بخش علی بیاتی قله زو روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: به دنبال رسیدگی به اخبار دریافتی از شهروندان و در قالب گشت مشترک کارشناسان بازرسی و نظارت اداره کل صمت به همراه نمایندگان فراجا و حراست توزیع برق مشهد، در بازرسی از یک کافی شاپ در یکی از دانشکده های یک دانشگاه دولتی در مجموع تعداد سه دستگاه استخراج ارز دیجیتال(ماینر) شناسایی و کشف شد.
وی بیان کرد: ماینرهای کشف شده از نوع نسل جدید با تراکنش بالا بوده و با تعبیه سایلنت باکس به منظور کاهش صدای ماینرها به طور حرفه ای جاسازی شده بود.
بیاتی اظهار کرد: ارزش تقریبی سه دستگاه ماینر ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برآورد شده است و دستگاههای کشف شده به اداره کل جمع آوری و فروش اموال تملیکی استان منتقل و پرونده تخلف برای متصدی کافی شاپ دانشکده مزبور تنظیم و برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی استان خراسان رضوی ارسال شد.
معاون بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان خاطرنشان کرد: استخراج رمز ارزها با تعرفههای برق یارانهای اعم از تعرفه برق خانگی، صنعتی، کشاورزی و تجاری غیرقانونی است و در ایام اوج مصرف باعث افزایش احتمال خاموشیها میشود.
وی ادامه داد: ماینرهای غیرمجاز باعث افت شاخصهای کیفی برق شده و احتمال سوختن لوازم الکتریکی همسایگان را به شدت افزایش میدهد، علاوه بر این استفاده غیرمجاز از انشعاب برق و ماینر برخی اوقات میتواند منجر به آتش سوزیهای گسترده شود.
بیاتی زو تاکید کرد: با توجه به ناترازی انرژی در کشور و ایام اوج مصرف برق و به منظور حفظ پایداری شبکه سراسری برق ، موضوع تشدید مبارزه با قاچاق دستگاههای استخراج رمزارز (ماینر) در دستور کار معاونت بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان اداره کل صمت خراسان رضوی قرار گرفته است.
وی بر ضرورت کنترل و رصد مراکز و دستگاههای استخراج رمزارز، اجرای ضوابط اختصاصی تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای این گروه کالایی در سراسر استان خراسان رضوی تاکید کرد.
معاون بازرسی وحمایت از مصرف کنندگان اداره کل صمت خراسان رضوی از شهروندان درخواست کرد در صورت مشاهده و اطلاع از مراکز استخراج رمز ارز و یا هر نوع تخلف اقتصادی، از طریق سامانه پاسخگویی ۱۲۴ اداره کل صنعت، معدن وتجارت استان اطلاعرسانی کرده تا بازرسان در اسرع وقت به آن رسیدگی کنند.