به گزارش روز شنبه ایرنا، این روزنامه انگلیسی نوشت: اگر چیزی غیرمنتظره رخ ندهد، ولادیمیر پوتین در مسیر پیروزی جنگ اوکراین است. سربازان وی اکنون در فاصله کمی از شهر پوکروفسک در استان دونتسک اوکراین هستند. پوکروفسک یک مرکز مهم برای ارتش اوکراین است. نبرد سال گذشته برای باخموت، که به قیمت جان هزاران سرباز روسی تمام شد، هیچ هدف نظامی شناخته شدهای نداشت.
تسلط بر پوکروفسک نشان دهنده مهم ترین دستاورد نظامی روسیه از زمان آغاز جنگ اوکراین است. اگر نیروهای روسی موفق به تصرف پوکروفسک شوند، میتوانند به سمت هدف بعدی یعنی شهر صنعتی کراماتورسک در نزدیکی حرکت کنند. یکی از اصلیترین داراییهای صنعتی آن، کارخانه ماشینسازی نیو کراماتورسک است که تجهیزات معدنی و کورههای بلند و همچنین تجهیزات نظامی مانند قطعات یخشکن و زیردریاییها را تولید میکند.
از ماه فوریه، روسیه توانسته است به خط مقدم خود حرکت کند و بر حدود هزار کیلومتر مربع از اراضی اوکراین مسلط شود که بسیار بیشتر از منطقه کورسک است که اوکراین توانسته بر آن مسلط شود ولی همین منطقه نیز در حال بازپسگیری از سوی روسیه است.
پیشرفتهای آهسته ولی مداوم روسیه احتمالاً بزرگترین خطر برای هر فرآیند صلحی است که دونالد ترامپ سعی دارد به هر دو طرف تحمیل کند. اگر پوتین فکر میکند میتواند در جنگ پیروز شود، چرا با توافق صلح موافقت کند؟
با وجود بعضی تحلیلهای منتشر شده در روزنامههای غربی درباره پیروزی احتمالی اوکراین باید گفت که خود زلنسکی نیز که از وعدههای انجام نشده غرب خسته شده، امیدی به پیروزی ندارد. غرب، بسیاری از مردم، از جمله بسیاری از کارشناسان نظامی، تسلیم افکار واهی شدند، به این امید که اوکراین بتواند پیروز شود. ولودیمیر زلنسکی، که احتمالاً از وعدههای انجام نشده غربی خسته شده بود، دیگر خودش اینطور فکر نمیکند. البته در آن طرف هم روسیه به هدف کامل خود یعنی تسلط بر چهار استان اوکراین دست نخواهد یافت.
به اعتقاد ستوننویس روزنامه نیو استیتسمن جنگ به احتمال زیاد سال آینده پایان خواهد یافت ولی روند صلح و کیفیت آن مشخص نیست. دو طرف ممکن است زمینهای اشغال شده را مبادله کنند و هنوز توافقی بر سر خط مرزی وجود ندارد. امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه استقرار ۴۰هزار نیروی حافظ صلح ناتو در امتداد خطوط مرزی پیشنهاد کرده است.
پوتین مطمئناً خواستار لغو انسداد اموال روسیه خواهد شد ولی این درخواست برای اروپاییها یک چالش است چون آنها این پولها را برای بازسازی اوکراین وعده کردهاند. پوتین همچنین خواستار لغو تحریمهای غرب خواهد شد و اروپا مجبور است خودش را به طور کامل به چالش بکشد چون ترامپ نمیخواهد برای بازسازی اوکراین هزینه یا حتی نیروی نظامی به اوکراین اعزام کند که موجب بروز مشکلات و هزینههای اضافی برای کشورهای اروپایی خواهد شد. آنها به طور حتم از نظر مالی، نظامی و سیاسی برای این چالش آمادگی ندارند. بار مالی آنقدر زیاد است که یا باید از طریق بدهی، مالیات یا از طریق کاهش خدمات اجتماعی تامین شود.
به اعتقاد ستون نویس روزنامه انگلیسی بعید است کشورهای اروپایی داوطلبانه با انجام هر یک از این کارها موافقت کنند. معاوضه بین هزینههای اوکراین و هزینههای اجتماعی به موضوعی در سیاست آلمان و بسیاری از کشورهای اروپایی تبدیل شده است.
به نوشته این روزنامه، استراتژی غرب در اوکراین کار نمیکند چون بسیاری از اروپاییها به نفت و گاز روسیه وابسته هستند و طراحی یک استراتژی برای حداکثر آسیب به روسیه یک توهم بیشتر نیست. تا سال جاری، کنگره با تامین مالی اوکراین موافقت کرده ولی کنگره با پیشنهاد دولت بایدن برای کمک ۲۴ میلیارد دلاری اضافی به اوکراین موافقت نکرده و دیگر پول آمریکا وجود نخواهد داشت. به نظر میرسد خود اروپاییها در چنین وضعیت پیچیدهای منتظر همان وعده ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین با روشهای خودش هستند.