به گزارش خبرنگار ایرنا، مریم اردبیلی روز شنبه در نشست خبری افزود: علاوه بر این قرار است امروز بهرهبرداری از زیرساختهای بازسازی شده مرکز شهربانو در منطقه ۱۲ نیز با ۱۰ میلیارد تومان هزینه آغاز شود، این مجموعهها پیشتر به دلیل مشکلات اساسی در تاسیسات و طراحی عملا بلااستفاده مانده بود.
«مراکز شهربانو مجموعه فرهنگی، آموزشی و ورزشی ویژه بانوان تهران است که توسط شهرداری در مناطق مختلف کلانشهر ایجاد شده است در حال حاضر ۲۳ مرکز شهربانو و ۶ مرکز شهردخت (مراکز تفریحی و کافه رستوران ویژه دختران) و ۹ بوستان ویژه بانوان در پایتخت راهاندازی شده است»
وی با بیان اینکه ۱۰ میلیارد تومان برای مرکز شهربانوی منطقه ۱۱ هزینه شده است، در ادامه تاکید کرد: این مجموعه امروز پس از انجام اصلاحات اساسی و تعیین مدل بهرهبرداری، امروز مجددا آماده خدمترسانی به شهروندان شده است.
اردبیلی ادامه داد: طی سالهای گذشته شاهد تعطیلی یا محدودیت استفاده از بیش از نیمی از مراکز خدمات ویژه بانوان بودیم. با تلاشهای صورت گرفته، امروز شاهد افزایش قابل توجه زیرساختهای ویژه بانوان هستیم.
وی اظهار کرد: تاکنون بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار مترمربع فضای خدماتی برای بانوان پایتخت ایجاد شده و به بهرهبرداری رسیده است.
مشاور بانوان شهردار تهران از شهروندان دعوت کرد تا در روزهای تعطیل از امکانات و خدمات این مراکز بازدید کنند تا از نزدیک شاهد پیشرفتهای صورتگرفته در این حوزه باشند.
اردبیلی یادآور شد: این اقدامات نشاندهنده تعهد مدیریت شهری به بهبود کیفیت زندگی بانوان و ارتقای زیرساختهای خدماتی در سطح شهر تهران است.
استفاده ۴/۵ میلیون نفری بانوان از مراکز شهربانو
وی با اشاره به وضعیت زیرساختهای ویژه بانوان در شهر تهران گفت: در گذشته، این زیرساختها به دلیل عدم استفاده بهینه، به حالت مخروبه در آمده بودند اما از دهه ۸۰ تلاشهایی برای بهبود این وضعیت آغاز شده و بهسازی پروژهها انجام شده است.
به گفته وی، در سال اول، حدود ۸۰ میلیارد تومان برای پروژههای بهسازی تخصیص داده شد اما در سال دوم، این رقم به ۳۸۷ میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی در ادامه اضافه کرد: این بسته شامل پروژههای متعدد برای بهبود شرایط استفاده بانوان از مراکز ویژه در تهران است.
مشاور زنان شهردار تهران افزود: آمارها نشان میدهد که در سال ۱۴۰۰، تعداد ورودی بانوان به این مراکز زیر ۵۰۰ هزار نفر بوده، اما در شش ماهه اول سال جاری، این عدد به بیش از چهار میلیون و ۵۰۰ هزار نفر افزایش یافت، این افزایش نشان دهنده نیاز و علاقه بانوان به استفاده از این مراکز است و سوء تفاهمهایی که در گذشته درباره عدم نیاز بانوان به این خدمات وجود داشت، برطرف شده است.
اردبیلی همچنین با اشاره به تأثیر مثبت این پروژهها بر روی کنشگران اقتصادی و تولیدکنندگان هم گفت: این اقدامات به مولدسازی زیرساختهای شهر تهران کمک کرده است.
مدیر کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران از اعضای شورای شهر برای حمایت و همکاری در اجرای این پروژهها تقدیر کرد.