یاسوج- ایرنا- یدالله رحمانی استاندار و جمعی از مسئولان و متولیان امور اقتصادی کهگیلویه وبویراحمد در نشستی با حضور ابراهیم قمیسه رئیس پژوهشکده سازمان انرژی اتمی و با هدف شناسایی ظرفیت ها ، نیازها و موانع فرا روی بخش کشاورزی و استقاده از انرزی هسته‌ای در این بخش به بحث و تبادل نظر پرداختند.

به گزارش ایرنا، خشکسالی های پیاپی، فرسایش خاک، کاهش محسوس آب سفره های زیرزمینی، سرما و یخبندان، آفت ها و بیماری ها و تغییرات ناموزون شرایط اقلیمی طی سال های اخیر بخش کشاورزی و فراتر از آن امنیت غذایی را تحت شعاع قرار داده که باید در اندیشه چاره ای برای کاهش میزان اثرگذاری این چالش ها و افزایش میزان بهره وری در تولید محصولات زراعی، باغی و کشاورزی باشیم.

سازمان انرژی اتمی در این راستا می تواند با انجام روش های نوین و بهره گیری از امکانات و تجهیزات پیشرفته مانع از تاثیرات منفی این آفت ها و مشکلات و چالش های فرا روی بخش کشاورزی شود و تجربه ثابت کرده در مناطقی که این سازمان ورود کرده نتایج قابل ملاحظه و امیدبخشی در زمینه تولیدات بخش کشاورزی به ارمغان آورده است.

در همین زمینه نیز شامگاه یکشنبه ید الله رحمانی استاندار و جمعی از مسئولان و متولیان امور اقتصادی کهگیلویه وبویراحمد در نشستی با حضور ابراهیم قمیسه رئیس پژوهشکده سازمان انرژی اتمی و با هدف شناسایی ظرفیت ها ،نیازها و موانع فرا روی بخش کشاورزی به بحث و تبادل نظر پرداختند.

در این نشست مقرر شد در اولین فرصت ظرفیت ها و قابلیت های بخش کشاورزی در حوزه های مختلف زراعت، باغبانی، طرح های صنعتی در حوزه دام وطیور، منابع طبیعی و گیاهان دارویی شناسایی و روی روش های نوین اجرایی و ورود سازمان انرژی اتمی به این عرصه مهم اقتصادی برنامه ریزی شود.

همچنین مقرر شد با شناسایی ظرفیت ها تفاهم نامه ای چند جانبه بین استانداری و مجموعه های اقتصادی از جمله سازمان جهاد کشاورزی با سازمان انرژی اتمی در این راستا و در اسرع وقت منعقد شود.

استاندار کهگیلویه وبویراحمد نیز در این نشست با استقبال از ورود سازمان انرژی اتمی به عرصه های اقتصادی استان به ویژه بخش کشاورزی گفت: با وجود قابلیت ها و ظرفیت های متنوع در حوزه کشاورزی و باغبانی و گیاهان دارویی اما سهم این بخش در اقتصاد و تولید و اشتغال استان بسیار ناچیز است.

رحمانی تصریح کرد: بدون شک می توان با اجرای روش های نوین و ورود سازمان انرژی اتمی زمینه افزایش راندمان و تولید در بخش مهم کشاورزی به عنوان محور توسعه استان کهگیلویه وبویراحمد را افزایش دهیم.

راه اندازی مرکز کشاورزی هسته‌ای نیاز استان است

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در همین زمینه گفت: راه اندازی شعبه کشاورزی هسته ای نیاز استان است و می تواند در افزایش تولیدات و کیفیت بخشی محصولات کشاورزی اثر گذار باشد.

به گزارش روابط عمومی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، یداله رحمانی روز شنبه در جلسه کاربرد فناوری هسته ای در کشاورزی که با حضور ابراهیم مقیسه رئیس پژوهشکده هسته ای سازمان انرژی اتمی کشور برگزار شد، افزود:

وی گفت: بخش کشاورزی استان با ظرفیت های بالای بیش از یک میلیون تن تولیدات محصولات زراعی و باغی در سال دارد که همه بخش های آن قابلیت توسعه دارد.

استاندار کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به تنوع اقلیمی و گونه های گیاهی در کهگیلویه و بویراحمد افزود: از مجموع ۲ هزار و ۲۰۰ گونه گیاهی ۴۷۵ گونه در سطح استان وجود دارد که برخی از آنها گونه های نادر هستند.

وی با اشاره به وجود ۲.۶ میلیون راس دام سبک و سنگین در استان گفت: از بسیاری از ظرفیت ها در حوزه کشاورزی استفاده نشده است.

