به گزارش خبرنگار ایرنا؛ معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان عصر شنبه در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید شهرستان ملایر اظهار کرد: در این جلسه موانع و مشکلات طرحهای بزرگ شرکت معادن سرمک، بافتینه و بافتسان، مجتمع گلخانهای، دامداری ۶ هزار راسی شرکت شستا، شرکت خشکبار طلایی و طرحهای فروسیلیس مورد بررسی و پیگیری قرار گرفت.
«سیدمجتبی حسینی» افزود: تولیدکنندگان با وجود مشکلات و موانع، پرچمدار تولید در استان هستند و وظیفه ما در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، تسهیل و تسریع کننده در امور سرمایهگذاری و رفع موانع تولید است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان ادامه داد: تلاش ما این است که مصوبات قابل حل و پیگیری اتخاذ کنیم تا تولیدکنندگان و سرمایهگذاران بتوانند تولید خود را با آرامش خاطر بیشتر از گذشته ادامه دهند و به اشتغال و اقتصاد استان کمک بسزایی داشته باشیم.
حسینی با اشاره به ظرفیتها و توانمندیهای ملایر در بخش تولید و صنعت، گفت: در جلسه امروز مصوبات بسیار خوبی برای گرهگشایی از مشکلات ۱۰ طرح بزرگ تولیدی و صنعتی این شهرستان اتخاذ شد که در مدت زمان تعیین شده باید از طریق دستگاههای اجرایی مربوطه پیگیری و به نتیجه برسد.
وی با بیان اینکه استان همدان ظرفیت بالایی در حوزه ذخایر معدنی همچون سیلیس دارد و ملایر نیز قطب تولید و فرآوری سیلیس است، گفت: آلایندگی این واحدها به طور مستمر نظارت میشود و سلامت مردم در اولویت اول تصمیم ها است و این اطمینان خاطر را به مردم میدهیم که با فعالیت واحدهای فروسیلیس، هیچگونه نگرانی برای سلامت مردم وجود ندارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان خاطرنشان کرد: کمترین آسیب و محدودیت برای واحدهای تولیدی استان در قطعی برق اتفاق افتاد و طبق دستور و پیشنهاد استاندار همدان، شهرکهای صنعتی پس از رایزنی با واحدهای تولیدی، هر روزی که موافقت کردند، برق آنها قطع شود.
اتخاذ ۱۴ مصوبه برای حل موانع ۱۰ طرح بزرگ تولیدی و صنعتی ملایر
سرپرست فرمانداری ویژه ملایر نیز حمایت از تولید و سرمایهگذاری را یکی از اولویتهای مهم در این شهرستان برشمرد و گفت: در مرحله نخست بانک اطلاعاتی از تمامی کارخانجات، واحدهای تولیدی و کارگاههای فعال این شهرستان احصاء شد و به دنبال این هستیم برای رفع مشکلات و موانع سرمایهگذاران، جلسات متعددی در قالب ستاد تسهیل برگزار کنیم.
«سیدرسول حسینی» با بیان اینکه پیرو آن جلساتی را در سطح استان و شهرستان با حضور مدیران کل استانی تشکیل و موانع را بررسی و تصمیم قاطع و شدنی اتخاذ میکنیم، افزود: این شهرستان حدود ۴۵ درصد از صادرات استان را به خود اختصاص داده و با توجه به توانمندیهای بالفعل و بالقوه، وظیفه داریم با تعامل با دستگاههای اجرایی و نمایندگان مجلس، تنگناها و مشکلات بخش تولید و اقتصاد را بررسی و رفع کنیم.
وی ادامه داد: در همین رابطه امروز در جلسه ستاد تسهیل مشکلات و موانع ۱۰ واحد بزرگ تولیدی که دچار مشکل بودند و خدمات گستردهای دارند و دارای پیشرفت فیزیکی هستند، بررسی و مصوبات خوبی اتخاذ شد تا بتوانیم آنچه ممکن است در روند تولید این واحدها مشکل ایجاد کند، حل کنیم.
سرپرست فرمانداری ویژه ملایر بیان کرد: از بخش خصوصی، مدیران دستگاههای اجرایی و اصحاب رسانه درخواست داریم در این مسیر به ما کمک کنند، چراکه همفکری و تبادل افکار و اندیشه میتواند راهگشای حل بسیاری از مشکلات در حوزههای مختلف باشد.
حسینی خاطرنشان کرد: این اطمینان خاطر را به سرمایهگذاران میدهیم که شهرستان ملایر فضایی امن و مستعد برای سرمایهگذاری است و آنچه در توان داریم طبق قانون و دستورالعملها، بسترهای لازم را برای سرمایهگذاران مهیا میکنیم تا با آرامش خاطر در هر بخشی اقدام به سرمایهگذاری کنند.
وی بر لزوم استمرار این جلسات برای حل موانع و مشکلات تولید تاکید کرد و گفت: در جلسه امروز موانع طرح های تولیدی بررسی و مکتوب و حدود ۱۴ مصوبه اتخاذ شد که باید در موعد مقرر پیگیری و حل شود.
