ شاخه فرهنگی هنری قرار است شهدای اسارت را به مردم جامعه معرفی کنیم.

وی ادامه داد: به همین منظور دبیرخانه ملی "روایت" در چهارمحال و بختیاری و دبیرخانه "داستان" در استان کهگیلویه و بویراحمد به زودی فعال می‌شود و دبیری آن بر عهده ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

دبیر کنگره ملی شهدای غریب اسارت اضافه کرد: در رشته‌های دیگر نظیر شعر و موسیقی نیز به زودی دبیرخانه‌ها مشخص و فراخوان ارسال آثار اعلام می‌شود.

به گزارش ایرنا، از زمان تشکیل دبیرخانه شهدای غریب در استان چهارمحال و بختیاری تاکنون ۱۶ شهید دوران اسارت شناسایی شده است.

در دوران دفاع مقدس حدود ۴۰ هزار رزمنده از این استان عازم جبهه‌های حق علیه باطل شد که از این تعداد ۲ هزار و ۴۳۶ رزمنده شهید، هفت هزار و ۵۰۰ نفر جانباز و نزدیک به ۵۰۰ نفر آزاده شدند.