همدان- ایرنا- یک استاد حوزه و دانشگاه در ملایر گفت: به دلیل نبود آموزش رفتارهای اخلاق‌مدارانه در شبکه‌های مجازی، سرکشی کردن به خصوصیات زندگی افراد و کنجکاوی در مورد مسائل خصوصی آنها براساس سن جوانان، بسیار زیاد است و این آموزش‌ها به عنوان یک اصل باید مورد توجه قرار گیرد.

«فروزان کُردی‌وند» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طبیعی است با توجه به اینکه در شبکه‌های مجازی آموزش رفتارهای اخلاق مدارانه برای جوانان، در برنامه‌هایمان هیچ‌گاه مدنظر نبوده، سرکشی به خصوصیات زندگی افراد و مسائل خصوصی همچون ازدواج، فرزندآوری و طلاق زیاد شده و آموزش‌های درستی هم ارائه نشده است.

وی با اشاره به وجود مسائل گوناگون در شبکه‌های مجازی، افزود: جوانان در ایران برای مطالعه یا دسترسی به شبکه‌های علمی از شبکه‌های مجازی استفاده نمی‌کنند و بیشتر برای گذراندن وقت و اوقات فراغتی که در جای دیگری به دلیل گرانی و هزینه‌های بالای مکان‌های تفریحی همچون استخر و سینما از آنها محروم هستند، ناچارند وارد فضای مجازی شوند.

مسوول نهضت پیشرفت بانوان شهرستان ملایر ادامه داد: به همین دلیل شاهد هستیم که جوانان هر روز در زندگی خصوصی افراد سرک می‌کشند و گاهی اوقات پیش می‌آید که افراد به دیگران اجازه این کار را می‌دهند که تعداد دنبال کنندگان خود را افزایش دهند.

کردی‌وند بیان کرد: این افراد حتی امور خصوصی زندگی خود را با پست و محتواهایشان با دیگران به اشتراک می‌گذارند و خود برای کسب دنبال کننده بیشتر دست به کارهای عجیب و غریب می‌زنند که همه اینها به هیجانات دوران جوانی، عدم وجود آموزش‌های درست و نیز اوقات خالی که هیچ برنامه‌ای برای آن ندارند، برمی‌گردد.

فاصله نسلی بین والدین و فرزندان؛ دلیل شکل‌گیری صفحات مجازی

وی در رابطه با دلایل شکل‌گیری چنین صفحاتی در فضای مجازی، تاکید کرد: فاصله نسلی بسیار زیادی که بین پدر و مادرها و فرزندان ایجاد شده، می‌تواند دلایل این موضوع باشد، همچنین سواد بالای مجازی فرزندان نسبت به والدین که معمولا فرزندان در این زمینه خیلی قوی‌تر عمل می‌کنند، موجب شده تا شاهد اینگونه پیج‌های ایسنتاگرامی باشیم.

این استاد حوزه و دانشگاه ملایر گفت: زمان کمی که والدین به دلیل مشغله‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی برای فرزندان خود صرف می‌کنند، فرزندان آنها سعی می‌کنند این فاصله زمانی را به گونه‌ای دیگر پر کنند، همچنین کمبود وسایل تفریحی و عدم آگاهی از این مساله که چگونه باید یک جوان از اوقات فراغت خود استفاده کند، می‌تواند از عمده دلایل شکل‌گیری صفحات در برنامه اینستاگرام باشد.

کردی‌وند مشکلات جوانان در حوزه‌ ازدواج، اشتغال و تحصیل را از عوامل دیگر بروز این پدیده عنوان کرد و افزود: مساله تحصیل جوانان در چند سال اخیر به گونه‌ای حل شده، اما مشکلات مربوط به اشتغال، ازدواج و مسکن جوانان افزایش یافته و عدم استقلال هنوز به قوت خود باقی است.

وی ادامه داد: به دلیل کمبود کار در دنیای واقعی، جوانان احساس می‌کنند از طریق صفحات مجازی می‌توانند کسب درآمد داشته باشند و کم شدن دوستی‌ها به شکل سنتی و قدیمی خود از دیگر عوامل است که ویروس کرونا نیز در گسترش این اتفاق موثر بود.

مسوول نهضت پیشرفت بانوان ملایر یادآور شد: این در حالیست که فضای مجازی جنبه‌های مثبتی از جمله شکل‌گیری آسان مکالمه و گفتگو بین افراد را دارد و همچنین بستری مناسب برای بیان صحبت افرادی که اعتماد به نفس کافی ندارند، بوده است.

تاثیر بلاگرها بر تمام وجوه زندگی افراد

کردی‌وند درباره اینکه چه گروه با چه طرز تفکری در ایجاد این صفحات دخیل هستند، گفت: طیف بسیار گسترده از افرادی که به دنبال کسب و کار هستند و از اینگونه صفحات مجازی در راستای مسائل اقتصادی و مالی استفاده می‌کنند، مقاصد آنها خیر و صلاح است و قصد دارند موارد مثبت را با دیگران به اشتراک بگذارند.

وی با بیان اینکه ظرفیت خوب و بد بودن و تاثیرگیری از آنها در هر اجتماعی موجود است و ضربه خوردن از آن و یا در امان ماندن تنها به خود فرد و درک و فهم او بستگی دارد، اظهار کرد: نمی‌توان قوه اختیار را نادیده گرفت، با وجود ادعایی صرف که گفته می‌شود "بلاگری هیچ علمی به ما نمی‌دهد و صرف مصرف‌گرایی را تبلیغ می‌کند".

این استاد حوزه و دانشگاه ملایر با تاکید بر اینکه تاثیرات بلاگر بر تمام وجوه و ابعاد زندگی بشر چیره شده‌، گفت: تا جایی که امکان دارد کسب سود بلاگرها در قبال تبلیغ کالایی بی‌ارزش و قیمتی فراتر از قیمت اصلی خود باشد و در مواردی نیز به کلاهبرداری وسیعی حتی بعد از چندین سال بلاگری و حصول اطمینان حداکثری مردم و کسب پول هنگفتی منجر شود.

کردی‌وند ادامه داد: بنابراین قانونگذار باید در خصوص کلاهبرداری اینترنتی جرم‌انگاری کند و نهادهای نظارتی مرتب رصد کنند تا از مال و جان و آبروی مردم محافظت شود، چراکه سرمنشا بلاگرها همیشه داخل ایران نیست و خطر کلاهبرداری و سوء استفاده نیز زیاد است.