به گزارش شنبه شب ایرنا از خبرگزاری تاس، وزارت امور خارجه روسیه پس از گفت وگوی تلفنی این دو مقام ارشد، در بیانیه ای اعلام کرد: در ادامه گفت وگوی ولادیمیر پوتین و الهام علی اف روسای جمهور روسیه و آذربایجان که امروز(شنبه) انجام شد، وزرای امور خارجه دو کشور در مورد تحولات مربوط به سقوط هواپیمای مسافربری در ۲۵ دسامبر(پنجم دی) در نزدیکی آکتائو قزاقستان تبادل نظر کردند.
در ادامه این بیانیه آمده است: دو مقام ارشد با تایید توافقات صورت گرفته از سوی روسای جمهور دو کشور در خصوص لزوم رسیدگی دقیق به این حادثه دلخراش، مراتب تسلیت عمیق خود را به خانواده های قربانیان ابراز داشتند و خواهان آرزوی بهبودی هرچه سریعتر برای مجروحان شدند.
وزارت امور خارجه روسیه افزود که این دو مقام ارشد بر لزوم شناسایی همه دلایل حادثه و اتخاذ تدابیر فوری برای جلوگیری از چنین حوادثی در آینده و همچنین حل و فصل کامل پیامدهای پس از آن با در نظر گرفتن همه شرایط، تأکید کردند.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه طی تماس تلفنی با «الهام علی اف» همتای آذربایجانی خود از وی عذرخواهی کرد که این حادثه در حریم هوایی روسیه اتفاق افتاده است.
رئیس جمهوری روسیه همچنین ضمن ابراز همدردی و تسلیت به خانواده های داغدار این حادثه، برای مجروحین این سانحه هوایی آرزوی بهبودی و سلامتی کرد.
پوتین و علی اف طی این تماس تلفنی به تفصیل به بحث و گفت وگو درباره این حادثه پرداختند.
خبرگزاری تاس در همین ارتباط افزود که این تماس تلفنی به خواست طرف روسی برقرار شد.
سازمان اورژانس قزاقستان پیشتر اعلام کرده بود که هواپیمای مسافربری جمهوری آذربایجان که از باکو به سمت شهر گروزنی روسیه در حال پرواز بود، روز چهارشنبه در شهر آکتائو واقع در جنوب غربی قزاقستان سقوط کرده است.
تارنمای روزنامه حریت به نقل از سازمان اورژانس قزاقستان افزود که به دنبال سقوط پرواز ۸۴۳۲ خطوط هواپیمایی جمهوری آذربایجان، هواپیما دچار آتش سوزی شد و تیمهای امدادی تلاش کردند آتش را اطفا کنند.
وزارت امور اضطراری قزاقستان اعلام کرد که سرنشینان هواپیما شامل پنج خدمه بوده و دستکم ۲۹ نفر در بیمارستان بستری شدهاند.
خبرگزاری روسی اینترفکس نیز به نقل از امدادرسانان گزارش داد که چهار جسد پیدا شده و طبق ارزیابیهای اولیه هر ۲ خلبان در این سانحه جان باختند.
شرکت هواپیمایی جمهوری آذربایجان پیشتر اعلام کرده بود که هواپیمای امبرائر ۱۹۰ در سه کیلومتری آکتائو ناچار به فرود اضطراری شده بود.
هواپیمای مذکور ابتدا قرار بود از باکو به شهر گروزنی روسیه پرواز کند. بر اساس اعلام شرکت هواپیمایی جمهوری آذربایجان، ۳۷ نفر از مسافران این هواپیما شهروند جمهوری آذربایجان بوده و ۱۶ تبعه روس، ۶ قزاقستانی و سه شهروند قرقیزستانی نیز در آن حضور داشتند.
آذرتاج به عنوان خبرگزاری دولتی جمهوری آذربایجان نیز اعلام کرد که یک هیات رسمی متشکل از وزیر شرایط اضطراری، معاون دادستان کل کشور و معاون رئیس شرکت هواپیمایی جمهوری آذربایجان برای انجام «تحقیقات در محل» به آکتائو اعزام شدهاند.
دفتر مطبوعاتی رئیس جمهور جمهوری آذربایجان نیز اعلام کرد که الهام علی اف با شنیدن خبر سقوط هواپیما، سفر به سن پترزبورگ برای شرکت در نشست غیررسمی سران کشورهای همسود را ناتمام گذاشته و کشورش بازگشت.