شهرکرد – ایرنا – استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به نگاه دولت چهاردهم مبنی بر حل مشکل مسکن محرومان؛ امروز حل این مشکل به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی مدیریت ارشد استان در دستور کار قرار دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جعفر مردانی روز دوشنبه در نشست شورای مسکن چهارمحال و بختیاری افزود:هدف از اجرای نهضت ملی مسکن، حل مشکل مسکن قشرهای کم درآمد، محروم و کارگری بود که با توجه به وجود برخی قوانین دست و پاگیر از جمله سازمان امور مالیاتی، تامین اجتماعی و برخی تعهدات بانک‌های عامل که برخی از آنها هنوز اجرایی نشده با مشکل روبرو شده است.

وی اظهار داشت: هرچند نابسامانی‌هایی در خصوص نهضت ملی مسکن وجود دارد اما نگاه دولت چهاردهم مبنی بر حل این مشکل و تامین سرپناه مناسب برای محرومان است که تلاش می‌شود این سیاست دولت به طور کامل و صحیح در استان اجرایی شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به نبود زمین مناسب برای احداث مسکن در حدود هشت شهر از ۴۳ شهر استان گفت: نبود زمین با توجه به شرایط توپوگرافی منطقه و همچنین تامین ۱۳ هزار قطعه زمین برای بحث طرح جوانی جمعیت از جمله مشکلاتی است که تلاش می‌شود با همکاری‌های دستگاه‌های اجرایی ذیربط برطرف شود.

مردانی تاکید کرد: تلاش می‌شود مسائل و مشکلات بحث تامین مسکن در استان به صورت شفاف و براساس یک راهکار مشخص با همکاری همه دستگاه‌های اجرایی برطرف شود.

وی همچنین بر ضرورت استفاده از ظرفیت بافت فرسوده استان برای تامین مسکن تاکید کرد و گفت: در بافت فرسوده با مشکل تامین زیرساخت و روساخت روبرو نیستیم و می‌توان مسکن را با قیمت تمام شده کمتری احداث و تحویل داد.

استاندار چهارمحال و بختیاری همچنین بر بررسی هر چه بیشتر و حل و فصل مسائل و مشکلات مربوط به مسکن و همچنین تهیه بانک اطلاعات کاملی برای مددجویان، جمعیت روستایی و شهری و واحدهای در حال ساخت و پشت نوبت، آسیب شناسی، ارائه راهکارها و پیشنهادهای لازم در استان تاکید کرد.

مردانی تاکید کرد: امروز ما وارث کاری شدیم در بخش مسکن که باید حل شود و تلاش مدیریت ارشد استان نیز براین اساس است.

ثبت‌نام ۶۷۴ خانوار شهری و روستایی زیر پوشش بهزیستی برای مسکن

مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری گفت: ۶۷۴ خانوار شهری و روستایی از مددجویان زیرپوشش این نهاد حمایتی امسال برای مسکن ثبت نام کرده‌اند که از این شمار تنها ۱۷۵ نفر با حمایت بهزیستی موفق به ساخت شده‌اند.

مهشید سلیمانی افزود: این مددجویان زمین و ۴۰۰ میلیون ریال سهم‌آورده خود را تامین کرده‌اند و در کنار حمایت‌ها و تسهیلات بلاعوضی که از سوی بهزیستی به آنها پرداخت می‌شود اقدام به ساخت واحدهای مسکونی کرده‌اند اما حتی با این کمک‌ها امکان ساخت کامل برای مددجویان وجود ندارد.

وی اظهار داشت: در زمان حاضر برای ۴۹۹ نفر از مددجویان بهزیستی که برای مسکن ثبت‌نام کرده‌اند هنوز کاری انجام نشده است.

مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری گفت: برخی از مددجویان زیرپوشش این نهاد توان تکمیل واحدهای مسکونی خود را ندارد و همچنین برخی دیگر حتی توان تامین سهم آورده اولیه را نیز ندارند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه هر مددجوی بهزیستی تنها ۹میلیون و ۵۰۰ هزار ریال است بدون کمک خیرین امکان صاحب‌ خانه شدن این مددجویان وجود ندارد.

سلیمانی اضافه کرد: تعداد ۴۸ خانوار از طریق خیران مسکن ساز صاحب خانه شده‌اند.

وی یادآور شد: افزون بر این ۳۶۰ خانوار نیز در مناطق شهری و روستایی وجود دارد که مشکل تامین زمین دارند.

تحویل ۷۱۹ واحد مسکونی به مددجویان کمیته امداد

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در زمان حاضر هزار و ۶۹۱ پروژه در بخش‌های شهری و روستایی برای مددجویان کمیته‌ امداد امام(ره) در دست اجرا است که از مجموع این تعداد هزار و ۵۲۱ مورد وارد فاز عملیاتی شده و با وجود تمام چالش‌ها و مشکلات تاکنون ۷۱۹ مورد تحویل مددجویان شده است.

جاسم محمدی افزود: ۷۲۰ واحد مسکن مددجویان چهارمحال و بختیاری مربوط به پروژه‌های نهضت ملی مسکن در شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر و زیر ۲۵ هزار نفر است که حدود ۳۵۰ واحد آنها مربوط به شهرهای بزرگ و زیر نظر راه‌ و شهرسازی و ۳۷۰ واحد نیز مربوط به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است اما تا کنون تنها چهار واحد به صورت قطعی تحویل متقاضیان داده شده است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه اغلب مددجویان بین دهک یک تا سه هستند و به جز یارانه حداکثر درآمد آنان ماهانه ۳۵ میلیون ریال است اضافه کرد: اگر مسکن مددجویان به آنان واگذار شود باید ماهانه بین ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون ریال قسط پرداخت کنند که از توان آنان خارج است و باید به این مساله نیز نگاه جدی شود.

وی با بیان اینکه مسکن یکی از معضلات افراد زیر پوشش نهادهای حمایتی مسکن است که لازم است این مساله مهم مورد توجه قرار گیرد اضافه کرد: در مدت ۲ سال گذشته کمیته امداد وارد فاز ساخت مسکن روستایی شد که با کمک خیران و بنیاد مسکن نتایج بسیار خوبی به دست آمد.

محمدی بیان کرد: کمیته‌ امداد امام در چهارمحال و بختیاری با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) ساخت ۶۳۰ واحد مسکن را در دستور کار خود قرار داده که سیمان و فولاد آن با قیمت کمتری تهیه می‌شود.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: طبق قانون انشعابات آب، برق وگاز برای مدد جویان رایگان است که اگر این مورد عملی شود ساخت مسکن آنان سریع‌تر می‌شود.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت است.