به گزارش ایرنا از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، این تفاهمنامه همکاری طی نشست مشترکی با حضور «مهدی صادقی نیارکی» نایبرئیس اتاق تهران و «هادی تیزهوش تابان» رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه و میان «حسامالدین حلاج» معاون بینالملل اتاق تهران و روشنعلی یکتای قرابائی، نایبرئیس اتاق مشترک ایران و روسیه به امضا رسید.
در این نشست، مهدی صادقی با اشاره به تعیین هشت کشور به عنوان بازار هدف در برنامه راهبردی اتاق تهران در دور دهم، تصریح کرد: بازار روسیه یکی از اولویتهای سیاستگذاریها و اهداف اتاق برای توسعه مناسبات تجاری فعالان اقتصادی با این همسایه شمالی قرار گرفته است.
وی خاطرنشانکرد: ۶ زنجیره ارزش نیز از سوی اتاق تهران تعریف شده است.
نایبرئیس اتاق تهران همچنین دور تازه همکاری اتاق تهران و اتاق مشترک ایران و روسیه را با هدف همافزایی بیشتر برای تسهیل روند تجارت بخشخصوصی ایران با این کشور و خلق فرصتهای تجارت و سرمایهگذاری عنوان کرد.
هادی تیزهوش تابان، رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه، نیز در سخنانی به حجم واردات سالانه روسیه به ارزش ۲۹۰ میلیارد دلار اشاره کرد و یادآور شد: ایران سهم ناچیزی در تامین کالاهای وارداتی روسیه دارد؛ از این رو بخش خصوصی ایران باید طی همکاری و همفکری مشترک با سمنهای تخصصی تجارت با روسیه نسبت به بررسی اصلیترین موانع موجود و دستیابی به راهکارهای اجرایی برای گشایش در تجارت ایران و روسیه اقدام کند.
وی با اشاره به برگزاری بیستویکمین اجلاس شورای بینالمللی همکاریهای تجاری اتاقهای بازرگانی و صنایع کشورهای حوزه دریای خزر که در آستراخان روسیه برگزار شد، تصریح کرد: موعد برگزاری اجلاس آتی، مهرماه سال آینده است و پیشنهاد میشود اتاق تهران میزبانی اجلاس سال آینده را به دست بگیرد.
«حسامالدین حلاج» معاون بینالملل اتاق تهران، نیز به برگزاری اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا طی هفته نخست اسفندماه امسال در تهران اشاره کرد و گفت: برای این اجلاس که اتاق تهران میزبان آن است، ۴۵ رئیس اتاق بازرگانی استانی و محلی کشورهای عضو این اتحادیه دعوت شدهاند.
وی ادامهداد: اتاق تهران برای میزبانی اجلاس شورای بینالمللی همکاریهای تجاری اتاقهای بازرگانی و صنایع کشورهای حوزه دریای خزر که قرار است مهرماه سال آینده برگزار شود، اعلام آمادگی کرده است.
در پایان این نشست تفاهمنامه همکاری دو اتاق توسط حسامالدین حلاج و «روشنعلی یکتای قرابائی» به امضا رسید.
به گزارش ایرنا، سند مربوط به عضویت ناظر جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا ششم دی ماه ۱۴۰۳ به امضای سران پنج کشور عضو این اتحادیه رسید؛ این سند در آیینی در پایان نشست شورای عالی اتحادیه اقتصادی اوراسیا که با حضور «سید محمد اتابک» وزیر صنعت، معدن و تجارت در سنپترزبورگ برگزار شد، توسط سران کشورهای عضو امضا شد.
در این آیین، حدود ۱۷ سند از جمله تصمیم برای اعطای وضعیت ناظر ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا امضا شد.