تهران-ایرنا- یک مقام سابق وزارت خارجه آمریکا طی سخنانی گفت که بروزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه و آزمایش موشک بالستیک اورشنیک روسیه هشداری برای غرب در استفاده از موشک‌های دوربرد علیه خاک روسیه است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از اسپوتنیک، روسیه در سال ۲۰۲۴ دو گام مهم برای تقویت توان دفاعی خود برداشت که شامل بروزرسانی دکترین هسته‌ای و شلیک آزمایشی موشک پیشرفته اورشنیک بود. چرا این مراحل اهمیت دارند؟

«لری جانسون»، مامور بازنشسته سیا و مقام سابق وزارت امور خارجه آمریکا طی مصاحبه با اسپوتنیک گفت که دکترین هسته‌ای به روز شده روسیه با هدف هشدار دادن به غرب بوده است.

جانسون با ستایش از پایبندی کرملین به توافقات کلیدی گفت کشورهای غربی وضعیت خطرناک تری ایجاد می‌کنند و تهدیدی مستقیم برای روسیه ایجاد می‌کنند که نیاز به پاسخگویی دارد. این پیامی است که مسکو در تلاش است ارسال کند.

وی خاطرنشان کرد: «همیشه این غرب است که به این توافق‌ها خیانت می‌کند. روسیه در مقطعی از خواب بیدار می‌شود و متوجه می‌شود که این امر فراتر از یک شکاف ارتباطی است.»

در ماه نوامبر، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه فرمان بروزرسانی دکترین هسته ای این کشور را امضاء کرد و سناریوهایی را که ممکن است از تسلیحات هسته‌ای استفاده شود، مانند حملات با سلاح‌های هسته‌ای علیه تمامیت ارضی روسیه یا بلاروس ارائه کرد.

جانسون گفت: «کشورهای غربی فکر می‌کنند که صدور مجوز برای استفاده اوکراین برای استفاده از موشک‌های دوربرد علیه خاک روسیه تنها یک پیام دیگر است و هیچ عواقبی ندارد.»

رئیس جمهور روسیه طی سخنانی گفت که آزمایش موشک بالستیک اورشنیک با قابلیت هسته‌ای در واقع پاسخ به این مجوزها بوده است.

به گزارش ایرنا، چند ماه پیش پوتین فرمانی را امضا کرد که به مسکو اجازه می‌دهد در صورت حمایت قدرت‌های هسته‌ای، از تسلیحات هسته‌ای استفاده کند.

این اقدام در هزارمین روز حمله روسیه به اوکراین و پس از آن که ایالات متحده به کی یف اجازه استفاده از موشک های دوربرد برای حمله به اهداف نظامی در داخل روسیه را داد، صورت گرفت.

این سند با عنوان «درباره تصویب اصول سیاست دولتی فدراسیون روسیه در زمینه بازدارندگی هسته ای» در پورتال رسمی حقوقی دولت روسیه موجود است.

در همین راستا خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد که کرملین اعلام کرده تغییراتی را در دکترین هسته ای روسیه ایجاد و در صورت لزوم آن را نهایی می کند؛ رویدادی که نشان می دهد مسکو نگران تصمیم اخیر دولت جو بایدن برای اجازه به اوکراین برای حمله با موشک های ساخت این کشور در خاک روسیه است.