علی باقری روز شنبه پس از بازدید معدن زغال سنگ گلیران در چهارمین جلسه کارگروه ایمنی معادن استان مازندران در بابل اظهار کرد: یکی از اقدامات موثر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گسترش نظارت بر کارگاههای مشمول قانون کار، افزایش حفاظت فنی و بهداشت کار و ارتقای ایمنی و سلامت شغلی بوده است.
وی از تشدید بازدیدها از کارگاههای پرخطر توسط بازرسان کار خبر داد و بیان کرد: بازرسی کار موثر و کارآمد، یکی از مولفه ها و نشانههای ضروری به شمار میرود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با اعلام اینکه بازرسان تیم معدنی استان به صورت شبانه روزی از کلیهی تونل های زغال سنگ استان بازدید میکنند، تصریح کرد: ۵۶ مورد بازرسی طی سه ماه گذشته (سه ماه سوم سال جاری) توسط تیم بازرسان ویژه معدنی استان از تونل های معادن "تحتالارضی" زغال سنگ انجام گرفته است.
این مسئول ادامه داد: ۹ کارگاه معدنی با توجه به شرایط ناایمن در اجرای تبصره مادهی ۱۰۵ قانون کار جهت تعطیلی به مراجع قضایی معرفی شدند.
باقری خاطرنشان کرد: ۲۰ کارگاه معدنی غیرمجاز که فاقد پروانه بهرهبرداری بودند و یا سلب صلاحیت شده بودند (مجوز قانونی آنها ابطال شده بود و به صورت غیرمجاز فعالیت میکردند) شناسایی شده شده و جهت توقف فعالیت به دستگاه های مربوط معرفی شدند.
وی یکی از بزرگترین چالشها در حوزه معدن فعالیت کارگاه های معدنی غیرمجاز و بهرهبرداری غیرقانونی توسط پیمانکاران فاقد صلاحیت که عمدتاً با به کارگیری کارگران غیرمجاز از اتباع خارجی غیرمجاز هستند، دانست و افزود: این موضوع خطر پذیری و احتمال وقوع حوادث و آسیبهای شغلی غیرقابل جبران را بالا میبرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران بر لزوم ورود دستگاه های مرتبط از جمله اداره کل صمت به عنوان صادرکننده پروانهی بهرهبرداری و مراجع قضایی و انتظامی به این حوزه تاکید کرد.
طبق آمار رسمی اداره کل صنعت، معدن و تجارت مازندران اکنون ۲۰۶ واحد معدنی در استان وجود دارد که ۱۴۴ واحد فعال و ۶۲ واحد غیر فعال است. بنابر این گزارش، پهنه اکتشافی معادن مازندران ۱۲ هزار متر مکعب برابر با ۵۱ درصد از مساحت استان است.