به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، مراسم زندهیاد «حاج آقا سید علاءالدین میرمحمدصادقی» امروز (یکشنبه) در اتاق ایران با حضور شخصیتهای برجسته فرهنگی، اقتصادی و سیاسی و چهرههای پیشکسوت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد.
در این مراسم محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهوری، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، «علی اکبر صالحی» رئیس سابق سازمان انرژی اتمی و «غلامعلی حداد عادل» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام حضور یافتند.
در این مراسم، قرائت قرآن با حضور قاریان برجسته «مسعود سیاح گرجی» و «محمدرضا خرمیان» و ذکر مصیبت اهل بیت عصمت و طهارت (ع)، با نوای حاج «سید احمد صالحی» انجام شد.
همچنین جمعی از پیشکسوتان با ذکر سخنانی یاد حاج سید علا الدین میر محمد صادقی توسعهگر ملی و کارآفرین نیکوکار را گرامی داشتند.
جامعه اقتصادی جنبه اخلاقی زندگی مرحوم میر صادقی را الگو کند
محمد نهاوندیان معاون اقتصادی دولت دهم با بیان اینکه جامعه اقتصادی کشور و بخش خصوصی جنبه اخلاقی زندگی حاج آقا علاءالدین میرمحمدصادقی را الگو قرار دهد گفت: مرحوم در زندگی و کار خود اخلاق را ملاک قرار می داد و هر کسی با وی معاشرت می کرد تحت تاثیر اخلاق وی قرار می گرفت.
وی عنوان کرد: حاج آقا میرمحمد صادقی اهل سرمایهگذاری و آینده نگری بود در بطن و متن اقتصاد به دنبال تولید ثروت و سود بود.
نهاوندیان با بیان اینکه میرمحمد صادقی در کار مدرسه سازی فعال بود گفت: مرحوم در تاسیس، اداره و حمایت از مدارس پیشرو دینی فعالیت میکرد و جزو موسسین بود. موسسهای برای حمایت از مدارس و دانشگاه ها داشت. ما برای آینده این کشور نیاز به نگاه بلندنگر داریم.
مرحوم میر صادقی به دنبال ریشه کن کردن فقر از طریق کارآفرینی بود
حدادعادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در ادامه این نشست گفت: مرحوم میر صادقی به مسئولیت اجتماعی توجه داشت؛ برای ریشهکن کردن فقر از طریق کارآفرینی و تاسیس انواع صندوقهای قرضالحسنه به مردم کمک میکرد.
وی اضافه کرد: مهمترین خصوصیت مرحوم توجه به مساله فرهنگی بود. در مراسم مدرسهسازی همیشه حاضر بود و نگاه مثبت داشت و همه را به کار فرهنگی دعوت میکرد. بیش از ۱۰۰ مدرسه با همت وی تشکیل و حمایت شده است و وی به خوبی درک کرده بود تا وقتی ذهن عوض نشود، رشد اقتصادی هم فایده ندارد. برای همین توان خود را صرف پالایش و ویرایش افکار جامعه میکرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به کار تولید مرحوم میرصادقی گفت: به دلایل تاریخی و اجتماعی، در سالهای قبل از انقلاب، در دهه ۵۰ و بعد از آن فضای خاصی در جامعه پدید آمده بود که حتی جوانهای مذهبی نسبت به کارهای تولیدی و اقتصادی بدبین بودند. یکی از کسانی که در تغییر این فضا و اصلاح این نگاهها و برگرداندن شرایط به وضعیت عادی نقش داشت، حاج آقا علاءالدین میرمحمدصادقی بود.
وی اضافه کرد: مرحوم ثابت کرد، میشود ثروتمند بود ولی پولپرست نبود. ثروت را برای خدا تولید کرد و در راه خدا خرج کرد. اینها باعث شدند که فضا عوض شد. اینکه تصدیگری را از دست هر کسی میگرفتند و به دولت میدادند، مدتی ادامه داشت و مدتی بعد قانون تغییر کرد و تفسیر جدیدی از اصل ۴۴ صورت گرفت.
به گزارش ایرنا، مرحوم سید علاءالدین میر محمد صادقی از موسسان و اعضای هیاتهای مؤتلفه اسلامی، مؤسسان سازمان اقتصاد اسلامی، بازرگان شناختهشده بازار تهران و اصفهان در دوران مبارزات نهضت اسلامی و یکی از افرادی بود که بعد از انقلاب با حکم حضرت امام خمینی (ره) مدیریت اتاق بازرگانی کشور را برعهده گرفتند.
این چهره خوشنام عرصه بازرگانی و از پیشکسوتان بخش خصوصی کشور، سرانجام در ۲۷ آذر ۱۴۰۳ در تهران درگذشت.