بجنورد- ایرنا- سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی با بیان اینکه مصرف لبنیات نقش بسیار مهمی در جلوگیری از پوکی استخوان دارد، گفت: براساس آخرین پیمایش ها ۳۵ درصد نوجوانان استان لبنیات کافی مصرف نمی‌کنند.

دکتر افشین دلشاد روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کلسیم مهمترین ماده معدنی موجود در استخوان‌ها و مواد لبنی مهمترین منبع آن است بر این اساس لبنیات می‌تواند به سلامت استخوان‌ها کمک کنند.

وی افزود: این در حالی است که مصرف لبنیات در کشور و استان پایین و دورنمای کشور در خصوص بیماری های پوکی استخوان نگران کننده است.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی تصریح کرد: شهروندانی که شیر و لبنیات به میزان کافی مصرف نمی کنند هزینه‌های درمانی سنگینی را برای پوکی استخوان می‌پردازند.

وی بهترین شیر برای مصرف را شیرهای استرلیزه و بعد پاستوریزه دانست و گفت: شیرمحلی به دلیل بارمیکروبی بالا محصولی بسیار نامناسب برای مصرف است.

دلشاد با بیان اینکه تغذیه، عامل مهمی در سلامت افراد است، یادآور شد: تغذیه اگر به خوبی مدیریت نشود مشکلات زیادی در زمینه سلامت فرد و ابتلای وی به بیماری‌ ها بوجود می آورد.

وی افزود: بسیاری از بیماری ها را با تغییر ساده در سبک زندگی و تغذیه می‌توانیم کنترل کنیم به گونه ای که تغذیه سالم و فعالیت های بدنی می‌تواند بار مالی دارو را کاهش دهد.

خراسان‌شمالی با یک میلیون نفر جمعیت به مرکزیت شهرستان بجنورد واقع در شمال شرق کشور است.