زنجان - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: ۴۲ دستگاه آمبولانس استان از چرخه خدمت رسانی خارج شده که برای تعمیر و به روزرسانی آنها به ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سعید سرداری روز پنجشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران استان با بیان اینکه هم اکنون ۲۲ پایگاه فوریت های پزشکی شهری در سطح استان فعال است، افزود: همچنین 41 پایگاه جاده ای و یک اورژانس هوایی در استان به شهروندان خدمت رسانی می کند.

وی تعداد کل آمبولانس های بیمارستانی و پیش بیمارستانی استان را ۱۴۱ دستگاه عنوان کرد و گفت: از این تعداد ۱۲۱ دستگاه به فوریت های پزشکی، ۱۵ دستگاه به بیمارستان ها و ۱۱ مورد به مراکز جامع سلامت اختصاص دارد.

این مسوول با بیان اینکه ۵۰۵ نیروی انسانی در فوریت های پزشکی استان مشغول به کار هستند، گفت: طی ۹ ماه گذشته مجموع ماموریت‌هایی انجام گرفته ۶۲ هزار مورد بوده که ۶۰ درصد آن شهری و ۴۰ درصد جاده‌ای بوده است.

سرداری با بیان اینکه طی ۶ ماهه گذشته ۲۰ هزار تماس با اورژانس ۱۱۵ برای نجات جان شهروندان به ثبت رسیده است، افزود: بیش از ۶ هزار مورد نیز مزاحمت تلفنی ثبت شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: با تشکیل سازمان اورژانس کشور مجموعه ای تحت عنوان مرکز مدیریت حوادث پزشکی در دانشگاه ها به عنوان یک معاونت ایجاد شده که وظیفه مدیریت بحران دانشگاه را بر عهده دارد.

وی با بیان اینکه این واحد دانشگاهی به سر قطب ۶ کشوری نظارت بر استان های قزوین، اراک، البرز، قم، ساوه و خمین را بر عهده دارد، گفت: فوریت‌های پزشکی و مرکز مدیریت حوادث به عنوان یک واحد مستقل از لحاظ مالی و اداری است و زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی فعالیت می کند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: هم اکنون مدت زمان رسیدن عوامل اورژانس استان به محل حادثه در ماموریتهای شهری ۶ دقیقه و جاده‌ها ۱۵ دقیقه است.

سرداری با بیان اینکه مخاطرات شناسایی شده در دانشگاه علوم پزشکی زنجان به پنج نوع تقسیم بندی شده است، افزود: این مخاطراتی شامل زمین شناختی، آب و هوایی، پدیده‌های اجتماعی، زیستی و مخاطرات ساخت بشر است.

این مسوول گفت: همچنین خطرات شناسایی و دستورالعمل مربوط به بیمارستان های استان نیز تدوین شده است که بر اساس همان برنامه ریزی و تمرینات لازم انجام می شود.

وی با اشاره به میزان وقوع مخاطرات بر اساس تفکیک بیمارستان های استان، خاطر نشان کرد: بیشترین میزان مخاطرات مربوط به بیمارستان شهدای طارم و کمترین آن مربوط به بیمارستان ایثار ایجرود است.