خرم آباد - ایرنا - مسوول امور نخبگان بنیاد نخبگان لرستان گفت: توسعه دانش فناوری، هوش مصنوعی، جریان سازی فرهنگ نوآوری و اقتصاد دانش بنیان در این استان ضروری است.

رحمان کلانتری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در این راستا رویداد استانی ایده پردازی و کارآفرینی تحت عنوان "ایدوکا" سال ۹۵ در استان شکل گیری و تاکنون بیش از ۵۰ رویداد مختلف از این ایده برگزار شده است.

وی با اشاره به اینکه رویداد "ایدوکا" مورد حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان نیز قرار گرفت عنوان کرد: هدف این رویداد برگزاری کمپ های ایده، کارگاه آموزشی، رویدادهای استارتاپ ایده پردازی کارآفرینی و حوزه هوش مصنوعی در استان می باشد.

کلانتری با اشاره به عضویت بیش از ۲۰۰ نفر فعال حوزه کارآفرینی و استارتاپ در این گروه بیان کرد: این امر برگزاری نشست ها، بازدیدهای تخصصی، کارگاه های آموزشی در سطح دانشگاه ها، مدارس استعدادهای درخشان و ادبیات کارآفرینی را در استان رونق بخشیده است.

به گفته وی هدف نشست و کارگاه های کارآفرینی "ایدوکا" پرورش ایده ها، ترویج فرهنگ خلاقیت و کارآفرینی در جامعه، ارائه راهکارهای علمی جهت حل مسائل، ایجاد اعتماد بین ایده پرداز، سرمایه گذار و تولیدکننده و ارتقای دانش اعضا از طریق تبادل اطلاعات می باشد.

کلانتری عنوان کرد: امیدواریم در اسفندماه سال جاری نیز با حمایت استاندار و نهادهای علمی و فناورانه بتوانیم یک رویداد "ایدوکا" مبتنی بر هوش مصنوعی با تاکید بر ظرفیت های استان را در سطح ملی به میزبانی لرستان برگزار نماییم.

شناسایی نخبگان رسالت اصلی بنیاد

مسوول امور نخبگان بنیاد نخبگان لرستان افزود: فعالیت این نهاد به عنوان متولی علم و فناوری در کشور، سال ۸۶ طی دیدار دانشجویان و جامعه نخبگانی با مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر ایجاد بنیادی برای حمایت، هدایت و توانمندسازی نخبگان آغاز شد.

کلانتری گفت: این بنیاد سال ۹۰ نیز فعالیت خود را در مرکز لرستان به منظور شناسایی و توانمندسازی نخبگان و هدایت آنها آغاز کرد و در حال حاضر جامعه آماری خوبی اعم از نخبگان، مستعدان و مخترعان در استان شناسایی شده و تحت پوشش خدمات بنیاد قرار دارند.

وی با بیان اینکه یکی از رسالت های اصلی بنیاد، شناسایی نخبگان استان در تمامی زمینه ها است بیان کرد: بنیاد ملی نخبگان تنها بر شناسایی استعدادهای تحصیلی متمرکز نیست بلکه در تمامی حوزه ها موضوع شناسایی و حمایت را در دستور کار خود دارد.

شناسایی سرآمدان هشت حوزه استعدادی

کلانتری یادآور شد: در حال حاضر بنیاد ملی نخبگان در هشت حوزه استعدادی تمامی مخترعان، سرآمدان ادبی، هنری، قرآنی و تحصیلی را شناسایی کرده و مورد حمایت خود قرار می دهد البته شعبه ای در شهرستان ها ندارد و چنانچه مجموعه های دیگری تحت عنوان نخبگان فعالیت می کنند زیرمجموعه بنیاد ملی نیستند.

وی ادامه داد: در مواردی هم که سازمان های مردم نهاد فعالیت هایی تحت این عناوین دارند، تحت پوشش بنیاد نیست چراکه این نهاد، حاکمیتی و دولتی است.

مسوول امور نخبگان بنیاد نخبگان لرستان در خصوص جامعه آماری تحت حمایت این نهاد افزود: آمار مشخصی از تعداد افراد تحت حمایت این نهاد وجود ندارد چراکه تعداد اعضای این نهاد شناور است، به عنوان مثال دانشجویی که در یک ترم تحصیلی از خدمات این نهاد استفاده کرده در ترم های بعدی ممکن است از پوشش مجموعه خارج شود بنابراین نمی توان آمار دقیقی را از تعداد افراد مورد حمایت ارائه داد.