ایجاد هزار و ۵۰۰ شغل جدید با رفع موانع واحدهای تولیدی ملایر
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز به ظرفیتهای واحدهای تولیدی این شهرستان همچون بافتینه و بافتسان در تولید منسوجات بیبافت و بهداشتی و تامین ۶۰ درصد نخ لاستیک کشور در شرکت کیانکرد، گفت: مدیران ادارات و سازمانها باید برای رفع مشکلات و جذب منابع مالی و اعتباری، به طور مستمر از ما مطالبهگری کنند.
حجت الاسلام «احد آزادیخواه» توسعه اقتصادی و رونق تولید و حمایت از تولیدکنندگان و کارآفرینان را از اولویتهای مهم برشمرد و افزود: در این راستا حل مشکلات زیرساختی، دسترسی به تسهیلات بانکی و رفع موانع تولید از مواردی است که باید بهطور ویژه در دستور کار قرار گیرد.
وی تاکید کرد: بین دستگاههای اجرایی و ادارات مربوطه باید هماهنگی بیشتری برای رفع موانع موجود داشته باشد و از مدیران واحدهای تولیدی انتظار داریم با استفاده از ظرفیتهای موجود و برنامهریزی مناسب، نقش خود را در توسعه پایدار این شهرستان و منطقه ایفا کنند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: پیرو مراجعاتی که واحدهای تولیدی و صنعتگران داشتند، ۱۰ واحد تولیدی در حوزه صنایع، صنایع معدنی، صنایع غذایی و کشاورزی و انرژیهای پاک با حضور تیم اقتصادی استان و حضور مدیران کل و روسای سازمانهای اقتصادی در جلسه سه ساعته موانع و مشکلات بررسی و اگر به نتیجه برسد، ۱۵۰۰ شغل با کمک بخش خصوصی به جوانان جویای شغل ایجاد خواهد شد.
حجت الاسلام آزادیخواه یادآور شد: تامین منابع برای حل مشکلات تسهیلات درخواستی واحدها، بخشی بند الف تبصره ۱۸ است که در ۲ سل گذشته با تاخیر جدی مواجه شد و بخشی از محل صندوق توسعه ملی طبق ماده ۵۲ است که طبق قانون این صندوق ۱۰ درصد از منابع خود را به صورت ریالی در اختیار بخش خصوصی قرار دهد که طی مذاکرههای انجام شده، بخشی به صورت ریالی با ارز مانا قابل پرداخت است.
دست واسطهها از اقتصاد کشور کوتاه شود
دیگر نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه کارآفرینان و تولیدکنندگان خون ثروت و اشتغال را در شریانهای اقتصادی کشور جریان میدهند، اظهار کرد: شرایط اقتصادی کشور امروز ویژه است و آیندهنگری ضرورت کنونی است.
«احمد آریایینژاد» افزود: در این حوزه تعاونیها تا حدودی مغفول مانده و این امر موجب شده واسطهها بدون زحمت، ثروت سرشاری را به دست آورند که باید دستشان از اقتصاد کوتاه شود که نیاز به نگرش و پالایش و پایش مسیر به طور مستمر باشد که به کاهش تورم منجر خواهد شد.
وی بر لزوم تقویت تعاونیها و استاده از ظرفیت جوانان دانشآموخته و شرکتهای دانشبنیان تاکید کرد و ادامه داد: وظیفه ما رفع موانع تولید واقعی است، چراکه تولید واقعی ثروت و اشتغال در جامعه ایجاد کند و کاذب نباشد و سلامت مردم را هم حفظ کنند.
به گزارش ایرنا؛ پیگیری درخواست ۲۵۰ میلیارد ریال سرمایه درگردش و ۲۵۰ میلیارد ریال سرمایه ثابت برای مجتمع گلخانهای دشت مهر آگین و اخذ مصوبه امهال بازپرداخت تسهیلات این شهر در ستاد تسهیل استان، پرداخت سه هزار میلیارد ریال تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی برای دامداری ۶ هزار راسی شرکت شستا و ارسال پرونده به بانک عامل تهران و همکاری توزیع برق استان دراصلاح شبکه برق این شرکت، پرداخت تسهیلات ارزی به شرکت خشکبار طلایی از طریق بانک صنعت و معدن تهران، ارجاع موارد درخواستی همچون اخذ تسهیلات شرکتهای بافتینه و بافتسان به ستاد تسهیل کشور و انجام مراودات مالی این شرکتها در بانک عامل استان و شهرستان از جمله مصوبات این جلسه بود.
همچنین مقرر شد برای چهار طرح فروسیلیس ملایر تا اوایل هفته آینده گزارش نهایی در خصوص آلایندگی این واحدها بررسی و در صورت تایید مرکز بهداشت و محیط زیست، مجوز موقت سه ماهه تا ۱۷ دیماه برای آغاز فعالیت این واحدها صادر شود و برای ایجاد نیروگاه خورشیدی شرکت معادن سرمک نیز که مشکل محدوده دارد، مقرر شد جلسهای با حضور معاون عمرانی استاندار همدان، شهردار زنگنه و بخشدار زند و مدیرعامل این شرکت تشکیل و موضوع محدوده برای احداث نیروگاه پیگیری و در سطح ملی بررسی و رفع شود.