تهران- ایرنا- رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی دادگستری و مشاوران خانواده قوه قضاییه با اشاره به شکلگیری نهضت و جریان حقوقی در مقابل اقدامات آمریکا گفت: برگزاری دادگاه شهدا، جنگ حقوقی علیه آمریکاست.

به گزارش خبرنگار قضایی ایرنا، حسن عبدلیان‌پور روز دوشنبه در حاشیه دادگاه رسیدگی به پرونده شکایت خانواده‌های شهدای غواص عملیات کربلای ۴ در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا برای دیگر شهدا نیز امکان طرح دعوی علیه آمریکا وجود دارد، افزود: اکنون مرکز وکلای قوه قضاییه بیش از ۹ پرونده را در حال پیگیری دارد؛ شهدای مدافع امنیت، شهدای مدافع حرم، شهدای بروجرد (که دادگاه گذشته مربوط به شهدای مدارس بروجرد بود)، شهدای شاهچراغ، شهدای حسینیه سیدالشهدای شیراز و دیگر شهدای عزیز که رژیم جنایتکار آمریکا به‌طور واضح و آشکار در آن دخالت داشته است.

وی ادامه داد: مرکز وکلا، کارشناسان رسمی دادگستری و مشاوران خانواده قوه قضاییه علیه دولت جنایتکار آمریکا اقدام کرده‌ است و این پیگیری‌ها ادامه دارد. این اقدامات متقابل است؛ چرا که محاکم آمریکا به‌دلایل غیرحقوقی و واهی علیه مقامات و اتباع ما حکم صادر می‌کنند.

عبدلیان‌پور خاطرنشان کرد: بر اساس ماده یک قانون اقدام متقابل که در حقوق بین‌الملل نیز پذیرفته شده است، ما این اقدامات را انجام می‌دهیم و امیدواریم که به نتیجه برسد.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در صورت محکومیت آمریکا به پرداخت غرامت، این غرامت به چه شکلی اخذ خواهد شد، گفت:جلسات دادرسی به مقامات آمریکایی ابلاغ شده است. نسخه دوم احضاریه و دعوتنامه‌ای که به مقامات آمریکایی ارسال شده، برگشت خورده و در پرونده موجود است. این امر اجرای حکم را تسهیل می‌کند.

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی دادگستری و مشاوران خانواده قوه قضاییه درباره پرونده شکایت خانواده‌های شهدای غواص عملیات کربلای ۴ اظهار داشت: از زمان وقوع این حادثه و جنایت سال‌ها گذشته است، برای دادگاه محرز کردن این که جنایت رخ داده است، بسیار مهم است.

وی ادامه داد: امروز جلسه دوم دادرسی برگزار شد که ۳۰۶ خواهان و ۶۵ خوانده از مقامات جنایتکار آمریکایی در آن حضور داشتند. مستندات ارائه‌شده برای دادگاه بسیار قوی بود و ریاست دادگاه اعلام کرد که در پنج روز آینده حکم صادر خواهد شد.

عبدلیان‌پور با اشاره به روند حقوقی این پرونده گفت: شکات از استان‌های مختلف در دادگاه حاضر هستند و جمع‌آوری این مدارک از خانواده‌های شهدا مشکل بود. برخی از این شکات وارثانی هستند که پدران و مادرانشان به رحمت خدا رفته‌اند و در قید حیات نیستند؛ بنابراین باید طبق اصول دادرسی عمل می‌کردیم و از خانواده‌های معظم شهدا، افرادی که می‌توانستند به ما وکالت بدهند، شناسایی شدند.

وی اضافه کرد: شکات از ۱۷ استان بودند و این امر کار را برای ما بسیار سخت می‌کرد. دعوت از خانواده‌های معظم شهدا از سراسر کشور برای حضور در جلسه دادرسی، کار بسیار دشواری بود که خوشبختانه به نتیجه رسید.