به گزارش ایرنا، علی دهقانی شنبه در جمع خبرنگاران در خصوص اقدامات دستگاه قضای استان برای توسعه صلح و سازش بیان کرد: این دستاورد بزرگ نه تنها در چارچوب حقوقی بلکه در سطح اجتماعی و فرهنگی نیز بسیار اثر گذار است و منجر به تقویت همبستگی میان اقوام در استان خواهد شد.
وی افزود: اعضای شوراهای حل اختلاف که از اقوام و فرهنگهای مختلف هستند، موفق شدند با بهرهگیری از ظرفیتهای فرهنگی و انسانی، بسیاری از پروندههای قضایی را با روشهای صلحآمیز حل و فصل و فضای مشترکی برای مصالحه فراهم کنند.
وی با اشاره به اینکه شوراهای حل اختلاف در خوزستان بهعنوان نهادهای میانجی و مشاور، نقشی برجسته در کاهش تنشها و ایجاد راههای جدید برای حل اختلافات ایفا کردند ادامه داد: اعضای شوراهای حل اختلاف با استفاده از مهارتهای ارتباطی و انسانی، موفق شدند بسیاری از خانوادهها را به بخشش و گذشت در مقابل خون بهای قاتلان ترغیب کنند.
دهقانی گفت: در پروندههای قتل عمد، حکم قصاص بهعنوان یکی از شدیدترین مجازاتها شناخته میشود، این حکم در صورت عدم جلب رضایت اولیای دم بهطور خودکار اجرا میشود و گاهی بهدلیل جنبههای فرهنگی، اجتماعی و عاطفی پیچیدگیهای زیادی دارد با این وجود پروندههای قصاص زیادی در استان به صلح و سازش ختم شد.
رییس دادگستری خوزستان ادامه داد: اعضای شوراهای حل اختلاف استان با استفاده از مشاوره و بهره گیری از آموزههای دینی و فرهنگی تلاش کردند تا احساسات و عواطف طرفین را در فرآیند صلح و سازش مدیریت کنند.
وی اظهار داشت: خوزستان، بهعنوان یکی از استانهای مهم و پرجمعیت کشور، با تنوع قومی و فرهنگی بالای خود، همیشه در معرض چالشهای اجتماعی مختلف قرار دارد با این وجود اعضای شوراهای حل اختلاف با در نظر گرفتن این تنوع فرهنگی، موفق شدند با بهرهگیری از ظرفیتهای قومی و مذهبی، به صلح و سازش در اختلافات دست یابند.
دهقانی خاطر نشان کرد: تقویت اعتماد عمومی به دستگاه قضا و نهادهای مرتبط مانند شوراهای حل اختلاف باعث شده تا پرونده های اختلاف بیشتری در استان به سازش ختم شود.
رییس کل دادگستری خوزستان در ادامه گفت: بهجای استفاده از روشهای سنتی و تکسویه حل اختلاف که در آن طرفین مجبور به پذیرش شرایط از سوی دادگاه یا قاضی هستند رویکردهایی اتخاذ شده که بر مبنای مشارکت مستقیم طرفین در فرآیند حل اختلاف استوار است، این روشها به ویژه در پروندههایی مانند قتل عمد و قصاص که طرفین به دلیل اختلافات عمیق اجتماعی یا خانوادگی درگیر هستند، بسیار اثرگذار بوده است.
به گزارش ایرنا، در پی اقدامات دستگاه قضای خوزستان سال گذشته استان به عنوان مهد صلح کشور معرفی شد.