رحمانی عنوان کرد: با وجود پتانسیل های خوب بخش کشاورزی تنها ۱۴ درصد اشتغال مربوط به این حوزه‌ است و تولیدات هشت دهم درصد کشور را در این حوزه داریم و نشان می دهد بهره وری مناسبی از بخش کشاورزی نشده است.

استاندار کهگیلویه وبویراحمد ابراز داشت: به همین دلیل از هر شیوه ای که به افزایش بهره وری و تحول در بخش کشاورزی کمک می کند به خوبی استقبال می کنیم.

رحمانی با اشاره به ورود سازمان انرژی اتمی ایران به حوزه کشاورزی گفت: استفاده از ظرفیت کشاورزی هسته ای می تواند در افزایش بهره وری کشاورزی این استان اثرگذار باشد.

وی عنوان کرد: از مسئولان حوزه جهاد کشاورزی و نظام مهندسی کشاورزی انتظار می رود از این فرصت نهایت استفاده را ببرند و در این زمینه آماده همکاری و انعقاد تفاهم نامه با پژوهشکده هسته ای کشاورزی سازمان انرژی اتمی ایران هستیم.

استاندار تاکید کرد: راه اندازی شعبه کشاورزی هسته ای اولین درخواست استان از این پژوهشکده است که می تواند در افزایش تولیدات و کیفیت بخشی محصولات کشاورزی اثر گذار باشد.

وی گفت: استفاده از ظرفیت انرژی صلح آمیز هسته ای برای توسعه بخش کشاورزی اقدام بزرگی و حرکتی تحول آفرین است. رحمانی خاطرنشان کرد از اینکه کهگیلویه و بویراحمد پنجمین استان کشور است که تیم این پژوهشکده به منظور شناسایی و بررسی چالش ها و مشکلات حوزه‌ کشاورزی به آن سفر کردند جای تقدیر و تشکر فراوان دارد.

به گزارش ایرنا، کهگیلویه وبویراحمد با توجه به موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به گونه ای که افزون بر۴۰درصد گونه های گیاهی و دارویی کشور را هم اینک در خود جای داده است.

این خطه با یک درصد خاک و جمعیت کشور بیش از ۱۰ درصد روان آبهای ایران را دارد، حتی یک مترمربع خاک شور ندارد، پوشیده از انبوه جنگل های بلوط ، به اندازه ۶۰ کشور دنیا در آن گیاه دارویی می روید، کریدور شامل به جنوب کشور است و طبیعت بکر و سحرانگیزش شکوه و شوکت آفرینش می سراید.

کهگیلویه وبویراحمد با وجود همه ظرفیت ها و قابلیت های منحصر بفرد بویژه در حوزه های نفت و انرژی، منابع طبیعی، کشارزی، گردشگری ، آبزِی پروری ، گیاهان دارویی و محط زیست اما همواره کمبود زیرساخت ها، منابع و امکانات مانع از شکوفایی این استعدادها و پیوند آنها با اقتصاد، معیشت و رفاه مردم این خطه شده است.

این استان به ۹ شهرستان تقسیم شده و بیش از ۱۷۰۰ روستا دارد.

کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۳۵۵ خورشیدی از دو استان فارس و خوزستان جدا و یک استان مستقل شد. محدوده جغرافیایی آن از آن زمان تاکنون تغییری نکرده است.

کهگیلویه و بویراحمد با حدود ۱۶هزار و ۲۴۹ کیلومتر مربع وسعت، یک درصد ازمساحت ایران و٩ / درصد از جمعیت کشوررا دارد وبه طورمیانگین در هر کیلومترمربع آن ٤٢نفرزندگی می کند.

جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد بر اساس سرشماری عمـومی نفـوس و مـسکن آبانمـاه ۱۳۹۰، بـه تعـداد ۶۵۸ هزار و ۶۲۹ نفر بود. ۴۹.۹۷ درصد از این جمعیت را مردان و ۵۰.۰۳ درصد را زنان تشکیل می دهند.

این آمار در پنج سال گذشته افزایش یافته و براساس برخی گزارش ها به بیش از ۷۰۰ هزار نفر رسیده است؛ ۵۲ درصد در نقاط شهری و ۴۸ درصد در نقاط روستایی (ساکن و غیر ساکن ) زندگی می کنند.

همه این آمارها نشان دهنده لزوم گرفتن تصمیم های راهبردی برای توسعه کهگیلویه و بویراحمد است تا بتواند بخشی از شکاف ایجاد شده با سایر استان های کشور را پر کند.