تهران- ایرنا- رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه بسیاری از تجهیزات امدادی خارجی مختص ساخت و ساز در کشور خودشان بوده و برای ما مناسب نیست، گفت: برای نخستین‌بار از توان شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی برای تجهیز خودروهای امدادی استفاده می‌شود.

گروه جامعه ایرنا - طرح زمستانه امداد و نجات جمعیت هلال احمر، از نیمه دوم آذرماه با حضور چهار هزار و ۵۰۰ گروه عملیاتی آغاز شده و تا ۲۰ اسفندماه ادامه خواهد داشت.

این طرح ۹۱ روزه با هدف تأمین امنیت سفرهای زمستانی و کاهش حوادث جاده‌ای اجرا می‌شود. در این طرح ملی، تیم‌های واکنش‌سریع آموزش دیده و در صورت نیاز به ظرفیت امداد زمستانه اضافه می‌شوند. همچنین، هلال احمر علاوه بر امدادرسانی در حوادث جاده‌ای، با شناسایی علل اصلی تصادفات تلاش می‌کند تا از بروز این حوادث پیشگیری کند.

رئیس سازمان امداد و نجات در تشریح ظرفیت‌های طرح زمستانه اعلام کرد: بیش از ۶۰۰ پایگاه ثابت، ۱۰۵ پست موقت، ۴۸۶ مرکز شعب شهرستانی، ۳۲ مرکز کنترل عملیات، ۳۶ مرکز آنست (سگ‌های جست‌وجو و نجات) و در مجموع یک هزار و ۶۷۵ مرکز عملیاتی در این طرح مشارکت دارند و بیش از ۲۲ هزار نیروی عملیاتی نیز فعال و آماده خدمت‌رسانی به هموطنان هستند.

انبارهای امدادی تجهیز شد

بابک محمودی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به شروع فصل سرما و آغاز طرح امدادرسانی زمستانه هلال احمر گفت: امسال با توجه به تسهیلاتی که دولت در اختیار هلال احمر قرار داد، توانستیم تجهیزات امداد زمستانه و انبارهای امدادی را ارتقا، تجهیز و به روز رسانی کنیم.

وی از خریداری کردن اقلام زیستی مورد نیاز در شرایط اضطراری خبر داد و گفت: ارتقای توان امدادی هلال احمر در سال جاری بی سابقه بوده است و البته همچنان این تجهیز امکانات هر روز ادامه دارد. این اقدام کار بزرگی بوده که در سال های گذشته انجام نشده بود.

خودروهای امدادی وارداتی پلاک شد

محمودی یکی دیگر از اقدامات در راستای ارتقای تجهیزات امدادی را اضافه شدن بیش از ۹۰۰ دستگاه خودروی امدادی به ناوگان خودرویی هلال احمر عنوان کرد و افزود: هم اکنون تمام پلاک ها نیز برای این خودروها گرفته شده و به ناوگان خودرویی سازمان امداد و نجات افزوده شده است.

وی استفاده از شرکت های دانش بنیان ایرانی برای تجهیز این خودروهای این امدادی را یکی از اتفاقات خوب این روزها ارزیابی کرد و افزود: هم اکنون در حال تجهیز امدادی این خودروها با کمک شرکت های دانش بنیان داخلی هستیم اقدامی که از یک طرف سبب جلوگیری از خروج ارز از کشور و کمک به فعالیت شرکت های ایرانی می شود و از طرف دیگر بسیاری از مشکلاتی که پیش از این برای تجهیز از سوی شرکت های خارجی اتفاق می افتاد، دیگر وجود ندارد.

تجهیزات خارجی قابل استفاده برای خودروهای ایرانی نیست

رئیس سازمان امداد و نجات با اشاره به وضعیت ساخت و ساز در کشورهای مختلف گفت: بسیاری از این تجهیزات امدادی که از سوی شرکت های خارجی روی خودروی ما نصب می شد، مختص ساخت و سازها در کشور خودشان بود و برای ما مناسب نبود؛ به عنوان مثال برخی از قیچی های هیدرولیک خارجی که روی خودروهای امدادی هلال احمر نصب می شود امکان برش میلگرد ایرانی را نداشت در حالی که شرکت های دانش بنیان داخلی چنین قیچی هایی را برای ما طراحی کرده و ساختند و همه تغییرات مد نظر را روی ست های نجات طراحی کردند.

وی گفت: بزودی تعدادی از این ست های نجات را تحویل می گیریم و قرار است تا سال آینده تمام تجهیزات خودروهای امدادی به سازمان امداد و نجات هلال احمر تحویل داده شود.

برای تخلیه آب در شرایط سیل از موتورهای تولید داخل استفاده می‌کنیم

محمودی افزود: هم اکنون در حال رایزنی با دیگر شرکت های داخلی برای طراحی و ساخت موتور پمپ های قدرتمندی هستیم که بتوانیم در زمان بروز سیل نیز از همین موتورهای داخلی استفاده کنیم تا با توان تولید داخلی هم از خروج ارز جلوگیری و هم به اشتغال زایی در کشور کمک کنیم.

به گزارش ایرنا، مسافران در صورت بروز حادثه می‌توانند با شماره ۱۱۲ و بدون نیاز به سیم‌کارت با مرکز امداد هلال احمر تماس بگیرند.

چالش‌های اصلی و توصیه‌های ضروری مرکز کنترل و هماهنگی عملیات هلال احمر اعلام کرده که بیشترین حوادث زمستانه مربوط به گرفتار شدن خودروها و مسافران در برف و سرما است که اغلب به دلیل بی‌توجهی به هشدارهای راهداری و هواشناسی یا آماده نبودن برای شرایط جاده‌ای بوده است.

برای کاهش این حوادث، مسافران باید به توصیه‌هایی از جمله استفاده از زنجیر چرخ، اجتناب از سفرهای غیرضروری، رانندگی با احتیاط در جاده‌های لغزنده، و به همراه داشتن تجهیزات مناسب مانند سوخت کافی، پتو و لباس گرم توجه کنند. همچنین، داشتن آب و غذای کافی برای یک وعده، می‌تواند در شرایط اضطراری بسیار کمک‌کننده باشد. پیش از سفر، بررسی وضعیت آب‌وهوایی مقصد و مسیر ضروری است و در صورت نامناسب بودن شرایط، بهتر است زمان سفر تغییر داده شود.