فرانک صفدری روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا به نتایج حاصل از یک طرح تحقیقاتی اشاره کرد و افزود: در این طرح که در قالب پایاننامه دانشگاهی انجام شده است سعی شد تا ارتباط بین درک زوجین در آستانه ازدواج از ارزش فرزند با تمایل به فرزندآوری بررسی شود که در نهایت به این نتیجه رسیدیم که این ۲ متغیر ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند.
وی ادامه داد: با توجه به نتایج این مطالعه و وجود ارتباط بین درک از ارزش فرزند و تمایل به فرزندآوری در زوجهای در آستانه ازدواج، به نظر میرسد با آموزش و فرهنگسازی میتوان به افزایش تمایل به فرزندآوری در جامعه کمک کرد.
مدیر گروه پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه فرزندآوری یکی از مهمترین مولفههای جمعیتی است اظهار داشت: رفتارهای مرتبط با این مولفه متاثر از ارزشها و هنجارهای مردم و جامعه است و با توجه به اینکه در ۲ دهه اخیر میزان باروری در کشور و استان به زیر سطح جایگزینی کاهش پیدا کرده است و به دنبال آن میزان رشد جمعیت نیز رو به کاهش گذاشته از همین رو باید تلاش کرد تا با فرهنگسازی تمایل به فرزندآوری را در زوجهای جوان افزایش داد.
صفدری تاکید کرد: بسیاری از افراد بر این عقیده هستند که کاهش تمایل فرزندآوری در جامعه به سبب چالشهای اقتصادی است این در حالی است که به وضوح میتوان مشاهده کرد که خانوادههای مرفه به لحاظ اقتصادی نیز کم جمعیت هستند و تمایل فرزندآوری در آنها پایین است.
وی اضافه کرد: از همین رو میتوان گفت آنچه نقش مهمی در تمایل به فرزندآوری در زوجها دارد، نگرش و درک آنها نسبت به این ارزش است.
برخی تبلیغات فضای مجازی کارشناسی شده نیست
این دکترای تخصصی بهداشت باروری در پاسخ به این سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر صحتسنجی اینکه در فضای مجازی نسبت به بارداری در سنین بالا تبلیغ و آن را عامل طول عمر مادر عنوان میکنند نیز گفت: این پیامها و توصیههای منتشر شده در فضای مجازی پایه و اساس علمی ندارد و کارشناسی شده نیست از همین رو توصیه میشود بانوان در خصوص بارداری و فرزندآوری به پزشکهای معتبر رجوع کنند و منابع خود را پیچهای ناشناس فضای مجازی قرار ندهند.
به گزارش ایرنا، بنا بر آخرین گزارشهای دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری، متوسط نرخ باوری در این استان ۱.۷۴ فرزند به ازای هر زن است و این شاخص در همه شهرستانها در مقایسه با نرخ استاندارد آن(۲.۱) کمتر است.
مطابق با استانداردهای موجود باید به ازای هر ازدواج ۲.۱ زادآوری انجام شود تا حد جانشینی رعایت شود و جمعیت در تعادل، پویا و پایا باشد اما در چهارمحال و بختیاری نرخ باروری کمتر از این شاخص است.