کلانتری عنوان کرد: در حال حاضر تراز نخبگانی بنیاد استان بسیار مناسب بوده و به جرات می توان گفت جزو استان های شاخص کشور در این زمینه هستیم.

وی با بیان اینکه در بنیاد ملی نخبگان ادبیاتی تحت عنوان عضو بودن وجود ندارد افزود: بنیاد ملی نخبگان همچون دیگر نهادها عضوپذیر نیست و رسالت اصلی آن بعد از شناسایی افراد به منظور ارائه تسهیلات آغاز می شود.

ارائه ۲۱ طرح تسهیلاتی به جامعه هدف

کلانتری با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان ۲۱ طرح تسهیلاتی به جامعه هدف خود ارائه می دهد عنوان کرد: این تسهیلات هم می تواند به صورت مادی و بلاعوض و هم به صورت معنوی همچون جذب در دستگاه اجرایی و هیات علمی دانشگاه ها در نهادهای فناورانه باشد که در این راستا از دانش آموزان تا اساتید ممکن است تحت پوشش خدمات بنیاد قرار گیرند.

وی ادامه داد: افراد برتر در زمینه المپیادهای دانش آموزی، رتبه های برتر کنکور و جشنواره های معتبر دانش آموزی همچون خوارزمی مورد تایید بنیاد هستند و تسهیلات مختلفی متناسب با فعالیت های صورت گرفته به آنان ارائه می شود.

ثبت نام ۹۰ نفر در طرح شهید "وزوایی"

مسوول امور نخبگان بنیاد نخبگان لرستان با اشاره به طرح توسعه فعالیت‌های علمی و فرهنگی دانشجویان مستعد تحت عنوان شهید "وزوایی" افزود: در این طرح اعتبار و تسهیلاتی به دانشجویان برتر دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌عالی کشور اعطا می شود و زمان بهره مندی از این طرح نیز به مدت یکسال تحصیلی برای دانشجویان مستعد تمامی دانشگاه های استان در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری حرفه ای و دکتری تخصصی است که ۹۰ نفر در استان برای استفاده از مزایای این طرح ثبت نام کرده اند.

کلانتری اظهار کرد: بنیاد ملی نخبگان تنها به رزومه علمی، آموزشی، پژوهشی، فناورانه، فرهنگی و اجتماعی افراد دقت دارد و دانشجویان و اساتید تمامی دانشگاه ها را به شرطی که حائز فعالیت نخبگانی باشند پذیرش می کند.

وی یادآور شد: سامانه یکپارچه ثبت نامی بنیاد ملی نخبگان به آدرس sina.bmn.ir در دسترس افراد بوده و می توانند با مراجعه به این سامانه مدارک مورد نیاز را بارگزاری نمایند تا مورد بررسی قرار گیرد بنابراین هیچگونه مدرک فیزیکی پذیرفته نمی شود و مادامی که فرد درخواست تسهیلات مدنظر خود را ثبت نکند پرونده بررسی نمی شود.

طرح شهید "احمدی روشن" مختص اساتید دانشگاهی

وی همچنین با اشاره به طرح مساله محور شهید "احمدی روشن" مختص اساتید دانشگاه ها بیان کرد: اساتیدی که در زمینه های صنعتی، کاری و تخصصی مساله ای مطرح و راه حل آن را هم ارائه نمایند می توانند در سامانه سینا به آدرس ذکر شده مراجعه و مسائل خود را مطرح و بارگزاری نمایند تا مورد بررسی و داوری قرار گیرد.

کلانتری افزود: بعد از داوری اساتید، ثبت نام دانشجویان بر اساس نیاز استاد مربوطه آغاز می شود و هسته های دانشجویی برای حل مساله مورد نظر شکل می گیرد.

طرح "پژوهش یار" ویژه دانشجویان تمام وقت دوره دکتری تخصصی

وی با اشاره به حمایت ویژه از دانشجویان مستعد تمام وقت دوره دکتری تخصصی تحت عنوان طرح "پژوهش یار" اضافه کرد: در این طرح که ثبت نام آن به زودی آغاز می شود دانشجو باید آزمون جامع خود را تا پایان نیمسال سوم تحصیلی با موفقیت پشت سر گذاشته یا تا پایان نیمسال چهارم از رساله دکتری خود با معدل بالای ۱۸ دفاع کرده باشد.

