به گزارش ایرنا، محمد علی نبیپور روز شنبه در آیین معارفه فرماندار مشهد افزود: نقش شهروندان در حکومت صرفا برای مشروع سازی نیست، مردم صرفا عمله رای نیستند بلکه باید با نقشپذیری همه سلایق مردم در حاکمیت، کارآمدی ایجاد شود.
وی بیان کرد: در دنیای امروز حکومت و ایجاد رضایت میان مردم کار دشواری شده است، انقلاب دیجیتالی و رشد تکنولوژی به همه مردم قدرت مقایسه داده لذا کار حاکمان سخت شده است، شهروندان در هر لحظه میتوانند عملکرد مسوولان را مقایسه کنند، هر چند این مقایسه شاید دقیق نباشد.
معاون استاندار خراسان رضوی ادامه داد: نقش مردم در حکومت صرفا مشروع سازی نیست، باید از این نقش عبور کرد، نمی توانیم مردم را فقط در یک کارکرد حکومتی و هنگام رای و یا مناسبت های مختلف مشارکت دهیم ،این رویکرد برای حکومت ما که مردم پایه آن هستند زیبنده نیست.
وی گفت: هر گاه بتوانیم کارآمدی حکومت را با مشارکت مردم افزایش دهیم نقش مردم را پررنگ کرده ایم، حکومت هایی موفق هستند که علاوه بر نقش مشروعیت بخشی مردم، به کارآمدی و اثر بخشی مردم در حاکمیت نیز فکر می کنند.
نبی پور افزود: نقش مردم با هر سلیقه و گروه سیاسی باید در حکومت باز تعریف شود، تلاش کنیم با بسترسازی همه گروه ها و سلایق و همه شهروندان این حق را داشته باشند و در فرآیند ها مشارکت کنند.
وی اظهار کرد: هر گاه نقش آفرینی مردم در طول ۴۵ گذشته کاهش یافت، موفقیت نظام نیز کمتر شده است، لذا باید تلاش کنیم هر کسی که در قالب قانون اسلامی فعالیت دارد بتواند نقش خود را ایفا کند.
معاون استاندار خراسان رضوی با انتقاد از کاهش سرمایه اجتماعی در سال های مختلف به دلیل ناکارآمدی در برخی حوزه ها ادامه داد: پشت عدم حضور ۵۰ درصدی مردم معنایی است، لذا باید تلاش کنیم علاوه بر نقش مشروعیت پذیری مردم، بواسطه مشارکت اقشار مختلف کارآمدی بیشتر شود تا رضایتمندی مردم نیز افزایش یابد.
وی گفت: همانطور که رییس جمهور تلاش میکند باید تلاش کنیم با فرآیندهای شفاف مردم را در همه ارکان حکومت دخیل کنیم و شعار وفاق ملی اصلش بر همین استوار است.
نبی پور تصریح کرد: وقتی از وفاق ملی صحبت می شود یعنی بگذاریم اشخاص و شخصیتها و همه افرادی که می توانند در کشور اثر گذار باشند در اداره امور دخیل شوند، به همین دلیل در استان های قومی و مذهبی استاندار و مسوولان محلی و یا فرمانداران زن انتخاب شده است.
وی فرماندار را مدیر فرابخشی و محور عملکرد مدیران شهرستان توصیف کرد و گفت: فرماندار باید با روش، منش و حتی زبان بدن باید به همه شهروندان اعتماد دهد و سایه و چتر حمایتی او باید بر تک تک شهروندان گسترده باشد.
معاون استاندار خراسان رضوی بیان کرد: دولت تلاش دارد تا با اعمال تغییرات در مدیران و انتخاب مناسب آن ها، مشکلات جدی پیش رو را برطرف کند.
احصای ۵۰۰ مشکل و چالش مردمی در مشهد
فرماندار سابق مشهد نیز در این مراسم با بیان اینکه ۵۰۰ مشکل و چالش مردمی را در شهرستان احصا کردیم، گفت: ۸۰ درصد این مشکلات را با کمک مردم پاسخگویی و برطرف شده است.
محسن داوری افزود: ۷۰۰ کلاس درس در طول ۱۴ ماه گذشته در مشهد ساخته شد و همچنان با تداوم این روند (سه شنبه های افتتاح) هر هفته یک مدرسه تا پایان سال جاری در مشهد به بهره برداری می رسد.
