اراک - ایرنا - مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بسیاری از دانشگاه‌ها با ارائه مشاوره‌های علمی و پژوهشی به دولت‌ها، در فرآیند سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های کلام کشور نقش بی‌بدیلی دارند.

به گزارش ایرنا، محمد روشن روز پنجشنبه در آیین تودیع و معارفه سرپرست دانشگاه تفرش، افزود: دانشگاه‌ها باید با ا ارائه دانش، ایجاد فرصت‌های شغلی و ا آقای سطح زندگی جامعه در توسعه کشور نقش‌آفرینی کنند.

وی ادامه داد: دانشگاه تفرش از معدود دانشگاه هایی است که با داشتن کمتر از ۱۰۰ عضو هیات علمی دارای هیات امنا مستقل می باشد و این نعمت باید قدر دانسته شود.

مشاور عالی وزیر علون، تحقیقات و فناوری بیان کرد: هیات امنا باید به عنوان پارلمان خصوصی دانشگاه به وظیفه اصلی خود عمل نموده و ضمن برنامه‌ریز و سیاستگذار بوده و ناظر خوبی برای دانشگاه باشد.

روشن با بیان اینکه عالمان باید بر صدر بنشینند افزود: دانشگاه باید بذر امید برای دانشگاهیان بکارد تا آنان نگاه به درون داشته و نگاه آنان به بیرون از دانشگاه قطع گردد و برای این کار باید دانشگاه از دانشگاهیان قدر شناسی نموده و در جذب نخبگان تقدم بخشی نماید.

مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: اگر می خواهید دانشگاه مشکلات کشور را حل نماید باید فرصت به دانایان و عالمان بدهید و اگر شما بتوانید معیشت استادان و مهمترین مشکلات کارکنان و خوابگاه‌های متاهلی را رفع نمایید آنان قطعا در کشور ماندگار خواهند شد و برای پیشرفت وطن تلاش می‌نمایند.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: مدیریت در جامعه ما امری طبیعی است و با تغییر مدیریت یک خون تازه در سازمان وارد گشته و این تغییرات باعث پیشرفت سازمان می گردد.

ولی اله بیاتی افزود: قبول مسئولیت فرصتی مناسب برای خدمت به مردم و امانت الهی است که مسئولان باید از این فرصت در جهت خدمت به مردم استفاده و در برابر خدا پاسخگو باشند.

وی با بیان این که دانشگاه تفرش متعلق به همه مردم این شهر است و رشد و ترقی آن باعت رشد و ترقی شهرستان می گردد، افزود: مردم این شهرستان در بدو تاسیس این دانشگاه با اهدا زمین و کمک های مادی به جای حرکت به سمت صنعت و کارخانه در جهت ایجاد دانشگاه گام برداشتند تا بتوانند باعث پیشرفت شهر تفرش گردند.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پروفسور حسابی و مفاخر علمی و فرهنگی این شهرستان، نام نیکی از خود در حوزه علم و دانش در این شهرستان به یادگار گذاشتند و امروز رسالت استادان و دانشگاهیان دانشگاه تفرش تربیت دانشجویان نخبه و حفظ میراث علمی پدران علمی از جمله استاد سحاب، دکتر پارسا و پروفسور قوام زاده است.

بیاتی داشتن دغدغه رشد و توسعه دانشگاه تفرش، داشتن برنامه جهت درآمد زایی در دانشگاه، جدیت در پیگیری مصوبات قبلی هیات امنا و تلاش در جهت افزایش رشته و تعداد دانشجو را مهمترین خواسته های خود از سرپرست دانشگاه عنوان نمود.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استاندار مرکزی نیز در این آیین گفت: خدمت در نظام مقدس جمهوری اسلامی یک هدیه الهی است و موجبات این توفیق برای هر کس فراهم نمی‌شود لذا حضور در صف خدمتگزاران امری مهم است.

علی میرزایی افزود: افق بلند فکری پروفسور محمود حسابی در تاسیس دانشگاه تفرش این بود که قصد داشت این دانشگاه را به آکسفورد ایران تبدیل نماید و اگر امروز زمین‌های زیادی در تملک این دانشگاه است با آن دیدگاه بلند و فاخر ایشان و توسعه شهرستان هم خوانی و تطابق داشته است.

وی با بیان این که ایران در هوش مصنوعی رتبه ۱۵ و در زندگی مردم دارای رتبه ۷۷ است تصریح کرد: استان مرکزی در زمینه هوش مصنوعی دارای رتبه ۲۲ است و دانشگاه تفرش می تواند با توجه به پتانسیل و ظرفیت‌های لازم به پایتخت هوش مصنوعی در استان و کشور تبدیل گردد.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری مرکزی اظهار کرد: امروز مهمترین سرمایه برای یک کشور نیروی انسانی است که می تواند توسعه را به ارمغان بیاورد از این رو انسان نیازمند آموزش است و دانشگاه تفرش باید محوری ترین موضوع دانش افزایی و دانایی محوری باشد.

رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه.های استان مرکزی نیز در این نشست گفت: باید حرمت و کرامت دانشجو و استاد در محیط دانشگاه حفظ گردد زیرا کشور را همین دانشمندان حفظ نموده‌اند.

حجت الاسلام جواد افشار نجفی افزود:آینده را دانش و دانایی رقم می‌زند و باید برای خدمت به دانش از خداوند طلب نور همراه با دانش و دانایی نماییم.

سرپرست دانشگاه تفرش نیز در این آیین گفت: دانشگاه تفرش، با پیشینه‌ای درخشان و جایگاهی ارزشمند در نظام آموزش عالی کشور، گنجینه‌ای از اندیشه، تجربه و استعداد است که به لطف تلاش‌های بی‌وقفه اساتید گرانقدر، دانشجویان فرهیخته و کارکنان پرتلاش، توانسته است نقشی مؤثر در اعتلای علم و فرهنگ کشور ایفا نماید.

محمودرضا شاهوردی افزود: اکنون که هدایت این نهاد ارزشمند به من سپرده شده، تلاش خواهم کرد که با همراهی و هم‌افزایی تمامی اعضای خانواده دانشگاه در جهت توسعه زیرساخت‌های علمی و پژوهشی، تقویت ارتباط میان دانشگاه و صنعت را و فراهم نمودن فضایی پویا، آرام و سرشار از امید برای همه دانشجویان و اساتید تلاش نمایم.

در این آیین از زحمات سهیل واشقانی فراهانی تجلیل و محمودرضا شاهوردی به عنوان سرپرست دانشگاه تفرش معرفی شد.

گفتنی است پیش از آغاز این آئین، مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به همراه مسئولان دانشگاهی و استانی با حضور در یادمان شهدای گمنام دانشگاه تفرش، با اهدای گل و قرائت فاتحه به مقام شامخ شهدای گمنام این دانشگاه ادای احترام نمودند.