به گزارش روز شنبه ایرنا از تارنمای شبکه تلویزیونی قطری الجزیره، یونیسف در بیانیه جدیدی اعلام کرد در سال ۲۰۲۴ حدود ۴۷۳ میلیون کودک(بیش از یک نفر از هر شش کودک)، در مناطق درگیر جنگ زندگی کردند.
یونیسف اعلام کرد که آمار فوق، بالاترین میزان ثبتشده در تاریخ این سازمان است و نشاندهنده افزایش قابل توجه تعداد کودکانی است که به دلیل درگیریها، مجبور به ترک خانههای خود شدهاند.
براساس گزارش این نهاد بین المللی، نسبت کودکان ساکن در مناطق جنگی از ۱۰ درصد در دهه ۱۹۹۰ به حدود ۱۹ درصد در سال جاری میلادی رسیده است.
یونیسف با اشاره به بی خانمان شدن بیش از ۴۷ میلیون کودک تا پایان ۲۰۲۳، پیش بینی کرد که باتوجه به افزایش درگیری ها در هائیتی، لبنان، میانمار، فلسطین و سودان، این میزان در سال ۲۰۲۴ افزایش یافته باشد.
یونیسف به حدود ۳۳ هزار خشونت ثبت شده علیه کودکان در سال ۲۰۲۳ اشاره کرد و نوشت: این رقم در حالی بالاترین رقم در تاریخ تاسیس یونیسف است که احتمالا باتوجه به تداوم جنگ غزه و اوکراین، در سال ۲۰۲۴ افزایش یافته است.
این نهاد بین المللی درباره تاثیرات درگیری ها بر کیفیت زندگی کودکان نیز نوشت: بیشتر کودکان ساکن مناطق جنگی از تحصیل بازمیمانند، دچار سوء تغذیه شده و مجبور به ترک خانههای خود میشوند. این درگیریها همچنین تأثیرات مخربی بر سلامت روان این کودکان دارد.
الجزیره به شهادت بیش از ۱۷ هزار کودک طی حدود ۱۵ ماه جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه اشاره کرد و به نقل از «روزالیا بولن» سخنگوی یونیسف افزود: ۹۶ درصد از زنان و کودکان در غزه نمیتوانند نیازهای حیاتی غذایی خود را تأمین کنند و کودکان از بیماری و نبود پوشاک زمستانی رنج می برند.
سخنگوی یونیسف روز جمعه خواستار استفاده از اهرم های دیپلماتیک و نفوذ سیاسی برای خروج کودکان مجروح غزه و والدینشان از غزه برای درمان در قدس شرقی یا هر جای دیگر شده بود.
«کاترین راسل» مدیر اجرایی یونیسف نیز تأکید کرد که جامعه جهانی باید اقدامات بیشتری برای محافظت از کودکان در مناطق جنگی انجام دهد و این وضعیت نباید برای مردم جهان عادی شود.
وی گفت: ما نمیتوانیم اجازه دهیم نسل جدیدی از کودکان، قربانی جنگ شوند.