وی گفت: با تداوم بحران آب امکان جیره بندی آب در این کلانشهر مذهبی برای مردم و زائران وجود داشت، اما با رصد مداوم چالش های حوزه آب و اجرای طرح های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت مساله تامین آب مدیریت شد.
فرماندار سابق مشهد همچنین گفت: اکنون تعداد روستاهایی که در مشهد با تانکر آبرسانی می شود به میزان یک سوم این روستاها در سال ۱۴۰۰ کاهش یافته است و با تداوم گازرسانی به روستاها اکنون فقط ۲ روستا بدونگاز در این شهرستان باقی مانده است.
داوری ادامه داد: ایجاد اشتغال زایی در سه سال گذشته، مشهد را در راس سایر شهرستان ها قرار داده است.
وی گفت: در حالی که روند کاهش مشارکت انتخاباتی در کلانشهرهای کشور طی سال های اخیر تداوم داشت، این روند در برگزاری انتخابات سال گذشته مشهد افزایشی بوده است.
باید به دنبال حل عالمانه مشکلات مشهد باشیم
سرپرست فرمانداری مشهد نیز در سخنانی گفت: مشهد در زمینه طرحهای شهری و روستایی، تامین آب، تامین سرانههای خدماتی، به خصوص در حاشیه شهر، ترافیک، سیما و منظر بصری در بخشهایی از شهرها، روستاها و برخی از مسیرهای ارتباطی و بسیاری مسائل دیگر مشکل دارد که باید به درستی تبیین و برای حل آنها دنبال راهحلهای عاقلانه، عالمانه و انجامشدنی بود.
سیدحسن حسینی با بیان اینکه مسائل امنیتی بسیار حائز اهمیت است، اظهار کرد: توجه به خواستههای بحق مردم و جلب پشتیبانی آنان بزرگترین سرمایه برای حفظ امنیت است.
وی اضافه کرد: گرچه نگاه فرهنگی و اجتماعی برای حل برخی موضوعات جنبه پیشگیرانه داشته و کمهزینهتر است، اما گاهی در برخورد با برخی شرارتهای افسارگسیخته سختگیری هم نیاز است تا شرور و گستاخ در ارتکاب جرائم را سر جای خود بنشاند.
سرپرست فرمانداری مشهد با بیان اینکه در مسائل سیاسی، چارهای جز نگاه باز و توسعهگرایانه نداریم، گفت: جامعه بدون تردید دارای تنوع و گوناگونی است و ما ناچاریم این افکار و گرایشها را در چهارچوبهای قاعدهمند ساماندهی کنیم، یکی از بسترهای مناسب برای این امر تقویت احزاب و سازمانهای مردمنهاد است که در دنیای امروز دارای تعریف و جایگاه رفیعی هستند.
حسینی گفت: قطعا استفاده از این ظرفیتها و خروج از نگاه مطلقگرایانه و یا سیاه و سفیدی به موضوعات در حوزه اندیشههای اجتماعی، جامعه را به آرامشی سوق خواهد داد تا کمتر مجبور به استفاده از ظرفیتهای امنیتی باشیم.
وی انتخابات را مظهر مردمسالاری دینی نظام جمهوری اسلامی توصیف کرد و گفت: انتخابات سال آینده شوراها میتواند با فراگیری و سعهصدر در نگاه به داوطلبان، تجلیگاه حضور همه افکار و اندیشهها در چهارچوب قوانین باشد تا مردم احساس بهتری برای شریک بودن در سرنوشت خویش داشته باشند و در آن صورت است که در خصوص بحران ناترازیها هم راحتتر میتوان با مردم سخن گفته و از آنان طلب همراهی کرد.
وی خاطرنشان کرد: قدرت و صلاحیتهای ما از قانون نشأت میگیرد و اگر قانونی دچار اشکال است، باید از مسیری که خود قانون مشخص کرده است، برای اصلاح آن تلاش کرد.
«محسن داوری» از دی ماه ۱۴۰۰ مسوولیت فرمانداری مشهد را بر عهده گرفته بود و «سیدحسن حسینی» نیز که چند ماه اخیر به عنوان مدیرکل دفتر استاندار خراسان رضوی منصوب شده بود، پیش از آن در سمت فرمانداری شهرستان طرقبه شاندیز، مدیر روابط عمومی شهرداری مشهد و نیز شهرداری مناطق فعالیت داشته است.