به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، «دِویل» براساس متنی از جعفر غلامپور و طراحی و کارگردانی حمید رحیمی در عمارت نوفللوشاتو به روی صحنه است؛ این اثر داستان خود را با تمرکز بر مسائل فرهنگی، اجتماعی و فلسفی به دید مخاطب میرساند. طراحی حرکت و طراحی گریم از نکات قابل توجه این اثر نمایشی است.
در دویل، موسیقی به طرز شگفتانگیزی جلوهنمایی میکند؛ استفاده بهموقع از نواهایی که بیش از یک ساعت تماشاگرها را بر روی صندلیهایشان میخکوب میکند.
دویل در شهری خیالی به نام «گوراکی» روایت میشود؛ درست وسط تاریخ جایی در قرون وسطی که پای کلیسا و مذهب به میان میآید. انسانهایی در بند که توسط اسقف به بهانه آنچه شیطان مینامدش، کنترل میشوند. آنچه در دویل به زیبایی نمایش میافزاید، حرکات فرم و بدن بازیگران همگام با نتهایی است که نواخته میشود. فضایی آمیخته با نور و تاریکی که تماشاچیان را با صحنههایی رعبآور مواجه میکند.
در دویل، ستاره آرام، معصومه اسمی، ریحانه بایرامی، المیرا بهشتیان، ماهک پناه، روناک جعفری نوبخت، محمدرضا حاجی پور، نیوشا حبیبی، سجاد خباز، مصطفا خسروجردی، علی روزگار (مهمان از گروه تئاتر مروارید)، روشنک سرچمی، عرفان سیدان، صدرا عیسی پور، فیروزه فقری، کوروش قبادی، نوشاد کوهلی، مبین وفایی نژاد و محمد یوسفی ایفای نقش میکنند.
شیما محمدی بازیگر فیلم سینمایی بیبدن که جمعه شب مهمان تماشای این اجرا بود میگوید: پیشبینی کرده بودم که قرار است شاهد یک اثر کاملا متفاوت از حمید رحیمی باشم. باید صادقانه بگویم که باید خیلی شجاعت و جسارت داشته باشید تا بتوانید دست به خلق چنین اثری بزنید. نمایشی که در آن، موسیقی سردمداری میکند، نمادها به درستی پیشبرنده هستند، لباسها و طراحی مونوکروم مناسب فضا با گریم متفاوت و رعبانگیز در کنار بازیهای خوب بازیگران و کارگردانی درست، همه و همه تن تماشاگر را میلرزاند.
به گفته او، در این نمایش، شما فقط با یک کارگردان طرف نیستید بلکه یک فیزیکدان و یک آناتومیشناس در مقابل شماست که جهان را دوست دارد. تاکنون فکر نمیکردم از انگشتان پا هم میشود به خوبی بازی گرفت. دویل را باید دید، از تکتک انگشتان پای بازیگران میشود بازی دید تا صورتهایشان و در راس همه اینها، بیانهایی عالی آنها را قابلتحسین کرد.
روایت یک شهر خیالی اما اهل خرافات
حمید رحیمی کارگردان دویل گفته داستان دویل درباره یک شهر خیالی است؛ از نظر بازه زمانی در دوران قرون وسطی میگذرد و مسائل جامعهای را روایت میکند که به خاطر جهل و خرافاتی که دارد باعث از بین رفتن خود و هرج و مرج شده است. این نمایش درباره جامعه، فرهنگ و مسائلی است که در یک جامعه میتواند تحت تاثیر باشد.
او میگوید: زمان این نمایش و مکان آن خیالی است و البته میتوان آن را با توجه به شرایط حاکم در هر جایی نسبت داد؛ از آمریکا تا آسیا. هر آنچه در دویل میگذرد میتواند امروز هم نمونههایش در جوامع امروزی باشد. جهل و خرافاتی که بسیاری از جوامع را به باد فنا داده است. این که در دوران قرون وسطایی رقم میخورد اما چه بسیار افراد و جوامعی هستند که در همان دوران قرون وسطایی باقی ماندهاند و بر اثر خرافات حاکم بر جوامع، قدرت تعقل و دوراندیشی از آنها گرفته شده است.
در دویل، صحبت بسیاری از زنان به میان میآید؛ زنانی که به آنها پاک دامن میگویند اما کشته میشوند. زنانی که قربانی خرافات میشوند و کودکانی که گرفتار خرافات شدهاند تا جایی که در دویل، کودکی با چاقو و ضربات متعدد، آن پدر را به بهانه اینکه به کلیسا نمیرود و نماز نمیخواند قربانی میخواند.
در اینجا مساله خرافات است؛ و کسانی که به واسطه این خرافات جوامع بشری را به زیر یوغ خود بردهاند. نهایت این نوع نگاه چیزی جز جوامع پست و حقیر که به جان هم میافتند، نیست.
دویل را باید نمونهای بارز از داستان خرافهپرستی جوامع بشری خواند که چیزی جز انحطاط بشریت به دنبال نداشته است.
دیگر عوامل این کار عبارتند از: مجری طرح: خانه هنر شهریور ، سرپرست گروه کارگردانی: جعفر غلامپور، برنامه ریز: المیرا بهشتیان، دستیار اول: نیلوفر عباسی، دستیار دوم و منشی صحنه: آیسو دینپرست، مدیر صحنه: امیدعلی رحمانی، طراح گریم: شبنم روزبهانه، آهنگساز و طراح صدا: امیر صدیقیان، خواننده: احسان صدیقیان، طراح نور: فرشاد نصیری، طراح گرافیک و موشن گرافیست: فرشید حیدری، طراحان صحنه: سعید یزدانی، حمید رحیمی، طراحان لباس: مهتاب مهران فر، حمید رحیمی، مدیر تولید: محمد محمدزاده، ساخت دکور: مصطفی قریشی، دوخت لباس: سمانه بیانی، دستیار صحنه: اکرم اسماعیلی، سینا دهقانی، یاسمین امین، اپراتور نور: محمد جواد بهادری، مجریان گریم: مهتاب سرلک، معصومه محمودی، پگاه بزرگ پور، کیمیا مرادی البرزی، ریحانه میرزایی، ستایش قدیری، تبلیغات: علی کیهانی ( راوی مدیا)، کارگردان آنونس: صادق کندری، مشاور تولید محتوای بصری: بهرنگ دزفولیزاده، تصویربردار: مرتضی حاجمحمدی، موشنگرافیک: علیاکبر رجبزاده، مدیر روابط عمومی: ستاره نجف آبادی، دستیار تبلیغات: فهیمه حاجیقاسمی ، عکاس: ایمان ارجمندی و فیلمبردار: فرزانه محمدزاده.