مسوول امور نخبگان بنیاد نخبگان لرستان گفت: به شرطی که این دانشجویان خارج از دانشگاه اشتغال نداشته باشند به مدت سه ماه از ابتدای ترم پنجم، ماهانه ۱۵۰ میلیون ریال به صورت تسهیلات به آنان پرداخت می شود.

کلانتری ادامه داد: اگر دانشجوی مذکور تا پایان نیمسال دهم از رساله دکتری خود دفاع و تا پایان نیمسال هشتم ۲ مقاله پژوهشی مستخرج از رساله دکتری با نمایه "کیو وان" در رشته های علوم انسانی، هنر و معماری منتشر کند تسهیلات پرداختی تبدیل به بلاعوض می شود اما در صورت عدم تحقق این شرایط، باید تسهیلات ارائه شده بدون سود بازپرداخت شود.

وی اظهار کرد: کمک هزینه توانمندسازی، کمک هزینه شرکت در مجامع بین المللی، فرصت مطالعاتی داخلی و خارجی، مجوز خروج از کشور بدون نیاز به وثیقه نظام وظیفه و بهره مندی از تسهیلات نظام وظیفه بدون نیاز به بررسی، از دیگر تسهیلات این طرح است که متقاضیان می توانند با مراجعه به سامانه وبگاه اطلاع رسانی بنیاد به آدرس sina.bmn.ir مراجعه و ثبت نام خود را کامل کنند.

طرح نظام وظیفه دانشگاهی

کلانتری با بیان اینکه یکی دیگر از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان تسهیلات نظام وظیفه دانشگاهی است افزود: بنیاد به منظور تکریم از نخبگان، بهره مندی از توان تخصصی افراد و جلوگیری از هدر رفت این تخصص ها طرحی به نام نظام وظیفه دانشگاهی ویژه فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد، دانشجویان و دانش آموختگان دکتری ارائه داده است و افراد می توانند با داشتن رزومه مناسب با مراجعه به سامانه "سینا" درخواست طرح یا پروژه جایگزین خدمت نمایند.

وی در خصوص مزایای این طرح عنوان کرد: در این طرح فرد با داشتن دانش مدنظر در رشته خاص به نهاد مرتبط با حوزه تخصصی معرفی و پروژه جایگزین خدمت ارائه می کند.

کلانتری با بیان اینکه در پروژه جایگزین خدمت موضوع نظام وظیفه فناور نیز مطرح است بیان کرد: نظام وظیفه فناور ویژه افرادی است که در شرکت های دانش بنیان استان شاغل بوده و دغدغه خدمت سربازی را دارند که بنیاد ملی نخبگان یک راهکار ارائه داده است.

وی گفت: در این راستا چنانچه شرکت دانش بنیان مدنظر اظهارنامه مالیاتی و قرارداد فروش داشته و سابقه بیمه پرداختی حداقل سه ماه برای فرد مذکور ثبت شده باشد می تواند نظام وظیفه خود را در همان شرکت سپری کند.

طرح تکریم از نخبگان

مسوول امور نخبگان بنیاد نخبگان لرستان تصریح کرد: همچنین بنیاد در راستای تکریم از شخصیت ها و سرآمدان علمی، هنری، ادبی و سایر بخش ها طرحی تحت عنوان تکریم از نخبگان ارائه داده که هر نخبه ای از سرزمین لرستان در صورتی که داخل و یا خارج از کشور بوده اما شرایط اثرگذاری را در جامعه داشته باشد به بنیاد معرفی شود و مراسم تکریمی برای وی به منظور الگوسازی از نخبگان و مستعدین برتر برگزار خواهد شد.

طرح "استادیاران جوان دانشگاه"

کلانتری همچنین با اشاره به طرح "استادیاران جوان دانشگاه" افزود: در این طرح جایزه مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی ویژه اساتید جوان دانشگاه ها ارائه می شود.

وی توضیح داد: به شرطی که بیش از سه سال از عضویت هیات علمی پیمانی استاد مورد نظر گذشته باشد، شرایط ثبت نام در سامانه jazb.bmn.ir فراهم و طرح شهید "شهریاری" ویژه جذب هیات علمی دانشگاه ها قابل ارائه است.

وی ادامه داد: مخاطبان طرح نیز فارغ التحصیلان دکترای تخصصی هستند که می توانند با مراجعه به سامانه مذکور ثبت نام کنند و در صورت کسب ۳۰۰ امتیاز به وزارت علوم، تحقیقات، فناوری یا بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معرفی می شوند تا چنانچه شرایط جذب درون دانشگاه ها فراهم باشد در اولویت قرار گیرند.