مشهد- ایرنا- رییس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میزان موارد مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۳۳ درصد افزایش یافته است.

دکتر علی یزدانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در ۹ ماهه امسال ۵۲۰ نفر دچار مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن شدند این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل میزان موارد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن ۳۹۰ نفر بوده است.

وی ادامه داد: در این بازه زمانی از مجموع افراد مسموم شده با گاز مونوکسیدکربن ۲۴۷ نفر مرد و ۲۷۳ زن هستند این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل ۱۹۹ مرد و ۱۹۱ زن دچار مسمومیت با گاز مونوکسید کربن شدند.

رییس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در ماموریت‌های اورژانس مربوط به حوادث مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در ۹ ماهه امسال، ۳۲۶ نفر از مسمومان توسط آمبولانس به بیمارستان منتقل شدند و ۱۹۴ نفر دیگر توسط کارشناسان فوریت‌های پزشکی به صورت سرپایی در محل درمان شدند.

یزدانی افزود: این درحالی است که در مدت مشابه سال قبل ۲۳۵ نفر از مسمومان با گاز مونوکسید کربن توسط آمبولانس به بیمارستان منتقل شدند و ۱۵۵ نفر دیگر توسط کارشناسان فوریت‌های پزشکی به صورت سرپایی در محل درمان شدند.

وی در خصوص تعداد فوتی‌های ناشی از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در ۹ ماهه امسال اظهار کرد: آمار دقیق تعداد فوتی‌های ناشی از مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در این بازه زمانی باید توسط پزشکی قانونی اعلام شود.

رییس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر جدی گرفتن هشدارهای داده شده در خصوص مسمویت‌های ناشی از گاز مونوکسیدکربن گفت: در زمان مسمویت با گاز مونوکسیدکربن باید ابتدا در و پنجره ها باز و فرد مسموم به فضای آزاد منتقل شود و اگر سطح هوشیاری‌اش پایین بود بلافاصله با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفته شود.

یزدانی افزود: افراد دقت داشته باشند که آبگرمکن، خروجی مجزا داشته باشد چرا که دیده شده برخی افراد از خروجی مشترک برای بخاری و آبگرمکن استفاده کرده‌اند که بسیار خطرناک است.

مرکز اورژانس پیش‌بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ۱۶۵ پایگاه عملیاتی شامل ۹۹ پایگاه شهری، ۶۶ پایگاه جاده‌ای و یک پایگاه امداد هوایی، ۱۸۲ دستگاه آمبولانس، ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۲۳ دستگاه موتورلانس و مرکز ارتباطات و فرماندهی عملیات با تحت پوشش داشتن ۱۵ شهرستان به صورت شبانه روزی و رایگان در حال ارائه خدمات فوریت‌های پزشکی به زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی است.