ساری- ایرنا- ناظر گمرکات مازندران گفت: ارزش صادرات کالا از گمرکات استان به کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا با رشد ۶۳ درصدی از ابتدای فروردین تا پایان آذرماه سال جاری به ۱۱۴ میلیون و ۸۲۳ هزار دلار رسید.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی گمرکات مازندران، امیر جمشیدی روز یکشنبه اظهار کرد: در مدت مذکور صادرات از گمرکات مازندران به مقصد کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا دستکم یک میلیون و ۱۴۴ هزار تن به ارزش ۱۱۴ میلیون و ۸۲۳هزار دلار بوده که از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب ۱۱ و ۶۳ درصد رشد را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان می دهد.

وی صادرات از گمرکات مازندران به کشورهای فدراسیون روسیه با ۹۸ میلیون و ۹۷۶ هزار دلار، قزاقستان با ۱۲ میلیون و ۵۹۹ هزار دلار، ارمنستان با ۲ میلیون و ۴۱۸ هزار دلارو قرقیزستان با ۷۹۱ هزار دلار و بلاروس با ۳۸ هزار دلار اعلام کرد و گفت: کالاهای صادراتی گمرکات مازندران به این کشورها به طور عمده شامل سیمان و موادمعدنی، محصولات لبنی، مرکبات، فرآورده های خوراکی، گل، کیوی، مواد پلاستیکی و ... هستند.

این مقام مسوول، میزان صادرات گمرکات مازندران طی ۹ ماهه سال جاری را به میزان یک میلیون و ۳۷۸ هزار تن به ارزش ۲۹۸ میلیون و ۹۱ هزار دلار بیان کرد و افزود: سهم این کشورها از کل صادرات گمرکات مازندران ۸۳ درصد از حیث وزنی و ۳۹ درصد از نظر ارزشی است.

جمشیدی ادامه داد: در همین مدت واردات گمرکات مازندران از کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا به یک میلیارد و ۲۰۵ میلیون دلار رسیده است، که نسبت به سال ۱۴۰۲ از نظر وزنی پنج درصد افزایش و از نظر ارزشی ۲۹ درصد کاهش داشته است.

ناظر گمرکات مازندران اضافه کرد: کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا به ترتیب فدراسیون روسیه با یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار، قزاقستان با ۸۶ میلیون و ۷۵۳ هزار دلار و بلاروس ۶ میلیون و ۴۱۵ هزار دلار مبدا کالاهای وارداتی گمرکات مازندران هستند که عمده ترین کالاهای واردشده از این کشورها غلات، روغن ودانه های روغنی، چوب وتخته، محصولات شیمیایی، آهن آلات و ... بوده است.

مجمع اقتصادی اوراسیا یک مجمع اقتصادی میان گروهی از کشورهای آسیایی و اروپایی است. این مجمع از ۱۰ اکتبر سال ۲۰۰۰ میلادی آغاز به‌کار کرد. در مجمع اقتصادی اوراسیا کشورهای بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و ارمنستان و ایران عضویت دارند.

به گزارش ایرنا، مازندران سه بندر شامل بنادر امیرآباد بهشهر، منطقه ویژه اقتصادی نوشهر و فریدونکنار است. منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر با بیش از ۸۰ سال به گستره ۸۸ هکتار و دارا بودن ۱۱ پست اسکله تجاری و خدماتی و تجهیزات مدرن بندری و دریایی از ظرفیت مناسبی برای تخلیه و بارگیری انواع کالا ها و پذیرش کشتی های تجاری با ظرفیت بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ تُن برخوردار است.

اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران در منطقه ویژه اقتصادی نوشهر مستقر است و بندر فریدونکنار هم زیر مجموعه این اداره کل است.

بندر فریدونکنار حدود ۶۹ هکتار وسعت دارد و به عنوان نخستین بندر خصوصی شمال کشور در پی گسترش مبادلات بازرگانی با کشورهای حاشیه دریای خزر به شمار می‌رود.

این بندر از طریق جاده های هراز و فیروزکوه نزدیکترین بندر به مرکز کشور بوده و عمده فعالیت آن به عنوان بندر چند منظوره در زمینه تخلیه و بارگیری فراورده های نفتی، غلات و کالاهای عمومی است و با ۲ پست اسکله سالانه ظرفیت بارگیری و تخلیه حدود ۷۰۰ هزار تن کالا را دارد.

شهر بندری نوشهر در فاصله ۲۰۰ کیلومتری پایتخت قرار دارد. بندر نوشهر در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۰ با تصویب مجلس شورای اسلامی به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد.