حسن قاسم پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به قرار گرفتن منطقه مغان در مسیر مهاجرت و کوچ پرندگان، آب و هوای مساعد و مکان مناسب، تالابهای این منطقه مکان مناسبی برای زمستان گذرانی پرندگان است.
وی با بیان اینکه غاز پیشانی سفید کوچک زمستان خود را در نواحی مرزی رودخانه ارس و سد میل و مغان در شهرستان اصلاندوز سپری میکند، اظهار کرد: امسال نیز ۸۹ قطعه این گونه حمایت شده پس از پایشهای مستمر در تالاب میل و مغان توسط محیطبانان منطقه رصد و در دوربینهای آنها به ثبت رسید.
وی بیان کرد: این گونه از مناطق شمالی وارد کشورمان شده و زمستان را در مناطق زیستگاهی تالاب میل و مغان گذرانده و در مزارع منطقه به چرا و استراحت میپردازد که این مسیرها با پایش صبحگاهی محیطبانان حفاظت شده و تحت کنترل قرار دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اضافه کرد: پرنده غاز پیشانی سفید کوچک از سوی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت ( IUCN ) به عنوان گونه در معرض تهدید (آسیبپذیر) شناخته میشود و در ایران نیز در فهرست پرندگان حمایت شده و ضمیمه کنوانسیون CITES قرار دارد.
قاسم پور ادامه داد: غاز پیشانی سفید کوچک در اواخر زمستان منطقه مغان را به مقصد کشورهای شمالی به خصوص قزاقستان و روسیه جهت تولید مثل ترک میکند.
وی گفت: تخریب و از دست دادن بخش عمدهای از زیستگاههای جوجهآوری، تغییر کاربری اراضی، شکار و تغییر رژیم هیدرولوژی رودخانهها و خشکاندن تالابها از مهمترین تهدیدات غاز پیشانی سفید کوچک محسوب میشود.
به گزارش ایرنا، تالاب میل مغان در ۵۰ کیلومتری شهرستان پارسآباد و سه کیلومتری شهر اصلاندوز بر روی رودخانه مرزی ارس و ۲۶۰ کیلومتری پایین دست سد مخزنی ارس واقع شده و یکی از تالابهای مهم استان اردبیل است.
مساحت این تالاب ۹۹۶ هکتار است و محل زندگی دایم یا چند ماهه بیش از ۲۰ هزار قطعه پرنده در قالب ۷۹ گونه مختلف است و از این جهت یکی از منحصربفردترین تالابهای ایران به شمار میرود.
تالاب میل و مغان به دلیل شرایط اقلیمی مناسب و پوشش گیاهی متنوع، همه ساله میزبان بیش از ۴۰ هزار پرنده مهاجر در قالب ۷۲ گونه مختلف است.